Unirea Slobozia – Dinamo, meci din Cupa României, programat în nocturnă pe stadionul unei alte echipe din Liga 2. Unde vor juca celelalte patru echipe din liga secundă prezente în faza grupelor

Marius ANGHEL 29 Nov. 2022, 16:35 Cupa României
Unirea Slobozia - Dinamo, meci din Cupa României, programat în nocturnă pe stadionul unei alte echipe din Liga 2. Unde vor juca celelalte patru echipe din liga secundă prezente în faza grupelor

În afară de etapa de la finalul acestei săptămâni, ultima programată în 2022, șase cluburi din Liga 2 vor mai avea de disputat apoi un meci oficial înainte să intre în vacanța de iarnă. Vor juca la mijlocul săptămânii următoare în runda a treia, și ultima, a fazei grupelor Cupei României.

Dintre acestea șase, patru au meciuri între ele, iar altele două vor întâlni adversar din Liga 3.

În Grupa A se întâlnesc în meci direct Unirea Slobozia și Dinamo, partida a fost programată în nocturnă, astfel că stadionul unde va avea loc jocul era o problemă pentru echipa organizatoare, cea ialomițeană în cazul de față, deoarece în sezonul trecut s-a situat pe o poziție inferioară față de adversara de acum.

Unirea Slobozia – Dinamo, din Cupa României, se joacă la Buzău

Dinamo a informat astăzi, 29 noiembrie, în mod public că meciul cu Unirea Slobozia se va disputa pe stadionul Gloria din Buzău. Partida este programată de la ora 19:00, în ziua de marți, 6 decembrie, astfel că arena din Slobozia nu putea fi gazdă.

”Unirea Slobozia vs Dinamo București se joacă la Buzău
Federația Română de Fotbal (FRF) a programat marți, 6 decembrie, la aceeași oră (19:00), toate cele trei meciuri rămase de disputat în grupa A din cadrul Cupei României.
Unirea Slobozia vs Dinamo București se va juca pe stadionul „Gloria” din Buzău, în nocturnă, a anunțat clubul ialomițean”, transmite Dinamo prin intermediul paginii sale de Facebook, spre deosebire de Unirea Slobozia, care nu și-a informat suporterii în mod oficial despre această decizie de a juca la Buzău.

Dinamo a fost gazdă în meciurile disputate în primele două etape, 0-0 cu ”FC U” Craiova, la Giurgiu, și 2-3 cu Sepsi OSK, la București, pe Arcul de Triumf.

Unirea Slobozia a fost echipa gazdă și în primele două jocuri, cu FC Voluntari (0-1), la Slobozia, și cu Petrolul (0-0), chiar la Ploiești, pe ”Ilie Oană”. De această dată își va organiza jocul la Buzău, acolo unde Gloria nu va evolua, deoarece ea are meci la Galați, în timp ce la Ploiești nu a mai putut apela, deoarece acolo va evolua Petrolul cu ”FC U” Craiova.

Atât Dinamo, cât și Unirea Slobozia, ambele cu câte un punct acumulat în primele două jocuri, păstrează șanse matematice de calificare, însă unele reduse.

În campionatul Ligii 2, Dinamo și Unirea Slobozia s-au întâlnit în etapa a 8-a, la Giurgiu, iar elevii lui Ovidiu Burcă s-au impus cu 1-0, prin golul lui Alexandru Pop (38). În clasamentul actual, după 15 etape, ialomițenii sunt pe locul 2, cu 29 de puncte, iar bucureștenii ocupă poziția a 11-a, cu 21 de puncte.

CSC Dumbrăvița joacă la Alexandria, iar Minaur Baia Mare are meci la Zlatna

SC Oțelul Galați – Gloria Buzău, celălalt meci din Cupa României între două echipe din Liga 2 se va disputa la Galați, joi, 8 decembrie, de la ora 20:00, în timp ce CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare vor întâlni adversari din Liga 3, pe CSM Alexandria, respectiv pe CS Ocna Mureș.

Timișenii vor evolua la Alexandria, pe arena CSS Peco, miercuri, 7 decembrie, de la ora 14:00, în timp ce maramureșenii joacă în nocturnă, la Zlatna, tot miercuri, dar de la ora 17:00.

Dintre acestea șase, doar CS Ocna Mureș mai are șanse reale de calificare mai departe.

Programul din etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României al echipelor din Liga 2 și Liga 3:

Grupa A: 6 decembrie 2022, ora 19:00 / Unirea Slobozia – Dinamo
Grupa C: 7 decembrie 2022, ora 14:00 / CSM Alexandria – CSC Dumbrăviţa
Grupa D: 7 decembrie 2022, ora 17:00 / CS Ocna Mureş – Minaur Baia Mare
Grupa B: 8 decembrie 2022, ora 20:00 / SC Oţelul Galaţi – Gloria Buzău

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 29 Nov. 2022, 16:35 Cupa României
Pe aceeași temă