CSC Dumbrăvița are cel mai ușor început de play-out din Liga 2, deplasare la Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”Suntem într-o formă bună”

Anda DELIU 16 Mar. 2023, 18:57 Liga 2
CSC Dumbrăvița are cel mai ușor început de play-out din Liga 2, deplasare la Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”Suntem într-o formă bună”

CSC Dumbrăvița are, la început de play-out, cele mai mari șanse de a scăpa de retrogradare dintre cele trei echipe timișene prezente în Liga 2 în acest sezon. Sorții par să le și surâdă cel mai mult, căci au și cel mai ușor debut de play-out posibil: joc cu Unirea Constanța, la Cinceni, cea mai modestă formație din tot sezonul.

Cosmin Stan, înainte de jocul Dumbrăviței cu Unirea Constanța: ”Avem un program bun”

Antrenorul Cosmin Stan spune că echipa sa e într-o formă bună, dar recunoaște și el că inclusiv programul Dumbrăviței în Grupa B de play-out e foarte bun.

De aceea, e entuziasmat pentru jocul cu Unirea. ”Pornim cu un singur gând, acela de a rămâne în Liga 2. Trebuie să recunosc că grupa din care facem noi parte mi se pare mai accesibilă. Avem și un program bun, pentru că în primele meciuri întâlnim două contracandidate. Noi suntem într-o formă bună, iar rezultatele și jocul nostru din acest început de sezon de primăvară cred că adeveresc ceea ce spun”, a declarant Cosmin Stan.

În noiembrie, Dumbrăvița a trecut ușor de fostul satelit neoficial al FCSB (scor 2-0) și de atunci nu a mai suferit nicio înfrângere. O serie pozitivă pentru o nou-promovată. ”Dacă am pornit această serie de meciuri fără înfrângere în compania lor, sperăm să nu o și oprim! E o echipă total schimbată, într-adevăr. Probabil că au probleme foarte mari în ceea ce privește omogenizarea, sunt foarte mulți jucători noi, iar acesta cred că e un avantaj foarte mare pentru noi”, a mai punctat Stan.

Nu crede că jucătorii săi se vor deconcentra în fața ”lanternei roșii”

CSC Dumbrăvița are tot lotul valid pentru acest meci. Au avut cinci jucători la limita suspendării înainte de partida cu SC Oțelul, și doar unul a fost titular, tocmai pentru a evita sancționarea, căci acum, odată cu intrarea în play-out, s-au șters avertismentele acumulate în sezonul regular.

Antrenorul e convins că elevii săi vor trata meciul serios, chiar dacă Unirea, cu lotul schimbat complet în scurt timp înainte de reluarea campionatului, se prezintă la meciuri doar pentru a termina sezonul, fiindcă speranțe la evitarea retrogradării nu mai are. ”Întotdeauna în fața unui adversar mai slab cotat există acest pericol. Dar cred că la noi nu va fi cazul. Am discutat deja cu băieții, suntem deja pe finalul săptămânii și cred că fiecare dintre ei își dă seama de importanța acestui meci. Cred că jocul cu Unirea îl vom trata chiar mai serios decât cele pe care le-am disputat până acum în primăvară. Cred că așa trebuie să abordăm acest joc”, a mai spus Stan.

Cu 24 de puncte acumulate în sezonul regular, CSC Dumbrăvița e pe locul 4 în Grupa B de play-out. Unirea Constanța e ultima poziție, 7, cu doar 12 puncte înaintea celor șase meciuri din acest turneu. Meciul dintre acestea are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Clinceni.

Cu o victorie la Clinceni, CSC Dumbrăvița se va distanța la zece puncte de Progresul Spartac, care în această rundă stă și ocupă locul care duce la barajul de menținere.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 16 Mar. 2023, 18:57 Liga 2
Pe aceeași temă