Oxigen pentru CSC Dumbrăvița, după succesul cu Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”Pfuu, cât am ratat astăzi!”

Anda DELIU 26 Nov. 2022, 19:20 Liga 2
Oxigen pentru CSC Dumbrăvița, după succesul cu Unirea Constanța. Cosmin Stan: ”Pfuu, cât am ratat astăzi!”

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 2-0 în meciul cu Unirea Constanța, ultimul din acest an pe teren propriu al nou-promovatei timișene.

Rezultatul vine ca o veritabilă gură de oxigen pentru elevii lui Cosmin Stan, care aveau patru înfrângeri consecutive în campionat și se afundaseră în clasament.

Scorul putea fi mult mai mare, dar dumbrăvițenii au tratat superficial unele faze de atac și au ratat șansa de a-și mai ”repara” golaverajul.

Start excelent al dumbrăvițenilor

Chiar pe un teren destul de moale, meciul a fost unul interesant, cu faze de poartă în număr mare. Dumbrăvița a început foarte bine și a marcat încă din minutul 3. Petre Simon a primit o pasă și a fructificat faptul că Unirea stătea cu apărarea destul de sus. Golul s-a marcat după o acțiune pe dreapta, iar peste nici un minut Martinov putea face același lucru, pe stânga, dar a ratat șansa înscrierii a încă unui gol.

Dumbrăvițenii au dominat autoritar jocul, deși, de pe bancă îi mai certa Cosmin Stan, dar Unirea a fost periculoasă pe final de repriză. Au fost trei ocazii ale lui Malama, Ciuciulete și din nou Malama, dar Trifon, deși puțin ezitant, s-a achitat de sarcini.

Bara a fost a portarului. Unirea Constanța s-a ”tăiat” pe final de meci

Unirea a avut șansa cea mai mare de a înscrie în minutul 49, deoarece a jucat bine și după ce a ieșit de la vestiare. Chirițoiu a bătut bine o lovitură liberă, iar mingea a sărit din Trifon în bară, pentru ca apoi să cadă în careul mic, unde nu era însă nimeni să poată fructifica momentul. După acest moment, Dumbrăvița a revenit la dominarea autoritară a partidei. După câteva ocazii ratate, a venit și golul doi, în minutul 56. Răzvan Ghinescu a centrat bine din stânga, iar din fața porții, după ce a avut ratări mari în meci, Dragan Paulevici a marcat.

Până la final de joc, Luca Bodri a mai luat portarul la țintă, iar Paulevici și Martinov au mai avut execuții extrem de ”îndepărtate” de spațiul porții.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – L. Bodri, I. Tănase, Curea – Paulevici (Andr. Olaru 83′), P. Simon, Martinov
Rezerve: Ciui – Ad. Ungureanu, Bura-Koț, Moțiu, Grigoriu, Dav. Popa, Blickling, Pașcalău

Cosmin Stan: ”Dacă terenul ar fi fost bun, ar fi fost un spectacol super-agreabil”

Cosmin Stan a fost mulțumit de rezultat și de cum a decurs partida.

”Un meci de 6 puncte aș zice eu. Am reușit să câștigăm. Sper că ne-am deblocat cu victoria asta și sper să luăm punct sau puncte și de la ultima deplasare de la Vâlcea, meciul cu Șelimbăr. Cred că astăzi, dacă terenul era bun, ar fi fost un spectacol super-agreabil. Ambele echipe au fost preocupate să joace, ambele echipe au avut un joc ofensiv bun. Păcat că starea terenului nu a permis să-și etaleze jucătorii în întregime calitățile pe care le au. Dar a fost un meci foarte bun pentru suprafața asta. Un meci foarte bun, de la o poartă la alta. Cu un ritm foarte bun de joc. Vreau să-i felicit și pe cei de la Unirea Constanța, o echipă cu jucători foarte talentați”, a declarat antrenorul timișenilor.

Dumbrăvița nu are golgheter, dar nici nevoie de schimbări

Cosmin Stan a recunoscut că echipa este imprecisă în atac și pune asta pe seama faptului că dumbrăvițenii nu au un marcator care să se detașeze ca o ”gură de foc”.

”Pfuu, cât am ratat astăzi… Dar, nah, am dat totuși două goluri și e bine că am dat două goluri. Suferim la finalizare, se și vede. Golgheterul nostru până în momentul de față cred că e cu două goluri: Simon, Ghinescu, Paulevici, cu câte duoă goluri. Asta cam spune tot despre oamenii de gel pe care îi avem noi în echipă”, a punctat ”principalul” Dumbrăviței.

Stan a făcut doar o înlocuire, Olaru în locul lui Paulevici, accidentat, iar antrenorul spune că era prea mulțumit de cursivitatea jocului pentru a mai introduce și alți jucători pe teren. ”Am fost mulțumit de joc. Chiar am fost mulțumit. Am făcut multe schimbări și chiar câte trei-patru odată, și cei care au intrat de multe ori nu au adus nimic în plus. Astăzi chiar mergea bine jocul. Am făcut o schimbare schimbare, Paulevici, care era accidentat în momentul acela și a intrat Olaru, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri. Cât a jucat 20 de minute, cred că a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale lui în Liga 2. Asta vreau eu de la el”, a mai punctat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița primește prime când cum

Altfel, deși joacă într-o comună bogată, Dumbrăvița nu are prime la fiecare rezultat pozitiv din Liga 2, în condițiile bugetului. De asemenea, unele premieri au mai fost făcute de oameni de afaceri, și nu neapărat de club.

”La unele meciuri am avut, la unele meciuri n-am avut. Dar nu prea am avut prea multe victorii ca să luăm primele. Am avut destul de puține victorii pentru prime. În contract nu avem stipulat prime de joc”, a punctat Cosmin Stan despre acest aspect.

După 15 etape, Dumbrăvița are cinci victorii, un egal și nouă înfrângeri.

Cu 16 puncte, CSC Dumbrăvița a urcat pe locul 16 în Liga 2, la egalitate cu Ripensia și Metaloglobus, care au golaveraj mai bun.

Sâmbăta viitoare se va deplasare la Râmnicu Vâlcea pentru meciul cu CS Comunal Șelimbăr, din etapa a 16-a, ultima rundă programată în 2022.

Foto: Kozma Attila PhotographerCSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secundul-scos-la-inaintare-de-mihai-iosif-dupa-ce-minaur-baia-mare-a-pierdut-cu-viitorul-pandurii-a-fost-pus-in-situatii-incomode-de-jurnalisti-domnul-iosif-nu-vorbeste-d-19254837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-continua-sa-sufere-si-nu-invinge-nici-ultima-clasata-oltenii-fara-gol-marcat-cu-poli-timisoara-si-pierd-teren-in-cursa-pentru-play-off-daniel-oprescu-meciurile-grele-sunt-cu-e-19254814

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-ramane-pe-locul-2-in-liga-2-si-dupa-meciul-cu-unirea-dej-costel-enache-laude-pentru-jucatori-si-critici-pentru-arbitraj-se-vedea-ca-sunt-confuzi-au-fost-unul-contra-celuil-19254802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

Anda DELIU 26 Nov. 2022, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă