Săptămâna Patimilor mari pentru CSC Dumbrăvița! A pierdut și cu Argeșul și nu și-a rezolvat nici acum problema menținerii în Liga 2. Cosmin Stan: ”Probabil suntem prea păcătoși”

Anda DELIU 03 May. 2024, 17:38 Liga 2
Săptămâna Patimilor mari pentru CSC Dumbrăvița! A pierdut și cu Argeșul și nu și-a rezolvat nici acum problema menținerii în Liga 2. Cosmin Stan: ”Probabil suntem prea păcătoși”

CSC Dumbrăvița a pierdut și în penultima etapă din play-out-ul Ligii 2, Grupa A, cu scorul de 0-1 în fața piteștenilor de la Campionii FC Argeș, într-un joc disputat vineri dimineață la Mioveni.

Timișenii au emoții în ceea ce privește menținerea în Liga 2, căci Unirea Dej vine tare din urmă, tot astăzi a obținut un punct în deplasare la Ceahlăul, care îi menține vii speranțele.

Cosmin Stan pune rezultatul echipei sale pe seama ghinionului!

CSC Dumbrăvița cu ocaziile, Argeșul cu golul!

Cu foamea unei victorii care le-ar fi asigurat salvarea matematică și un Paște fericit și liniștit, dumbrăvițenii au început curajos meciul de la Mioveni, din etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2.

În fața lor, mai întâi a lui Băluțoiu și apoi a lui Paulevici, a stat însă Cătălin Straton, unul dintre cei mai experimentați portari din eșalonul secund. Salhi și Paulevici au continuat să încerce poarta, dar fără a mai prinde însă spațiul buturilor. Contrar cursului jocului de până atunci, gazdele au marcat pe contraatac. În minutul 20, Valentin Buhăcianu (foto text, în duel cu Scutaru) a înscris după o centrare a lui Borța din dreapta.

Jocul deschis a continuat, cu Rădescu protagonist al unor ocazii ale gazdelor, și Salhi, ale oaspeților. Bănățenii au pus pericol în minutul 38, la o lovitură liberă bătută bine de Ekmekci, însă mingea s-a dus în plasa laterală, la o fază la care Straton putea fi prins pe picior greșit.

Ghinescu a ratat un penalty

Jocul deschis al ambelor formații a continuat în repriza secundă. După ocaziile irosite de Adelin Mircea și Buhăcianu, a fost rândul marilor ratări ale dumbrăvițenilor. În minutul 65, Ekmekci a trimis periculos la poartă, dar Straton a fost din nou la datorie. Mingea a ajuns la Scutaru, care a reluat peste.

Asaltul a continuat în minutul 72, cu Salhi în poziție excelentă, dar cu un portar de nebătut. În minutul 81, același goalkeeper a fost providențial la o reluare a lui Cibi, revenit după o accidentare.

Mingea a fost respinsă în față, a ajuns tot la timișorean, iar Straton l-a blocat neregulamentar. S-a dat penalty, iar Ghinescu a tras previzibil, și portarul Argeșului a arătat din nou că a prins o zi mare. Până la final, dumbrăvițenii nu au mai putut marca.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu CFC Argeș: P. Toroc – Băluțoiu (Cibi 79′), Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – Rz. Morariu, Salhi – Sofran, Martinov (Andr. Olaru 79′), Ekmekci (B. Nortey 87′) – Paulevici. Rezerve neutilizate: Trifon – Ristin, Secoșan, Paleacu, Bg. Sima, Horcea.

Cosmin Stan: ”Probabil suntem prea păcătoși”

Cosmin Stan a precizat că echipa sa a jucat foarte bine, dar a pierdut din cauza ghinionului. El a revenit și la momentul din iarnă, când a dat mai mulți jucători afară fără să spună vreodată clar și asumat de ce.

Suntem foarte triști că am pierdut acest meci, după un joc bun făcut de noi, cu o sumedenie de ocazii mari, inclusiv cu un penalty ratat. Am început bine, în primele 20 de minute am fost prezenți în jumătatea adversă de teren, cu situații periculoase, dar am luat gol la prima fază la care adversarul a ajuns în careul nostru. E păcat pentru numărul mare de ocazii pe care le-am avut și nu am reușit să marcăm. Am pierdut total nemeritat astăzi! Un meci bun, după care ne întoarcem acasă fără punct. Înaintea meciului, Zurbagiu vorbea mult despre ghinion. Eu nu am apelat la această explicație, dar azi chiar am avut ghinion! Parcă nicicum nu a vrut mingea să intre în poartă. Ei au dat un gol ușor, din puținele lor faze… Deci pot să zic și eu că am ajuns la concluzia lui Zurbagiu. Am jucat slab cu Metaloglobus, iar în minutul 80 avem bară transversală, azi jucăm foarte bine, avem o sumedenie de șanse și un penalty și tot nu reușim să marcăm. Păcat pentru meciul bun făcut astăzi, fiecare dintre jucători s-a străduit și a încercat să rezolve menținerea noastră în Liga 2 încă de azi. Probabil suntem prea păcătoși că nu avem și noi măcar un pic de noroc. Poate acum, odată cu sărbătorile, se întoarce Dumnezeu cu fața spre noi, în ultima săptămână competițională a sezonului. Ceea ce e cert, pentru cei care sunt în interior și cunosc situația, suntem o echipă mică, dar care își joacă toate meciurile corect. Iar cei care blamează ceea ce s-a întâmplat în iarnă, să o facă mai departe, dacă ei cred că era mai bine să rămâi cu jucători care nu erau trup și suflet pentru echipă și care făceau prostii. Noi suntem o echipă curată!, a precizat Stan, citat de site-ul clubului din Dumbrăvița.

Problemele medicale nu părăsesc echipa

Stan s-a mirat că Răzvan Ghinescu a ratat din penalty și a spus că Martinov s-a simțit rău înainte de joc.

”Pentru Cibi a fost primul meci oficial din acest an. Intrarea lui putea fi decisivă dacă reușea Ghinescu să transforme penalty-ul. Cred că e primul penalty pe care îl ratează el în ultimii 3 ani, deci nu îl putem acuza, chiar dacă a fost o ratare venită într-un moment foarte important. Dar ghinionul acesta despre care vorbeam s-a văzut și în accidentările pe care le-am avut, foarte numeroase, iar acest lucru s-a simțit. A trebuit să schimbăm mult de la o etapă la alta, iar când ne lipsesc unul-doi jucători de bază se simte, nu avem cu ce să îl înlocuim. Și azi, cu 30 de minute înainte de meci, Martinov a acuzat dintr-o dată stări de vomă, probleme… Am ales totuși să riscăm și să jucăm cu el, deși nu era așa cum ar fi trebuit să fie. Nu știu de ce ni se întâmplă lucrurile acestea, dar vom vedea în ultima etapă dacă merităm sau nu să retrogradăm, a mai adăugat Stan.

CSC Dumbrăvița încă tremură pentru menținerea în Liga 2. Are nevoie de un punct în ultimul meci, acasă cu Ceahlăul

Dacă Unirea Dej ar fi pierdut astăzi la Piatra Neamț, atunci lupta pentru ultimul loc care asigură menținerea în Liga 2 se încheia. Trupa clujeană a scos o remiză cu Ceahlăul, scor 1-1, astfel că menține șanse pentru a se salva in extremis în ultima etapă, programată în weekendul următor.

Cu 26 de puncte, CSC Dumbrăvița este pe locul 5 din Grupa A de play-out, la două puncte în fața Unirii Dej. Timișenii au nevoie de un egal în ultima rundă pentru a se salva, dar pot și pierde, dar au nevoie ca dejenii să nu câștige acasă.

În ultima etapă, sâmbăta următoare, 11 mai, CSC Dumbrăvița o întâlnește pe teren propriu pe Ceahlăul, în timp ce Unirea Dej o va primi acasă pe CSM Alexandria, echipă deja retrogradată.

Foto: CSC Dumbrăvița și CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-remizat-cu-ceahlaul-si-continua-sa-spere-in-evitarea-retrogradarii-19314556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-play-out-liga-2-19314463

Anda DELIU 03 May. 2024, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă