CSC Dumbrăvița pune capăt seriei negre cu o victorie in extremis pe terenul Concordiei. ”Vulturii verzi” din Chiajna nu mai știu să zboare!

Anda DELIU 07 Mar. 2024, 19:41 Liga 2

CSC Dumbrăvița a transpirat serios pentru succesul norocos cu scorul de 2-0 obținut în deplasare la Concordia Chiajna, joi seară, grație golurilor marcate de Dragan Paulevici și Răzvan Ghinescu, din penalty, deși ilfovenii au avut ocazii mai multe și mai clare.

Cu acest rezultat din meciul care a deschis runda a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular, bănățenii pun capăt seriei negre, deoarece nu câștigaseră și nu marcaseră în ultimele șapte partide oficiale, din 21 octombrie 2023.

În schimb, pentru ”vulturii verzi” din Chiajna întunericul se lasă tot mai mult, după ce, marți, antrenorul Erik Lincar i-a părăsit în urma ratării principalului obiectiv din acest sezon, iar acum se luptă pentru menținerea în Liga 2.

Concordia Chiajna a dominat jocul de acasă cu Dumbrăvița

Concordia l-a avut la acest meci trecut ca antrenor principal pe Claudiu Ionescu, antrenor în cadrul Academiei clubului, iar din tribună a privit meciul Bogdan Argeș Vintilă.

Dumbrăvițenii au avut un început cu tentative timide în ofensivă, o minge trimisă mult peste de Sofran, dar și o fază în care Corbu i-a luat fața la timp tânărului Ekmekci. După minutul 20, Chiajna a început să domine jocul din punct al posesiei, destul de autoritar.

Cu mingea ”ascunsă” bănățenilor, ilfovenii au avut timp să construiască și să irosească ocazii. Mai întâi, Bălan a pus presiune la poarta lui Toroc, iar Pîrvulescu a trimis, în minutul 22, dar goalkeeperul dumbrăvițenilor, care i-a luat locul nesigurului Trifon, a prins fără probleme.

Bănățenii Concordiei au fost foarte activi în ofensivă

Cea mai mare ocazie a Concordiei din prima repriză, condusă de un staff interimar la acest meci, a fost în minutul 39.

Timișoreanul Gabriel Torje a bătut foarte bine o lovitură liberă din dreaptă, iar alt timișorean, Dorin Codrea, a reluat din 6 metri cu capul spre colțul lung, însă pe lângă buturi. Toroc se afla mai aproape de colțul scurt și ar fi fost bătut.

Repriza s-a terminat cu unica ocazie a timișenilor, în minutul 42. Paulevici a încercat să plonjeze pe lângă Corbu, iar balonul a ajuns la Ekmekci, care a trimis în plasa laterală din doar 2-3 metri.

Raportul de forțe s-a mai echilibrat în repriza secundă

Concordia a avut și prima ocazie mare a celei de-a doua reprize. Toroc a intervenit din nou bine în minutul 52, cu piciorul, la o fază la care Ghimfuș a tras din centrul careului.

Mingea a ajuns la Pîrvulescu, care a trimis la Codrea, iar timișoreanul a reluat peste din fața porții.

Dumbrăvița a reușit să mai iasă din propria jumătate. În minutul 65, Oncescu a respins cu piciorul o minge expediată de Ekmecki. Din Scarlatache minge a ricoșat în transversală, iar arbitrul a oprit jocul în mod eronat.

Pe măsură ce timpul se scurgea, presiunea era tot mai mare pe gazde, care nici în minutul 71 nu au putut să înscrie, la o fază cu Bălan și Torje.

Concordia s-a tăiat ca maioneza, pe final

După o dominare teritorială categorică a gazdelor, meciul părea să meargă spre un egal, dar, pe final, după schimbările făcute de stafful interimar, Chiajna s-a ”tăiat” serios.

Jocul echipei oricum lente a devenit și mai bătrânesc, iar Dumbrăvița a putut zvâcni spre victorie. În minutul 80, Nortey a scăpat spre poartă adversă pe contraatac și i-a pasat lui Paulevici, care l-a executat pe Oncescu din careu.

În prelungiri, când Chiajna oricum arăta ca o echipa căreia i se terminase benzina, Pîrvulescu l-a tras pe Martinov de tricou în careu. Jucătorul ilfovenilor a fost fost eliminat, iar Răzvan Ghinescu a marcat de la punctul cu var, cu un șut bine plasat peste Oncescu (90+4).

Cu acest rezultat, CSC Dumbrăvița a ajuns la 22 de puncte, câte are și Concordia Chiajna și Metaloglobus, aceasta din urmă cu un meci mai puțin disputat. Acestea împart locurile 12, 13 și 14.

În ultima rundă din sezonul regular, bănățeni vor juca acasă cu FK Miercurea Ciuc, iar ilfovenii merg la Dej.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

CONCORDIA CHIAJNA – CSC DUMBRĂVIȚA 0-2

Dragan Paulevici 88′, Răzvan Ghinescu 90+4′ – penalty

Concordia Chiajna: Oncescu – Corbu, Scarlatache, D. Ispas, P. Pîrvulescu – D. Codrea, R. Lazăr – Ghimfuș (Burcea 56′, Gogescu 72′), Iul. Roșu (Cocoș 56′), Torje (cpt.)(Hlistei 72′) – Ad. Bălan
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Dumbravă, Stănică, C-tin. Dima, Vrdoljak
Antrenor: Claudiu Ionescu
Eliminat: Paul Pîrvulescu 90+3′ (roșu direct)

CSC Dumbrăvița: P. Toroc – Morariu, Andr. Răuță (Gladun 59′), Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – Ristin, Salhi – Ekmekci (B. Nortey 74′, Gavra 90′), Martinov, Sofran (Andr. Olaru 59′) – Paulevici
Rezerve neutilizate: Trifon – Moțiu, Băluțoiu, Paleacu, Tismonar
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov). Arbitru central: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Arbitri asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu). Arbitru de rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina). Observator arbitri: Ion Negoescu (Târgovişte). Delegat joc: Florentin Barbu (Giurgiu).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-csc-dumbravita-joaca-in-etapa-18-din-liga-2-19301851

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-19301692

Anda DELIU 07 Mar. 2024, 19:41 Liga 2
Pe aceeași temă