CS Mioveni și Constantin Schumacher continuă să spere la promovarea directă, chiar dacă au ratat victoria și cu Șelimbăr. Reacția antrenorului

Andrei PASCU 15 Apr. 2024, 22:45 Liga 2
CS Mioveni și Constantin Schumacher continuă să spere la promovarea directă, chiar dacă au ratat victoria și cu Șelimbăr. Reacția antrenorului

CS Mioveni rămâne fără victorie în play-off-ul Ligii 2, după patru etape, situație în care se mai află și Gloria Buzău și CSC Șelimbăr. De altfel, luni, 15 aprilie, echipa lui Constantin Schumacher a întâlnit chiar CSC Șelimbăr, pe teren propriu, cu care a remizat fără gol, scor 0-0.

La fel ca omologul său Claudiu Niculescu, Constantin Schumacher a recunoscut și el că partida de la Mioveni a fost una de intensitate redusă, fără șanse, fără ocazii notabile de poartă pe parcursul celor 90 de minute, dar a remarcat, din punctul său de vedere, un plus pentru jucătorii săi în prima parte.

CS Mioveni rămâne fără victorie, 0-0 contra CSC Șelimbăr

Faptul că a fost etapă intermediară la mijlocul săptămânii trecute a contat, consideră Constantin Schumacher, iar oboseala s-a văzut în jocul Mioveniului. De altfel, el a remarcat faptul că are și câteva absențe, dar nici lotul nu este stufos, iar din totalul celor 20 de jucători pe care poate conta, cât cuprinde lotul, opt sunt tineri.

Deși CS Mioveni a arătat surprinzător de bine în sezonul regular, Schumacher consideră că presiunea e și ea un motiv pentru evoluțiile din play-off, pentru că jucătorii săi sunt sub presiunea unui moment atât de important, posibilitatea promovării directe în SuperLiga României, după un sezon în Liga 2.

  • CS Mioveni, contra CSC Șelimbăr: Fl. Croitoru – Trașcu, Cr. Ignat, R. Garutti, Șerbănică (cpt.) – Andr. Panait, D. Toma (Bolohan 57′) – Massaro (Mih. Costea 57′), I. Șerban (Burnea 86′), Guțea (Duțan 70′) – Al. Cr. Stan. Rezerve neutilizate: Val. Sima – Văsălie, M. Dică, Gogor, Căprescu

Constantin Scumacher simte că jucătorii Mioveniului sunt obosiți

În play-off, CS Mioveni a strâns doar trei puncte, bifând trei remize și un eșec: 0-1 cu Unirea Slobozia, 1-1 cu Gloria Buzău, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc și 0-0 cu CSC Șelimbăr.

Cred că a fost un meci slab pentru ambele echipe, nu se compară cu meciurile precedente pe care le-am avut. Cred că prima repriză a fost de partea noastră, a doua a lor. Se vede oboseala, că jucătorii nu pot juca la patru-cinci zile. S-a văzut asta, dar felicit jucătorii pentru atitudine, că nu am pierdut și nu am luat gol.

E un ritm alert, dar nici nu am soluții multe. Presiunea e mare și pe jucători, e presiune când vrei să atingi un obiectiv, când ți-ai pus obiectiv promovarea. Jucătorii care nu sunt obișnuiți cu presiunea, cedează!

A contat și absența lui Blănaru, dar și celelalte. Noi nu am dat niciodată vina pe absențe, pentru că jucătorii care intră trebuie să demonstreze ce pot.

Am 20 de jucători, dintre care opt juniori, trebuie să găsesc cea mai bună formulă. Eu sunt bucuros pentru jucători, pentru ce s-a întâmplat până acum, dar trebuie să mai ridicăm nivelul dacă vrem și mai mult”, a spus Constantin Schumacher la conferința de presă.

CS Mioveni, meci contra Corvinul Hunedoara

CS Mioveni continuă să fie ultima în play-off-ul Ligii 2, pe locul 6. A încheiat și etapa a 4-a pe ultima poziție, cu 36 de puncte. A început play-off-ul în deplasare, contra Unirea Slobozia (scor 0-1), iar în etapa a 2-a a disputat primul duel acasă, contra Gloria Buzău (scor 1-1), pentru ca la mijlocul săptămânii trecute să remizeze în deplasarea cu FK Miercurea Ciuc (scor 1-1).

În următoarea rundă, până la finalul turului, va mai întâlni Corvinul Hunedoara (deplasare). Schumacher speră ca hunedorenii să fie obosiți după partida din Cupa României, de la mijlocul săptămânii, iar CS Mioveni să profite și să ia trei puncte.

Mergem la Corvinul, o echipă care joacă miercuri în Cupa României și atunci poate putem să îi prindem mai bine și să venim de acolo cu punct sau puncte. Până la urmă, orice punct e important și până la final fiecare meci se va juca de la egal la egal.

Echipa care va acumula puncte la fiecare meci, va promova!

Eu îi doresc succes Corvinului în Cupa României, a arătat ce poate. A jucat de la egal la egal cu toate echipele, a bătut două echipe din Liga 1. E posibil să avem un avantaj, ținând cont de faptul că ei vor juca și miercuri, iar sâmbătă va fi meciul cu noi.

Cred că în Cupa României Corvinul va juca în primul 11 cu cei mai buni jucători. Sperăm ca pentru noi să fie un avantaj sâmbătă, dar se va vedea atunci cum va fi cu adevărat”, a mai spus Schumacher.

  • În sezonul regular, CS Mioveni a câștigat cu 2-0 meciul cu Corvinul, chiar la Hunedoara. Este și acum singurul eșec al ”corbilor” pe teren propriu în acest sezon, nu numai de Liga 2, ci și de Cupa României, după ce a întâlnit în fața propriilor fani prim-divizionarele Sepsi OSK și CFR Cluj.

Greu în baraj pentru orice echipă din Liga 2

Claudiu Niculescu a spus că nu le dă șanse echipelor din Liga 2 în dublele de baraj cu formațiile din prima divizie, iar Constantin Schumacher, cumva, l-a confirmat. A precizat că va fi foarte, foarte greu pentru formațiile din divizia a doua să se impună.

”Vrem să ajungem pe loc de promovare directă. Dacă vom reuși, va fi extraordinar. Dacă nu, ne vom bate cu o echipă din Liga 1, dar nu va fi ușor. Trebuie să jucăm oricum cu zâmbetul pe buze, lumea trebuie să ne susțină, nu este ușor!”, a mai punctat antrenorul Mioveniului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-plecat-cu-un-punct-de-la-mioveni-19307986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-primeste-replica-selimbarului-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-csc-selimbar-preocupate-de-mediul-inconjurator-19307905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planurile-fk-miercurea-ciuc-daca-va-reusi-sa-promoveze-in-superliga-19307789

Andrei PASCU 15 Apr. 2024, 22:45 Liga 2
Pe aceeași temă