Evoluții modeste pentru CSC Șelimbăr în play-off, iar Claudiu Niculescu a fost categoric după partida cu Mioveni: ”A fost ca un meci de vacanță. Jucătorii trebuie să-și facă autoanaliza”

Andrei PASCU 15 Apr. 2024, 21:56 Liga 2

CS Mioveni și CSC Șelimbăr au oferit un mesi slab în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, luni, pe terenul de la Mioveni. S-a terminat 0-0 întâlnirea, fără situații de gol, iar gazdele și-au redus din nou șansele la promovarea directă, în acest moment părând prima formație care va juca barajul pentru accederea în prima divizie.

Despre partidă în sine, despre evoluția celor două echipe, din parte Șelimbărului a vorbit antrenorul Claudiu Niculescu, iar el nu s-a ferit să recunoască faptul că prestația fotbaliștilor săi a fost cu mult sub nivelul arătat în sezonul regular.

CSC Șelimbăr a plecat cu un punct de la Mioveni

Dacă formația din Șelimbăr a impresionat în întrecerea regulară, în play-off arată ca o echipă limitată, dar poate că acest motiv este influențat și de faptul că nu are drept de promovare.

Niculescu speră că de acum, aproape de la jumătatea play-off-ului, jucătorii Șelimbărului vor lupta pentru rezultate tot mai bune, să lege victoriile, pentru că la nivelul vestiarului, între staff și jucători, s-a stabilit obiectiv clasarea pe locul 1 la finalul întrecerii.

Claudiu Niculescu recunoaște că Șelimbăr nu mai e echipa din sezonul regular. Evoluții sub așteptări în play-off

Întrebat și de șansele echipelor din Liga 2 în barajul cu formațiile din SuperLiga României, Claudiu Niculescu nu le consideră prea mari. Crede că acele cluburi din prima divizie care vor fi nevoite să evolueze în dublă manșă de menținere le vor câștiga fără probleme.

Altfel, în acest moment, Claudiu Niculescu consideră că Unirea Slobozia este deja promovată direct, iar pentru al doilea loc de promovare se luptă CS Mioveni, Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc.

Nu sunt prea multe de zis, a fost un meci anost, fără ocazii, care s-a jucat fără prea multe șanse, parcă a fost un meci de vacanță. Am venit cu alt plan, să câștigăm, să luăm cele trei puncte, să egalăm echipa de pe locul 1. Nu am reușit să o facem și nu sunt mulțumit. Sunt supărat pe evoluția jucătorilor, trebuie să facem o analiză clară și să încercăm să remediem.

(N.r. – Poate promova CS Mioveni în prima ligă, dacă va fi nevoită să joace baraj?) Nu vreau să fiu răutăcios, dar cred că în acest sezon nu va reuși vreo echipă de la baraj să învingă o formație din Liga 1. Eu cred că va fi o luptă interesantă pentru promovare până la final, calificarea noastră în play-off și a Corvinului a dat anumite planuri peste cap, dar noi ne facem treaba.

Se pare că Slobozia a scăpat deja în rândul echipelor care vor promova direct, dar rămâne lupta dintre Buzău, Mioveni și Miercurea Ciuc. Vor fi meciuri încinse, pe muchie, dar nu e treaba noastră. Noi ne concentrăm în continuare pe meciurile noastre”, a spus Claudiu Niculescu la conferința de presă.

  • Claudiu Niculescu (47 de ani) a antrenat în două rânduri CS Mioveni, în perioadele iulie 2014 – octombrie 2015 și martie – octombrie 2020, de fiecare dată în Liga 2.
  • CSC Șelimbăr, contra CS Mioveni: Al. Roșca – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos (Monea 78′), Tudor Călin (Ayine 46′) – C. Soare (Rotund 78′), Moussinga, Rodri Hernando (Schieb 58′) – Al. D. Pop (Visic 68′). Rezerve neutilizate: Aldescu – R. Gherman, Gab. Deac, Ct. Alexe.

CSC Șelimbăr rămâne pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2. Claudiu Niculescu anunță că va avea ”sută la sută” drept de promovare din vară

CSC Șelimbăr se poziționează tot pe locul 2 în clasament. Are 45 de puncte acumulate în 19 runde din sezonul regular și patru din play-off și se află la două puncte sub liderul Unirea Slobozia și la trei peste Corvinul Hunedoara, clasată pe locul 3.

În etapa a 5-a, jucătorii lui Claudiu Niculescu vor juca acasă, contra Unirea Slobozia. Antrenorul sibienilor a vorbit și despre evoluțiile echipei sale din play-off, remarcând doar câteva momente în care s-a ridicat la un nivel bun.

”Pot să spun că în play-off nu am jucat prea bine. Cu excepția unei reprize cu Corvinul și a meciului cu Buzău nu sunt mulțumit, clar! Trebuie să mergem însă mai departe, cu acești băieți am ajuns aici, și-au arătat valoarea pe parcursul sezonului regular.

Sper ca în continuare jucătorii să arate valoarea, pentru că mai sunt etape, etape de foc, sperăm să scoatem cât mai multe puncte, să terminăm pe locul 1 al clasamentului, dar rămâne să vedem dacă vom reuși.

Noi ne-am dorit calificarea în play-off, iar apoi am vrut să terminăm pe locul 1, așa am decis în vestiar. Nu e terminat campionatul, mai avem șanse, dar trebuie să ne schimbăm. Nu e bine deloc! Sper ca jucătorii să ajungă acasă, să facă autoanaliza și să revină la atitudinea din sezonul regular”, a mai precizat Niculescu, el afirmând că Șelimbăr, din sezonul următor, va avea sigur drept de promovare: ”Se fac demersuri pentru obținerea dreptului de promovare, clubul nostru va avea sută la sută drept de promovare din sezonul următor.”

  • Pe parcursul jocului de la Mioveni, doi membri ai staffului lui Claudiu Niculescu au primit cartonașul galben pentru proteste: delegatul Marian Bordean, fost arbitru prim-divizionar, în minutul 55, și antrenorul cu portarii George Păun, care nici măcar nu este trecut pe foaia de joc, dar se afla pe bancă, în minutul 77.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-costea-spera-sa-isi-puna-amprenta-pe-jocul-mioveniului-19307997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-ramane-fara-victorie-0-0-contra-csc-selimbar-19307991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-primeste-replica-selimbarului-in-etapa-4-din-play-off-ul-ligii-2-19307900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-csc-selimbar-preocupate-de-mediul-inconjurator-19307905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planurile-fk-miercurea-ciuc-daca-va-reusi-sa-promoveze-in-superliga-19307789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-impresiile-partidei-csm-alexandria-cfc-arges-scor-0-2-19307775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-crede-inechitabil-egalul-dintre-slobozia-si-buzau-19307748

Andrei PASCU 15 Apr. 2024, 21:56 Liga 2
Pe aceeași temă