Constantin Schumacher, mesaj războinic înainte de partida cu CSM Alexandria. CS Mioveni e decisă să lupte pentru play-off și promovare: ”Am jucători care își doresc performanță, iar performanța e calificarea în primele șase”

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 13:03 Liga 2
Constantin Schumacher, mesaj războinic înainte de partida cu CSM Alexandria. CS Mioveni e decisă să lupte pentru play-off și promovare: ”Am jucători care își doresc performanță, iar performanța e calificarea în primele șase”

CS Mioveni reia Liga 2 de pe poziție promovabilă în SuperLiga României. Chiar dacă e pe locul 4, primele două sunt ocupate de două formații care nu au drept de accedere în prima divizie, astfel că gruparea lui Constantin Schumacher este decisă să strângă cât mai multe puncte până se va termina sezonul regular.

Mai sunt patru runde din prima parte a stagiunii, iar CS Mioveni va întâlni, sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, CSM Alexandria. Partida, parte din runda cu numărul 16, va fi transmisă în format live-text pe Liga2.ro.

Victoria cu CSM Alexandria o poate califica pe CS Mioveni, în mare măsură, în play-off-ul Ligii 2

Constantin Schumacher a participat la conferința de presă premergătoare partidei și a afirmat că jucătorii săi sunt foarte nerăbdători ca întrecerea să se reia. Chiar dacă Alexandria este o echipă total necunoscută pentru antrenorul Mioveniului, date fiind schimbările numeroase de lot, el este concentrat doar pe ce vor face jucătorii săi.

Schumacher se gândește în perspectivă și a punctat că nu doar duelul cu CSM Alexandria este important, ci și celelalte trei rămase apoi de disputat din sezonul regular, pentru că vrea cât mai multe puncte până la posibila accedere în play-off. Acum, CS Mioveni are patru puncte avans peste prima poziție care nu duce în grupa pentru promovare.

Deja am intrat în febra meciului, jucătorii spuneau că abia așteaptă să începem perioada asta frumoasă, pe care am trăit-o și sperăm să o avem în continuare. Suntem bucuroși de poziția din clasament, asta ne dă încredere, dar nu a fost ușor în prima parte. Au fost 15 meciuri foarte grele, ținând cont de problemele de lot cu care am început. (…)

Ne aflăm în fața unui meci important, din perspectiva faptului că acum suntem în altă poziție și ne dorim altceva, ne dorim mult mai mult, și noi, și stafful tehnic, și jucătorii, și conducerea. Înainte de primul obiectiv avut, poziția din clasament ne dă încredere să facem cât mai mult.

Meciul cu Alexandria e unul foarte important, dar le-am spus jucătorilor că avem patru meciuri din care trebuie să facem cât mai multe puncte. Nu este meciul cu Alexandria cel mai important, sunt toate importante, pentru că trebuie să acumulăm puncte cât mai multe. În Liga 2 nu se înjumătățesc și, cu cât acumulăm mai multe puncte, cu atât avem șanse să fim mai în față.

Alexandria s-a schimbat mult, dar eu sunt concentrat doar pe ce vor face jucătorii mei. Pe mine mă interesează toate cele patru meciuri, putem face puncte și cu celelalte echipe. În Liga 2 nu e formație care să poată face total diferența. (…)”, a punctat Constantin Schumacher la conferința de presă.

CS Mioveni se gândește, totuși, la play-off

În urma celor 26 de puncte acumulate în primele 15 etape de Liga 2, CS Mioveni este pe loc calificabil în play-off, pe 4, la șase puncte de liderul din acest moment, CSC Șelimbăr. În runda următoare, a 16-a a sezonului regular, prima din 2024, CS Mioveni va primi vizita formației CSM Alexandria, locul 19, penultimul, cu numai 8 puncte.

Constantin Schumacher nu s-a ferit să recunoască, oarecum, că se gândește la ce ar însemna calificarea în play-off-ul Ligii 2 și lupta pentru promovarea în SuperLiga României.

Jucătorii s-au motivat pentru play-off, pentru că motivația le-a dat încredere și în meciurile de până acum. Asta mă bucură pe mine ca antrenor, că am jucători care își doresc să facă performanță și performanța e calificarea în play-off.

Apoi, ne vom face strategia pentru ce se va întâmpla în perioada următoare”, a mai spus Schumacher.

După partida cu CSM Alexandria, CS Mioveni le va mai întâlni pe CSC Șelimbăr (deplasare), Steaua (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-primeste-sambata-vizita-stelei-19300193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-despre-situatia-financiara-a-clubului-19300183

https://liga2.prosport.ro/special/lucrarile-la-complexul-sportiv-carpati-se-apropie-de-final-19300170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-csc-selimbar-despre-situatia-lui-claudiu-niculescu-19300165

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă