Eugen Beza se autopropune antrenor la Poli Timișoara, după ce a bătut-o cu CS Comunal Șelimbăr: ”Sper ca într-un viitor să ajung să antrenez aici. Acum să stea liniștiți, că nu se pune problema retrogradării”

Anda DELIU 16 Apr. 2022, 23:50 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr s-a impus, sâmbătă, cu 2-1 în meciul de pe Știința cu Poli Timișoara, echipă care pare tot mai la pământ în acest play-out de Liga 2.

În acest context, antrenorul nou-promovatei sibiene a spus că a încercat să nu se certe cu fanii, pentru că și-ar dori să antreneze trupa alb-violetă! Mai mult decât atât, Eugen Beza le-a transmis bănățenilor că nu vor retrograda.

Șelimbărul, la al doilea succes în deplasare în acest sezon, consecutiv

Eugen Beza a vorbit despre importanța victoriei pentru echipa sa actuală, CS Comunal Șelimbăr, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2.

  • Alexandru Ciocâlteu a deschis scorul în minutul 1, iar Alexandru Curtean l-a majorat pentru sibieni în minutul 45. Poli Timișoara a marcat golul de onoare în minutul 79, prin Doru Andrei. Cu acest succes, echipa sibiană și-a asigurat menținerea în Liga 2, în timp ce bănățenii sunt tot mai siguri de disputarea barajului de evitare a retrogradării.

”Este o victorie mare. Este o victorie meritată. Am muncit mult pentru această victorie. Secretul cred că este unitatea grupului. După meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost un moment de cotitură. Șansa noastră a fost că s-a întrerupt și campionatul și am pus lucrurile la punct. Plus, cred că în iarnă noi am fost un pic cam adormiți, din toate punctele de vedere. Și ne-am trezit la realitatea. Aveam un complex pentru meciurile din deplasare. Nu găseam soluțile. A venit acel meci de la Călărași, unde era normal să câștigăm. Pentru că era o echipă de copii. Dar a fost un meci de cotitură, pentru că ne-a readus încrederea în noi. Nu marcasem de cinci etape. Iar astăzi aveam teoretic două șanse: șansa unui rezultate de egalitate coroborat cu victoria cu Brăila și eram salvați; sau victoria. Am venit să jucăm la victorie, cred că s-a văzut. Un adversar foarte greu, disperat, și de asta este o victorie meritată”, a spus Beza.

Golul marcat de sibieni după 40 de secunde, decisiv

Șelimbărul a avut 1-0 din primul minut, grație lui Alexandru Ciocâlteu, iar antrenorul spune că acest aspect a fost decisiv în desfășurarea partidei de pe Știința.

”A fost, cred, decisiv, pentru că se simța tensiunea în jurul jucătorilor de la Poli. Am jucat fotbal toți, nici nu se putea altfel, când iei gol în minutul 1. Am mai avut imediat o ocazie prin Yameogo. Cred că am arătat astăzi forță. Din păcate, ne-am chinuit un pic spre final, însă ne-am revenit, pentru că în tur am făcut meciuri senzaționale cu echipele din față. Referitor la asta, întodeauna jocurile cu echipele bune am reușit să le tratăm. Trebuie să văd eu personal, ca antrenor, de ce nu reușim la meciurile mai ușoare să capacităm jucătorii, echipa”, a spus Beza.

  • CS Comunal Șelimbăr în victoria cu Poli Timișoara: R. Gal – Monea (cpt.), Natea (Vișa 68’), Tud. Telcean, Arhirii – Vecerdea (Al. Luca 56’), Cărăruș, Curtean, Yameogo (Rotar 87’) – Yazalde (Cîrstean 87’), Ciocâlteu (T. Suciu 87’). Rezerve neutilizate: Al. Șerban – Mubele, D. Tătar, Buzan.

Poli merge mai rău ca nicicând, Beza vrea să o antreneze

Sincer, antrenorul Șelimbărului, trecut și pe la FC Hermannstadt, a spus că nu vrut să supere fanii, pentru că în viitor se vede antrenor la Poli.

”Eu sunt foarte atașat de Timișoara. De suporterii celor de la Poli. I-am înțeles astăzi, am încercat să fiu decent, cu spectorii din fanii din spatele meu. Să purtăm un dialog, pentru că e o echipă care pe mine mă atrage mult. Sper ca într-un viitor să ajung să antrenez aici, pentru că e ceva ce mă atrage la Timișoara. Am antrenat în Liga 1. Vreau să revin în Liga 1. Cred că anul trecut, neșansa, chiar dacă a câștigat prietenul meu Pelici (n.r. – barajul cu CS Mioveni), șansa cred că făcut să nu rămân în Liga 1. O să muncesc mult, să revin acolo”, a spus, sincer, Beza.

Mai mult decât atât, Beza a ținut să îi asigure pe bănățeni că nu vor retrograda nici dacă pierd barajul cu locul 5 din Grupa B. ”Eu cred că ar trebui să stea liniștiți, pentru că, din informațiile mele, Gaz Metan nici nu-și depune dosarul de licențiere. Și atunci nu se pune problema retrogradării. Eu nici nu iau în calcul”, a mai spus Beza.

Interesant este că la intrarea la vestiare, căpitanul Alexandru Curtean le-a cerut colegilor să nu bucure așa zgomotos, pentru că poliștii erau devastați.

CS Comunal Șelimbăr are 33 de puncte și e pe locul 3 în Grupa A din play-out-ul Ligii 2, salvată matematic de la retrogradare. Runda viitoare, a 5-a, va sta, iar apoi, primește vizita ultimei clasate Dacia Unirea Brăila.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-tot-mai-la-pamant-in-sezonul-in-care-s-a-pomenit-despre-transformarea-in-societate-pe-actiuni-nicolae-croitoru-cu-corabiile-inecate-dupa-infrangerea-cu-selimbarul-19227635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cele-in-care-joaca-ripensia-si-fc-brasov-fiind-importante-in-lupta-pentru-evitarea-locului-de-baraj-poli-timisoara-selimbar-incepe-de-19227442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-fc-buzau-dupa-ce-a-inceput-repriza-a-doua-cu-un-jucator-uitat-la-vestiar-calin-mada-preocupat-de-semnalele-de-alarma-19227595

Anda DELIU 16 Apr. 2022, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă