Criză financiară și la Clinceni. Jucătorii au refuzat marți să se antreneze, iar doi dintre ei și-au reziliat contractul. Lincar: „Am fost neplăcut surprins”

Marius ANGHEL 17 May. 2017, 16:08 Liga 2
Criză financiară și la Clinceni.** Jucătorii au refuzat marți să se antreneze, iar doi dintre ei și-au reziliat contractul. Lincar:

Numit de aproximativ o săptămână la Academica Clinceni, antrenorul Erik Lincar începe deja să ia măsuri în cadrul lotului, mai ales după ce duminica trecută s-a înregistrat o nouă înfrângere umilitoare pe teren propriu, 0-6 cu UTA Bătrâna Doamnă. În plus, jucătorii, nemulțumiți că au restanțe financiare deja de peste două luni, au refuzat ieri să se antreneze, iar doi dintre ei au mers la conducere pentru a-și rezilia contractele.

Reveniți marți la baza sportivă de la Clinceni, după ce luni au avut liber, jucătorii Academicii au luat prin surprindere stafful tehnic și pe cel administrativ cu decizia lor de a nu se antrena din cauza restanțelor financiare. Doi dintre aceștia, Andrei Nițu și Adrian Udrea au fost cei mai vocali, iar antrenorul Erik Lincar le-a recomandat, lor și celorlalți care nu mai vor să continue cu Academica, să meargă la conducerea clubului și să își negocieze rezilierea contractelor. Lucru care s-a și întâmplat, astfel că Nițu și Udrea nu mai sunt jucătorii echipei din Clinceni.

„Ieri, ei ridicau discuția că vor să-și rezilieze contractele. A fost o situația mai delicată la stadion, fiindcă băieții nu au vrut să facă antrenament. Au niște restanțe financiare și nu au vrut să se antreneze. În urma discuțiilor avute, când unii și-au spus părerea, că dacă își primesc banii ei reziliază în ziua respectivă, am fost un pic deranjat de chestia asta și atunci am spus ok, cine vrea să rezilieze, mai bine să își rezilieze, ce rost mai are să continue. Îi înțeleg și pe ei, ăsta e fotbalul din ziua de astăzi, dar ce să faci? Am fost neplăcut surprins că după un asemenea scor, parcă nu îți mai arde. Îți vine să te bagi în cochilie și măcar o zi, două – trei să nu mai ieși de acolo. Mai sunt trei etape și decât să ne chinuim unii pe alții, nu mai veniți cu plăcere, mai are vreun rost? Ei doi au vrut și au fost cei mai vehemenți că vor să-și rezilieze, și atunci am zis că dacă cineva mai vrea, să meargă cu ei și să își rezilieze, oricare dintre ei, care nu mai suportă situația. Și nu s-a mai dus nimeni. A fost situația asta scurtă și astăzi ne-am văzut de antrenament. Dar e păcat că ieri nu ne-am antrenat, luni la fel, că a fost ziua liberă după meci. Trebuie să se antreneze, nu să facă grevă, să ce? Ce câștigă din asta, că numai rău își fac? Pentru tine te antrenezi, e munca ta, e profesia ta. Pentru noi e important să încheiem sezonul și să vedem din vară la ce ne vom putem gândi. Și asta din punct de vedere financiar, că banii în ziua de astăzi dictează performanțele sau activitatea”, a explicat, pentru Liga2.ro, Erik Lincar.

Andrei Nițu (29 ani), căpitan în multe dintre meciurile Clinceniului, echipă la care este din 2012, a evoluat în acest sezon în 18 partide pentru Academica, reușind și un gol. În schimb, Adrian Udrea (26 ani) a evoluat în 23 de meciuri, fără să înscrie.

„Pe 20 mai se fac două luni de restanțe la plata salariilor. Laurențiu Ilie a renunțat să mai ajute financiar echipa și ne descurcăm greu. Meciul cu UTA l-am organizat cu bani de împrumut. A fost o ședință în vestiar, după meciul cu arădenii, în care s-a încercat o radiografiere exactă a situației. Au comentat și jucătorii, am făcut-o și noi, iar Erik Lincar a decis să suspende antrenamentul de ieri”, a comentat, pentru IlfovSport, situația de la Clinceni și președintele Valentin Budeanu.

În ultimele patru etape, Academica Clinceni, ocupanta locului 14 în clasament, mai are meciuri cu FC Brașov (deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00), ASU Poli (acasă, miercuri, de la ora 18:00) și CS Balotești (a). În penultima etapă va sta.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 May. 2017, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă