SC Oțelul mai așteaptă cel puțin un meci pentru promovare. Ionuț Neagu a găsit cauza eșecului cu Dinamo, în jocul care putea da start petrecerii la Galați

Andrei PASCU 12 May. 2023, 13:25 Liga 2

SC Oțelul mai așteaptă cel puțin un meci pentru promovarea directă în SuperLiga României, după ce a ratat o șansă bună joi seară, cu Dinamo. Ar fi ajutat-o și un egal, dar a cedat cu 0-2 și trebuie să se concentreze pe următoarele două partide din play-off, ultimele etape.

SC Oțelul, înfrângere cu Dinamo și ratează prima șansă a promovării directe

Ionuț Neagu, unul dintre liderii echipei din Galați, a încercat să explice înfrângerea cu Dinamo, care a venit, într-o oarecare măsură, de aceeași manieră ca jocul tur de pe ”Arcul de Triumf”, scor 0-3.

Mijlocașul a ajuns la concluzia că toată echipa a prins o zi slabă și din acest motiv a cedat și în returul play-off-ului contra ”câinilor”. A refuzat să creadă că presiunea publicului și a contextului promovării au fost aspecte care au făcut ca SC Oțelul să nu se ridice la un nivel bun.

Ionuț Neagu, după partida SC Oțelul – Dinamo: ”Nu am prins o zi bună, cred că toți jucătorii am fost în scădere”

Neagu a dezvăluit și ce a transmis Dorinel Munteanu, suspendat, la final, după o discuție telefonică la nivelul vestiarului, cu toți jucătorii.

Cred că am intrat puțin timorați. În primele 15-20 de minute au fost superiori, au reușit să înscrie pe erorile noastre și cred că așa s-a scris istoria jocului. Am încercat apoi să înscriem, am avut ceva situații, dar nu a fost seara noastră.

Nu am prins o zi bună, cred că toți jucătorii am fost în scădere și asta a dus la prestația din această seară. Cred că atmosfera din tribune e apăsătoare la început, dar cred că după ce începe meciul e o bucurie să joci așa.

Nu pot să zic că atmosfera a fost de vină astăzi, pentru că noi vrem să jucăm cu o astfel de atmosferă mereu. Fotbalul e un spectacol și suporterii meritau mai mult.

(N.r. – Ce mesaj a transmis Dorinel Munteanu după meci?) Ne-a transmis un mesaj, să strângem rândurile, că depinde de noi tot ce se va întâmpla. Dacă scoteam un egal promovam, dar vom încerca meciul următor să ne îndeplinim obiectivul. Cât timp suntem pe loc promovabil, depindem de noi. Sperăm să reușim în meciul următor să promovăm”, a declarat Ionuț Neagu la microfonul Digi Sport.

SC Oțelul, la al doilea eșec cu Dinamo în play-off

Dinamo a marcat în prima repriză cele două goluri, iar ulterior a reușit să se apere bine și să nu le dea ocazia elevilor lui Dorinel Munteanu să marcheze și să pună presiune. A deschis scorul Gorka Larrucea, la cinci minute după primul fluier, iar 2-0 a făcut Ahmed Bani, în minutul 27.

Pe final, Dinamo a văzut un roșu, acordat lui Cătălin Țîră, în minutul 83, dar care se afla pe banca de rezerve.

  • SC Oțelul Galați: R. Pop – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.)(Sîrghi 35′), D. Panait – Cisotti, I. Neagu, Jardan (Gorovei 35′) – Scocîlcă (Laur. Maxim 62′), K. Fatai (Cîrjan 62′), Oct. Ursu (A. Nica 52′). Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – Nedelea, Zivulic, Farcaș

SC Oțelul mai are trei puncte avans peste Dinamo

SC Oțelul a început play-off-ul de Liga 2 de pe locul 3, cu 36 de puncte, poziție pe care se află și acum, dar cu 46 de puncte, la trei și 10 puncte de primele două clasate în acest moment, Steaua și Politehnica Iași. În același timp, gălățenii au un avans de trei puncte față de locul 4, Dinamo.

În turul play-off-ului, gălățenii au debutat cu Poli Iași, scor 1-2, după care au învins Steaua, scor 3-2, au cedat cu Dinamo, scor 0-3, au învins Gloria Buzău, scor 1-0, și au trecut de Unirea Dej, scor 1-0.

Au început returul cu partida de pe terenul Politehnicii Iași, scor 0-2, au făcut 1-1 cu Steaua, în deplasare, iar acum au cedat, acasă, în fața lui Dinamo, scor 0-2. Pentru SC Oțelul urmează partida cu Gloria Buzău, de la Buzău.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-castigat-la-galati-andrei-nicolescu-continua-sa-si-spuna-frustrarile-legate-de-participarea-stelei-in-play-off-a-trunchiat-denaturat-un-pic-competitia-ce-a-facut-la-vest-19270486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-spera-dupa-victoria-cu-sc-otelul-19270490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-cu-sc-otelul-scor-2-0-19270484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-dinamo-se-joaca-de-la-ora-2030-galatenii-au-nevoie-de-un-egal-pentru-a-promova-matematic-19270428

Andrei PASCU 12 May. 2023, 13:25 Liga 2
Pe aceeași temă