Cristian Pustai știe cum se poate finaliza sezonul din Liga 2: ”Cu trei intermediare, problema ar fi rezolvabilă.” Cum ar schimba sezonul următor propunerea antrenorului Dunării Călărași

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2020, 13:15 Liga 2
Cristian Pustai știe cum se poate finaliza sezonul din Liga 2: ”Cu trei intermediare, problema ar fi rezolvabilă.” Cum ar schimba sezonul următor propunerea antrenorului Dunării Călărași

Pentru Liga 2 se fac în fiecare zi calcule cu privire la reluarea campionatului. Când începe, cum vor fi comprimate meciurile și dacă poate afecta pauza prelungită sezonul următor. Cristian Pustai (52 de ani), antrenorul Dunării Călărași, crede că situația nu este, în acest moment, atât de gravă.

Pauza dintre sezoane ar fi mai scurtă 

Dacă meciurile se reiau la începutul lunii iunie, campionatul va avea foarte puțin de suferit, e de părere experimentatul antrenor. Totul se poate rezolva cu câteva intermediare. E nevoie, însă, ca pauza de vară să fie mai scurt decât în sezoanele precedente. Cristian Pustai vede și partea bună a suspendării campionatelor. Lumea o să revină la stadioane, iar asta ar ajuta toate cluburile din punct de vedere financiar.

”Probabil că va fi nevoie de vreo trei runde intermediare. În general, fiecare echipă va mai disputa 14 jocuri. Cu cele trei intermediare, problema ar fi rezolvabilă. În timp de o lună şi jumătate s-ar putea termina. Asta ar însemna să excludem vacanţa de vară, pentru că tot avem parte acum de o vacanţă lungă. Şi, prin urmare, pauza dintre campionatul actual şi cel viitor va fi foarte scurtă. Practic, toată pregătirea o să fie din meciuri.

Într-adevăr sunt echipe angrenate în lupta pentru promovare, iar de la jumătatea clasamentului în jos formaţiile se bat pentru evitarea retrogradării. Meciurile vor avea intensitate, vor avea şi dramatism şi frumuseţe. Cred că fotbalul o să revină, iar lumea e dornică. Nu cred că fotbalul virtual poate înlocui fenomenul în sine”, e de părere Cristian Pustai, într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului unde antrenează, AFC Dunărea Călărași.

Cristian Pustai: ”Putem înţelege cu toţii că e un campionat compromis”

Antrenorul ține legătura cu elevii săi în tot acest timp. Deși este plecat la Mediaș, ”Profesosul” își verifică jucătorii online, dacă respectă cerințele trasate înaintea întreruperii meciurilor. Antrenamentele nu se compară cu cele de grup, astfel că, la fel ca ceilalți antrenori, Pustai precizează că e nevoie de câteva săptămâni pentru ca fotbaliștii să revină la un nivel fizic acceptabil.

”După Paşte, am accesat şi noi platforma ZOOM, am intrat cu toţii la câte un antrenament de câte 50 de minute pe zi dar e, totuşi, un antrenament de menţinere, mai mult de forţă, de streching. Nu poţi să pretinzi că-i un antrenament de fotbal! E doar un antrenament individual în care, să zicem, că mai păstrează o stare atletică a jucătorului. Despre starea de spirit? Cred că toţi îşi doresc să începem. Toată lumea, de fapt, îşi doreşte să înceapă fotbalul, fenomen social care a existat parcă din toate timpurile şi va exista şi în viitor indiferent de greutăţile pe care le vom avea.

Aşteaptă toţi să ne reunim, să ne pregătim. Nu poţi să spui că te întâlneşti pe 15 sau 16 mai şi de a doua zi reporneşti campionatul. Putem înţelege cu toţii că e un campionat compromis, să zicem, în sensul că are destule probleme şi atunci şi desfăşurarea lui va fi… sper pe teren. Pentru că am văzut şi tendinţa celor de la UEFA care au precizat că ţin cont de deciziile sportive. Da, şi eu cred că se va desfăşura. Acum, ritmul în care se va disputa, calitatea partidelor şi faptul că jucătorii sunt expuşi şi vor apărea accidentări, e posibil să fie altceva. Cert e că asta va fi în toată lumea”, a mai punctat Cristian Pustai.

Dunărea Călărași are șanse mari să continue în Liga 2 și în sezonul următor. După disputarea a 24 de etape, echipa pregătită de Cristian Pustai se situează pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte. Ocupantele pozițiilor 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, care duc la promovare sau la barajul pentru accederea în Liga 1, sunt la opt puncte în față. De altfel, ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât formația din Călărași.

Dacă Federația Română de Fotbal va decide continuarea sezonului de Liga 2 cu format play-off și play-out, atunci Dunărea Călărași se va afla în grupa pentru evitarea retrogradării și va lupta pentru menținerea în Liga 2. În grupa pentru promovare intră primele opt echipe din clasament, iar în cea a retrogradării intră ultimele 10.

Campionatul Ligii 2 nu va fi reluat până la ridicarea stării de urgență, însă, sunt șanse mari ca pauza să se prelungească și după. Cel mai devreme, pregătirea ar putea să înceapă la mijlocul lunii următoare, dar campionatele ar putea rămâne suspendate. Este posibil ca organizarea evenimentelor cu un număr mare de persoane să fie interzisă și pentru următoarele trei luni, deci, dacă fotbalul s-ar relua, meciurile s-ar desfășura fără spectatori.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-din-calarasi-beneficiaza-de-nocturna-lucrarile-au-fost-finalizate-sambata-foto-si-video-19130740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luna-iunie-un-moment-in-care-competitiile-ar-putea-fi-reluate-e-de-parere-ministrul-tinereturului-si-sportului-dar-spectatorii-vor-mai-avea-ceva-de-asteptat-ce-19130579

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2020, 13:15 Liga 2
Pe aceeași temă