”Marinarii” sunt activi și de acasă! Jucătorii lui Ianis Zicu au programate câte șase antrenamente pe săptămână. Cum decurge pregătirea la Farul | VIDEO

13 Apr. 2020, 20:25 Pregătiri, amicale
”Marinarii” sunt activi și de acasă! Jucătorii lui Ianis Zicu au programate câte șase antrenamente pe săptămână. Cum decurge pregătirea la Farul | VIDEO

În imposibilitatea de a se aduna și a efectua antrenamente în grup din cauza pandemiei de coronavirus, cea care a suspendat campionatul Ligii 2 de o lună și îl va ține în același mod cel puțin încă 30 de zile, echipele de fotbal au apelat la varianta de a-și urmări jucătorii prin intermediul internetului. Sportivii au primit program special de pregătire și trebuie să se mențină singură în formă. La fel face și Farul, acolo unde antrenor principal este Ianis Zicu.

Jucătorii echipei constănțene, cât și stafful tehnic condus de Ianis Zicu se văd online, prin intermediul apricației Zoom, de șase ori pe săptămână, o dată pe zi. În zilele de luni, miercuri și vineri, lotul urmează programul pentru antrenarea forței și rezistenței, iar marți, joi și sâmbătă au exerciții de alergare.

Cum decurge activitatea sportivă la Farul în această perioadă de pandemie de coronavirus descrie echipa constănțeană pe site-ul oficial:

”Aflați într-o pauză competițională forțată, în urma deciziei Federației Române de Fotbal de a stopa toate activitățile fotbalistice din cauza pandemiei COVID-19, jucătorii echipei noastre continuă pregătirea individual pentru a menține forma fizică în perspectiva reluării campionatului. Alb-albaștrii efectuează șase antrenamente pe săptămână, sub conducerea și la indicațiile preparatorului fizic Cătălin Bușuricu și sub atenta observație a antrenorului Ianis Zicu și a întregului staff tehnic.

Timp de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, întreg lotul participă la ședințe de pregătire desfășurate online, cu ajutorul aplicației Zoom. Grație tehnologiei, jucătorii pot urmări în direct exercițiile complexe recomandate de preparatorul fizic, acestea acoperind toate grupele de mușchi și axându-se în principal pe forță și rezistență. Fiecare antrenament durează o oră și are la bază programul HIT (High Intensity Interval), care solicită la intensitate mare toate grupele de mușchi.

Tot de trei ori pe săptămână, marți, joi și sâmbătă, alb-albaștrii au programate exerciții de alergare individuală, la finalul fiecărui antrenament trimițând staffului tehnic datele privind distanța parcursă și timpul înregistrat, obținute cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul fiecăruia.

Antrenamente vizează menținerea capacității pulmonare și a ritmului cardiac pe perioada pauzei, astfel încât jucătorii să se prezinte într-o formă bună la momentul reluării antrenamentelor colective.”

Urmăriți mai jos un scurt clip cu ședința de pregătire online:

https://www.youtube.com/watch?v=vT9y6r_dqas&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lpf-a-anuntat-cand-s-ar-putea-relua-campionatul-ligii-1-si-noul-termen-pentru-obtinerea-licentei-obiectivul-principal-e-disputarea-tuturor-meciurilor-propunerea-va-fi-facuta-in-cex-19129854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-optat-sa-si-trimita-angajatii-in-somaj-tehnic-deoarece-este-singura-solutie-viabila-explicatiile-lui-tiberiu-curt-19129699

13 Apr. 2020, 20:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă