Primele trei cluburi calificate în play-off-ul Ligii 2, în opinia lui Cristian Pustai: ”E greu de crezut că mai pot coborî sub locul 6. Mai sunt trei locuri disponibile, pentru care se bat multe echipe, inclusiv Ceahlăul”

Narcis POHOAȚĂ 14 Nov. 2023, 14:13 Liga 2
Primele trei cluburi calificate în play-off-ul Ligii 2, în opinia lui Cristian Pustai: ”E greu de crezut că mai pot coborî sub locul 6. Mai sunt trei locuri disponibile, pentru care se bat multe echipe, inclusiv Ceahlăul”

Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat etapa a 13-a a Ligii 2 pe același loc, 8, în care s-a aflat și la finalul rundei a 12-a, de această dată cu 19 puncte, fiind la un singur punct de ultima poziție calificabilă în play-off, ocupată de Concordia Chiajna.

Nemțenii sunt în continuare în grafic în lupta pentru primele șase poziții, iar ultimele două meciuri din acest an, cu Campionii FC Argeș (acasă) și Unirea Slobozia (în deplasare), vor fi hotărâtoare în economia luptei pentru play-off, chiar dacă în 2024 rămân de disputat încă patru jocuri de fiecare echipă.

Cristian Pustai crede că primele trei clasate din Liga 2 și-au asigurat deja locul în play-off. ”E greu de crezut că Șelimbăr, Corvinul și Slobozia mai pot coborî sub locul 6”

Antrenorul formației din Piatra Neamț, o nou-promovată în vară, a declarat în mai multe rânduri că un obiectiv realist pentru Ceahlăul în acest sezon ar fi consolidarea locului în eșalonul secund și abia în sezonul viitor atacarea promovării. Cristian Pustai își dorește, totuși, o clasare în primele șase la final de sezon regular, un statut care oferă fiecărei echipe șanse la promovare, dar și liniște pentru a pregăti viitorul sezon, fără emoții în ceea ce privește retrogradarea.

Calculele la play-off sunt destul de complicate în momentul de față, în condițiile în care jumătate din locuri par a fi deja acontate de primele trei clasate. Aspect subliniat chiar de către Pustai.

”E clar că toată lumea își dorește în play-off, dar trebuie să fim realiști. În acest moment sunt trei echipe care și-au asigurat deja poziția, cele trei care au minimum 27 puncte, Șelimbăr, Corvinul și Slobozia. E foarte greu de crezut că primele trei mai pot coborî din play-off. Și bătălia se dă pe alte trei locuri. Îi văd pe cei de la Buzău destul de bine și favoriți, Mioveni este bine clasată, Chiajna este acolo. Mai țintește și Steaua la play-off, și Argeș, și Chindia, dar și Ceahlăul își dorește să ajungă acolo, dacă se poate. Lupta este în desfășurare, dar este foarte greu”, a declarat Cristian Pustai în emisiunea Arena, la TVR Iași.

  • Echipele clasate în acest moment, după 13 etape desfășurate din 19, pe locurile calificabile în play-off-ul Ligii 2: CSC Șelimbăr (30 puncte), Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia (ambele cu câte 27 de puncte), CS Mioveni (23), Gloria Buzău (22) și Concordia Chiajna (20).
  • CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara sunt cluburi de drept public și nu au drept de promovare. Astfel, echipele celelalte care se vor califica în play-off vor participa cel puțin în barajul de promovare în SuperLigă.

Pustai: ”Ideea ar fi să ne formăm un nucleu de bază în acest sezon”

Antrenorul Ceahlăului a subliniat, din nou, ceea ce afirmase recent în cadrul unei conferințe de presă, că un obiectiv realist pentru Ceahlăul nu ar fi promovarea în SuperLigă, ci consolidarea poziției în eșalonul secund și formarea unui nucleu de bază pentru campionatul următor.

”Eu cred că asta este ideea în acest an, să ne formăm un nucleu de bază. Mai sunt două perioade de transferuri, în iarnă și în vara anului viitor, când putem să aducem și să găsim plusuri pentru compartimentele unde am mai scârțâit, unde am avut evoluții mai slabe și să îmbunătățim calitatea lotului”, a punctat Pustai.

”Meciul cu FC Argeș este destul de decisiv pentru ambele echipe”

Cristian Pustai consideră că meciul din etapa a 14-a, cu Campionii FC Argeș, de pe teren propriu, ar putea fi decisiv pentru cele două echipe în ceea ce privește șansele la play-off.

Ceahlăul este la un punct de locul 6, argeșenii sunt mult mai jos, la cinci lungimi de play-off, iar echipa care pierde ar rămâne în calcule cu șanse minime. O remiză ar dezavantaja, de asemenea, ambele formații, e de părere antrenorul.

”Va fi o partidă foarte, foarte grea, pentru că Argeșul este într-o cumpănă, într-o situație destul de grea. În acest moment au 15 puncte și sunt destul de jos în clasament. Ca și Buzăul, Chindia sau Mioveni, Argeșul e o formație cu jucători buni în componență, care își dorește promovarea directă. Până la urmă va fi un meci destul de decisiv pentru ambele formații”, a completat Cristian Pustai, care crede că echipa sa a fost apreciată în multe momente pentru jocul prestat, chiar dacă a pierdut multe puncte: ”Consider că Ceahlăul a fost o surpriză pentru toată lumea, oriunde am jucat a fost apreciat jocul nostru. Din păcate pentru noi, ne gândim că puteam să avem mai multe puncte și rămânem cu acest regret. Dar pentru o nou-promovată eu zic că ne-am descurcat bine, am avut un parcurs bun.”

După 13 etape, Ceahlăul Piatra Neamț ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 19 puncte, la egalitate cu Steaua (locul 7) și CSC Dumbrăvița (9). În următoarele două etape, ultimele din acest an, nemțenii vor întâlni două candidate la play-off, CFC Argeș (acasă) și Unirea Slobozia (în deplasare).

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/boison-wynney-e-convocat-la-nationala-liberiei-19292780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-cristian-pustai-dupa-gloria-buzau-ceahlaul-1-1-19292535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-a-reactionat-dupa-partida-steaua-fk-miercurea-ciuc-scor-1-0-19292904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-nu-a-achitat-baremurile-si-e-neprogramata-in-liga-2-19292827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-sansele-ceahlaului-la-promovarea-in-superliga-19288940

Narcis POHOAȚĂ 14 Nov. 2023, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă