Cristian Lupuț face noi dezvăluiri după despărțirea de Viitorul Pandurii: ”Salariul propus e lipsă de respect.” Motivul pentru care n-a mai fost dorit

Mircea OGLINDOIU 23 Jul. 2020, 11:09 Liga 2

Cristian Lupuț a venit cu noi dezvăluiri, după ce și-a încheiat colaborarea cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, informați oferită în exclusivitate de Liga2.ro. Antrenorul consideră că oficialii clubului gorjean i-au propus un contract jignitor pentru sezonul următor de Liga 2, tocmai pentru ca cele două părți să se despartă. Inițial, Viitorul Pandurii și Lupuț ajunseseră la un acord verbal pentru prelungire, apoi clubul condus de Nicolae Sarcină nu și-a respectat cuvântul dat.

”Eu chiar mi-am dorit să rămân la Târgu Jiu pentru că am format o echipă foarte bună și un grup extraordinar. Dar la întrebarea de ce nu am rămas ar putea să răspundă numai şi numai conducerea. Nu puteam să accept salariul care mi s-a propus şi consider că este o lipsă de respect față de munca pe care am făcut-o în aceşti ani (n.r. ­ – referindu-se și la cele două sezoane anterioare în care a pregătit şi Luceafărul Oradea, echipă finanțată tot de Sarcină, pe scheletul căreia s-a format vara trecută Viitorul Pandurii, fostă Energeticianul). Eu zic că mi-a fost propus acel salariu ca să nu accept prelungirea”, a declarat Cristian Lupuţ, la Accent TV.

”Şi nu mi s-a adus la cunoştinţă absolut nimic referitor la tăieri salariale. Nu m-a înștiințat nimeni că sunt probleme cu banii”

Cu câteva zile înainte de despărțire, Lupuț s-a arătat deranjat de faptul că nu s-au prelungit înțelegerile mai multor jucători de bază, printre care Cristian Oros, Vasile Pop, Iulian Anca Trip, Francois Yabre sau Gabriel Preoteasa. Tot timpul m-au amânat pentru prelungirea contractului. Şi nu mi s-a adus la cunoştinţă absolut nimic referitor la tăieri salariale. Nu m-a înștiințat nimeni că sunt probleme cu banii. Nu au existat astfel de discuţii. Eu doar am insistat pe lotul de jucători, pentru că ştiam că avem un lot foarte valoros la nivel de Liga 2. Un lot care poate sezonul acesta ar fi putut să emită pretenții”, a mai spus Lupuț.

Echipa lui Nicolae Sarcină a întâmpinat probleme și la dosarul de certificare pentru noul sezon al Ligii 2. De altfel, doar șapte cluburi din cele 20 care au depus actele au obținut prin prima certificarea.

”Secunzii” Cosmin Frimu și Dorin Hîrsu conduc antrenamentele echipei Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii încă nu a numit un antrenor principal, iar de pregătirea echipei se ocupă secunzii Cosmin Frimu și Dorin Hîrsu, cărora conducerea le-a prelungit contractul. Originari din Târgu Jiu, aceștia fuseseră cooptați în iarnă în stafful tehnic al divizionarei secunde, după ce „secundul” Ciprian Dianu plecase „principal” la Luceafărul Oradea, cealaltă echipă controlată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Luceafărul a fost retrasă din Liga 2 în vara trecută, tocmai pentru ca Viitorul Pandurii, fostă Energeticianul, să rămână în această competiție, fiindcă se afla pe ultimul loc retrogradabil în Liga 3.

De ieri, 22 iulie, Viitorul Pandurii a început antrenamentele pe terenul 3 din incinta Complexului Sportiv Municipal din Târgu Jiu. Clubul a anunțat că a dat start pregătirilor după ”o serie de testări conform protocolului medical”.

Foto antrenament: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-a-ramas-fara-antrenor-contractul-cu-cristian-luput-nu-va-fi-prelungit-19138824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-luput-a-elucidat-misterul-plecarii-de-la-viitorul-pandurii-tot-ce-e-frumos-poate-sa-se-destrame-intr-o-clipa-aspectele-peste-care-antrenorul-nu-a-putut-sa-treaca-19139349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

Mircea OGLINDOIU 23 Jul. 2020, 11:09 Liga 2
Pe aceeași temă