Cristian Lupuț și-a dat acordul verbal și va prelungi contractul cu Viitorul Pandurii: ”Mi-am dat cuvântul că rămân.” Ce planuri are pentru sezonul 2020-2021 | EXCLUSIV

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2020, 14:14 Liga 2
Cristian Lupuț și-a dat acordul verbal și va prelungi contractul cu Viitorul Pandurii: ”Mi-am dat cuvântul că rămân.” Ce planuri are pentru sezonul 2020-2021 | EXCLUSIV

Antrenorul Cristian Lupuț mai are contract cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu până pe 30 iunie, dar a căzut la un acord cu conducerea pentru prelungire. Deocamdată, totul s-a concretizat cu o discuție verbală, a precizat antrenorul, iar actele vor fi semnate după revenirea echipei la programul normal. Din informațiile oferite de principal pentru Liga2.ro, acceptul a avut la bază colaborarea bună cu oamenii din structurile de conducere ale clubului, care i-au pus la dispoziție tot ce a avut nevoie.

Cristian Lupuț: ”Mi-am dat cuvântul că rămân. Pentru mine e important și cuvântul, iar ei au același punct de vedere”

Mai mult, au existat discuții și cu privire la pregătirea sezonului următor și s-au luat anumite hotărâri. Obiectivul pentru 2020-2021 va fi lupta la unul din locurile fruntașe. Cristian Lupuț se bazează pe omogenitatea lotului și, ținând cont de faptul că nu se vor face multe schimbări în vară, a spus că acesta este principalul argument pentru care e convins că echipa lui se va lupta la primele poziții.

Contractul meu mai e valabil până pe 30 iunie, dar am avut o discuție cu conducerea. Mi-am dat cuvântul că rămân. Pentru mine e important și cuvântul, iar ei au același punct de vedere. Nu sunt probleme. Totul e în regulă. Am avut o discuție cu patronul și cu conducerea. Nu e nimic oficial, dar am ajuns la un acord verbal. Nu ne-am întâlnit, pentru că au fost aceste probleme, dar lucrurile sunt destul de clare. Vrem un obiectiv mai îndrăzneț din sezonul următor. Vrem să se batem cu șanse la primele locuri.

Ne bazăm foarte multe pe omogenitatea echipei. Consider că e foarte important acest aspect, dar și seriozitatea conducerii. Mereu, când am solicitat ceva, așa s-a întâmplat. E vorba de siguranță, care pe mine m-a convins. Lucrez aici de aproximativ un an de zile și oamenii sunt serioși. Tot ce am discutat, s-a concretizat. Au fost puse la dispoziție toate condițiile și de aceea spun că din sezonul care urmează vrem să fim acolo sus. Aceasta este și poziția conducerii”, a spus Cristian Lupuț.

  • Cristian Lupuț (42 de ani) este antrenor la Viitorul Pandurii Târgu Jiu din iulie anul trecut. În această perioadă a condus echipa în 22 de confruntări și a înregistrat nouă victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri. Media de puncte este 1.50 pe meci.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu are doi jucători cărora le expiră înțelegerile în vară, dar au promis că rămân 

În ceea ce privește jucătorii ale căror contracte expiră în vară, antrenorul a declarat că numai doi se regăsesc în această situație. Deja s-a luat legătura cu ei și și-au dat acordul să continue pentru cel puțin încă un sezon și să pună umărul la noul obiectiv al clubului.

Avem un lot echilibrat în toate compartimentele, putem să aspirăm la mult mai mult. Dacă nu se termina campionatul, sunt sută la sută convins că echipa arăta foarte bine și aveam o clasare mult mai bună anul acesta. La echipă totul este ok, din punct de vedere al contractelor. Doar doi jucători sunt la final, dar am discutat cu ei la telefon și am stabilit să prelungim. Vor semna prelungirea, iat totul o să devină oficial când o să ne întoarcem la treabă. Eu i-am vrut, iar ei își doresc să rămână”, a continuat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Reluarea antrenamentelor, pe 5-6 iulie. Cristian Lupuț: ”Așteptăm să vedem ce decizii se vor mai lua în această lună referitor cu privire la protocolul medical”

Antrenorul și-a conturat și programul pentru reluarea antrenamentelor, dar nu știe când îi va chema pe jucători la teren. Are în plan să înceapă pregătirea la începutul lunii iulie, dar data poate să sufere modificări, în funcție de deciziile care vor fi luate de Federația Română de Fotbal în această lună, dar și de modificările care pot fi aduse protocolului medical, de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Până atunci, jucătorii respectă programul trasat înaintea suspendării sezonului de Liga 2, a mai spus antrenorul.

Am vrea să reluăm pegătirea la începutul lunii iulie, pe 5 sau pe 6, dar așteptăm să vedem ce decizii se vor mai lua în această lună referitor la protocolul medical. Sunt foarte puține echipe care au baze normale, cu cazare, cu restaurant… O normalitate, cum trebuie să fie. Nu știm cum procedăm, așteptăm ceva de la Federația Română de Fotbal, să vedem cum facem. Pentru că nu știm dacă reluăm antrenamentele ce se întâmplă, intrăm și noi în cantonament, echipele care nu mai joacă sezonul acesta, nu intrăm în cantonament… Trebuie să ne organizăm și noi. Să vedem cum și când chemăm jucătorii. Ei continuă să se pregătească acasă, în condițiile pe care le-am trasat înainte de suspendare”, a încheiat Cristian Lupuț.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a terminat sezonul 2019-2020 pe locul 10, cu 33 de puncte. Echipa era neînvinsă de șase partide, timp în care a acumulat 12 puncte. Ultimul eșec a fost bifat în noiembrie 2019, când a cedat cu 1-3 pe terenul Petrolului.

În cele două partide desfășurate în 2020, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a adunat șase puncte. S-a impus cu 2-0 pe terenul echipei CS Mioveni și cu 4-0, acasă, împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Leczki JOZSI/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ultimele-vesti-despre-starea-de-sanatate-a-lui-ionut-popa-internat-marti-seara-dupa-ce-a-suferit-un-stop-cardio-respirator-19135374

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-isi-anunta-candidatura-la-promovare-ce-buget-va-avea-sezonul-urmator-si-cati-jucatori-transfera-pana-la-sfarsitul-saptamanii-cristian-tanase-sper-sa-invatam-din-greselile-19135328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-si-a-stabilit-stafful-tehnic-la-csm-resita-unul-dintre-secunzi-a-fost-antrenor-principal-in-liga-3-si-va-avea-si-alta-functie-in-cadrul-clubului-19135382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-efectuat-miercuri-primul-antrenament-cu-toti-jucatorii-foto-si-video-de-la-prima-sedinta-19135379

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2020, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă