Primarul Piteștiului, inițiatorul retragerii numărului 10 de la CFC Argeș, le-a bătut obrazul elevilor lui Eugen Neagoe la comemorarea lui Nicolae Dobrin: ”N-avem fotbalist care merită numărul 10. Voiam ca nea Gicu să meargă în vestiar, iar jucătorilor să le fie jenă”

Andrei PASCU 26 Oct. 2023, 15:12 Liga 2

Campionii FC Argeș l-a comemorat și în acest an pe Nicolae Dobrin. A mers la mormântul fostului mare fotbalist, de la decesul căruia s-au împlinit 16 ani, alături de lotul actual de jucători, stafful tehnic condus de Eugen Neagoe, conducere, dar și foști mari fotbaliști.

În cadrul evenimentului au vorbit și Eugen Neagoe și primarul Cristian Gentea, acesta din urmă fiind și reprezentantul Primăriei Municipiului Pitești în Adunarea Generală a Asociaților Campionii Fotbal Club Argeș.

Cristian Gentea ar fi vrut ca Nicolae Dobrin să fie parte din proiectul CFC Argeș: ”Actualii jucători să simtă puterea lui”

Practic, Cristian Gentea, fost președinte al actualului club înainte să devină primar, a fost cel care a propus ca tricoul cu numărul 10 să fie retras, ca semn de apreciere pentru ce a însemnat Nicolae Dobrin pentru FC Argeș, dar și pentru fotbalul românesc. Edilul Piteștiului a declarat că, pe lângă respectul cuvenit fostului mare jucător, prin retragerea numărului 10, nu crede că vreun nume din lotul echipei Campionii FC Argeș este în măsură să îl poarte.

Pentru moment, Cristian Gentea consideră că tricoul trebuie retras, dar decizia nu pare a fi luată pe perioadă nedeterminată. Chiar dacă a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria României, decizia este una care întărește și nemulțumirile pe care conducerea le are față de situația echipei în clasamentul Ligii 2, abia pe locul 13 după zece etape, deși obiectivul este promovarea directă.

Gentea a precizat că demersul îi aparține și că îl va înainta către Adunarea Generală a Asociaților Campionii FC Argeș, dar clubul deja a anunțat că decizia a fost pusă în practică. De procedură se va ocupa Daniel Stanciu, directorul executiv al echipei, care e mai cunoscut pentru aparițiile televizate, în special în emisiunile care promovează pariurile sportive.

Cristian Gentea i-a și criticat pe actualii jucători de la CFC Argeș, dar are încredere în Eugen Neagoe: ”Sunt foarte nemulțumit”

Primarul Piteștiului și-ar fi dorit ca Nicolae Dobrin să fie în viață și să fie parte din actuala echipă a orașului, pentru a motiva jucătorii, care, în urma rezultatelor din primele 10 etape de Liga 2, au dat planurile echipei peste cap și s-a renunțat la ideea de a reveni în SuperLiga României la finalul acestui sezon.

Prezența în vestiar a lui Nicolae Dobrin ar fi fost un imbold moral pentru jucătorii actuali, pe care edilul i-a criticat prin cuvinte dure, că trebuie ”să le fie jenă” pentru punctul în care au dus echipa în ciuda investițiilor.

L-am respectat mult pe nea Gicu, era normal să fiu aici, știți și marea mea părere de rău, că aș fi vrut să fie în viață, să fie alături de mine. Am spus mereu cât de mult mi-aș fi dorit să fie în viață și actualii jucători de la FC Argeș să simtă puterea, între ghilimele, a lui nea Gicu și să le fie jenă de modul în care se comportă, de modul în care evoluează.

Am venit din semn de respect pentru nea Gicu și pentru doamna Gica (n.r. – soția lui Nicolae Dobrin). Pentru a evidenția și mai mult respectul pentru nea Gicu, vreau să fac o propunere în premieră… m-am sfătuit și cu domnul Neagoe, iar azi am să propun Consiliului Director al Asociației… se va ocupa Daniel Stanciu de asta, retragerea tricoului cu numărul 10.

La momentul actual nu cred că avem un jucător care să poarte tricoul cu numărul 10. Dacă pe viitor vom ajunge la alte concluzii, vedem ce vom face. Acum, asta e solicitarea mea, sunt convins că va fi aprobată, începând de azi tricoul cu numărul 10 să rămână doar al lui Nicolae Dobrin. Când va merita altcineva să îl poarte, se vor schimba lucrurile, până atunci așa va rămâne.

(N.r. – Cea mai frumoasă amintire cu Nicolae Dobrin) Golul cu Valencia, lovitură liberă din colțul careului, lateral dreapta, direct în vinclu! Gol pentru care am lipsit de la școală și am venit la stadion de la 10 dimineața.

(N.r. – Despre CFC Argeș) Eu sunt foarte nemulțumit, dar am mare încredere în domnul Neagoe. Eu cred că e antrenorul care ne trebuie, înțeleg că lucrurile nu se pot face de azi pe mâine, înțeleg, sunt foarte încântat că a acceptat să vină, e pe termen lung proiectul.

Am înțeles asta și eu și dumnealui, vom avea și director executiv și de aici lucrurile vor intra pe un făgaș normal”, a declarat Cristian Gentea.

Eugen Neagoe, prezent la comemorarea lui Nicolae Dobrin: ”Aș fi fost onorat să joc contra unui nume uriaș ca al dumnealui”

Antrenorul Eugen Neagoe a participat și el la eveniment și, chiar dacă nu a avut ocazia să joace contra marelui Nicolae Dobrin, a declarat că și-ar fi dorit să evolueze împotriva lui. Când Neagoe făcea pasul în Divizia A, Dobrin se afla pe final de carieră, dar poveștile auzite cu ”Prințul din Trivale” i-au rămas și acum în minte lui Neagoe.

”Principalul” a vorbit la superlativ de Nicolae Dobrin.

Știm toți ce a însemnat nea Gicu Dobrin pentru fotbalul românesc, nu mai vorbim pentru FC Argeș, cel mai mare nume din istoria clubului. Era normal să fim aici, în scurt timp vor ajunge aici toți componenții echipei noastre, tot lotul, pentru că este normal și nu cred că se va uita vreodată această zi.

Va rămâne specială pentru toți cei care iubesc acest fenomen, indiferent că sunt argeșeni, olteni, moldoveni sau ardeleni. Indiferent de unde ești, Nicolae Dobrin este unul dintre cele mai mari nume din fotbalul românesc.

Sigur, mi-aș fi dorit să fie în viață, să ne sfătuim, avea multe de transmis, și mie, și jucătorilor. Trebuie să îl facem mândru, acolo sus, de munca pe care noi o vom depune, nea Gicu să ne privească și să ne aplaude. Voi face tot ce depinde de mine, împreună cu oamenii care conduc orașul, cu domnul primar, cu oamenii care conduc clubul, ca FC Argeș să redevină un nume foarte important în prima ligă.

Tot ce am văzut cu Nicolae Dobrin mi-a rămas în memorie. Nu am jucat împotriva dumnealui, era de altă vârstă, deja era spre finalul carierei când am început să joc în prima ligă, dar am avut onoarea să lucrez cu foști colegi de-ai dumnealui, inclusiv la Craiova, cu Oblemenco, cu Desenicu.

Aș fi fost onorat să joc contra unui nume uriaș ca al dumnealui, dar am toată stima, tot respectul pentru ce a însemnat nea Gicu Dobrin”, a spus Eugen Neagoe.

La mormântul lui Dobrin au fost astăzi să-l comemoreze foștii fotbaliști Vasile Stan, Andrei Speriatu, Gheorghe Cristian, Marin Radu, Nicolae Radu, Doru Toma, Mihai Zanfir, Vasile Popa, Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea, Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, Constantin ”Țil” Popescu, fostul președinte al echipei Aro Câmpulung, precum și alte persoane care l-au adulat pe ”Gâscan”, dar și reprezentanții CFC Argeș, juniorii de la Școala de Fotbal ”Nicolae Dobrin” și Centrul de Copii și Juniori ”Leonte Ianovschi”.

Foto și video: Campionii FC Argeș și Argeș TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-retrage-numarul-10-din-respect-pentru-nicolae-dobrin-19290058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-fara-sponsori-la-revenirea-acasa-dupa-4-ani-in-pribegie-19290055

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-pe-punctul-de-a-si-incheia-cariera-de-fotbalist-19290051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-cabuz-dupa-ce-chindia-a-primit-inapoi-punctele-scazute-19290044

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-primit-inapoi-punctele-scazute-in-urma-litigiului-cu-cabuz-19290038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-fara-patru-jucatori-importanti-la-meciul-cu-steaua-unul-are-fractura-la-brat-asteptarile-lui-cristian-pustai-pentru-meciul-din-templul-fotbalului-romanesc-19290032

Andrei PASCU 26 Oct. 2023, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă