Cristi Popovici s-a despărțit de FC Botoșani

30 Jun. 2009, 13:48 Liga 2
Cristi Popovici** s-a despărțit de FC Botoșani

FC Botoșani a rămas fără antrenor, după ce Cristian Popovici, nu a acceptat condițiile impuse în cadrul tratativelor purtate de avocatul Ioan Sălăvăstru, cel mandatat de conducerea clubului de a negocia prelungirea contractului cu tehnicianul. "Cristi Popovici nu mai este antrenorul FC Botoșani", a declarat Cornel Șfaițer, vicepreședintele Consiliului de Administrație al FC Botoșani.

 

O altă problemă, în cadrul discuțiilor purtate între Sălăvăstru și Popovici, a fost legată de viitorul lui Marius Gireadă la FC Botoșani. Oficialii și l-ar fi dorit doar pe Cristian Popovici, însă acesta a respins din start varianta, spunându-i lui Sălăvăstru că ori va continua împreună cu Gireadă, ori va înceta colaborarea cu FC Botoșani.
 

 

Primarul surprins de eșuarea tratativelor
 

Susținător al lui Cristian Popovici, datorită rezultatelor obținute în returul ediției trecute de campionat, primarul Cătălin Mugurel Flutur s-a arătat surprins de eșuarea tratativelor dintre conducerea clubului și tehnician.


"Știți cum e, mai sunt care se lasă mai greu și la măritat. Nu știu de ce au apărut aceste probleme. Poate are o ofertă din altă parte. Totuși, nu cred că ar fi o problemă deosebită dacă nu va continua", a declarat Cătălin Mugurel Flutur.
 

 

Apostol, principala opțiune a acționarilor
 

 

Oficialii botoșăneni urmau a demara, aseară, negocierile cu Ștefan Apostol. "Încercăm o variantă cu Ștefan Apostol ca antrenor principal", a declarat Cornel Șfaițer. În returul campionatului trecut, Ștefan Apostol a figurat în acte ca antrenor principal. Săptămâna trecută Apostol acceptase și prelungirea cu doi ani a contractului de jucător.

Contactat telefonic, el a evitat să dea un răspuns clar. "Mie deocamdată nu mi-a spus nimeni nimic. Mi-e greu să dau un răspuns pe loc, trebuie să discut cu conducerea. Am spus încă de când am plecat de la Vaslui că vreau să antrenez o echipă. Că va fi FC Botoșani, că va fi alta, vom vedea. Vreau să-mi încep cariera de antrenor", a declarat Ștefan Apostol.

 

Ioan Sălăvăstru a dezvăluit motivele care au stat la baza eșuării tratativelor cu Popovici. Potrivit acestuia, tehnicianul ar fi avut pretenții financiare mai mari ca anul trecut, pe care FC Botoșani nu le-ar fi putut onora și ar fi dorit să primească mai bine de un sfert din contract la semnătură.

 

"El dorea o garanție minimală de stabilitate contractuală. Pentru noi important este să trecem de această perioadă în care avem de efectuat plăți ce țin de existența sau neexistența echipei. Nu am căzut de acord asupra modului în care trebuie distribuită suma din contract, deoarece el dorea anumiți bani la semnătură, lucru pe care noi nu l-am putut accepta. Noi mai avem datorii către jucători și nu avem cum să-i plătim o parte din contract în avans", a declarat Ioan Sălăvăstru.
 

 

Monitorul de Botoșani
 

30 Jun. 2009, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă