”FC U” a învins Rapid fără probleme, însă Eugen Trică a fost nemulțumit de arbitraj. Îl voia pe Hațegan sau Kovacs: ”E cineva care vrea să facă rău Craiovei. Dumnezeu e sus și le vede pe toate. Noi suntem în momentul de față singuri împotriva tuturor”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2021, 23:50 Liga 2

”FC U” Craiova s-a impus la limită, cu 1-0, pe ”Ion Oblemenco”, în meciul cu Rapid, într-un joc deloc spectaculos. Singurul gol al partidei a fost reușit de italianul Andrea Compagno în prima repriză, în minutul 12.

Înainte de gol, tot Compagno (12) a avut o mare ocazie să înscrie, însă a preferat o pasă eronată în loc de un șut pe poartă dintr-o poziție bună. După gol, Baeten (19) a lovit bara din stânga.

Giuleștenii au fost lăsați să preia controlul jocului, însă nu au avut nicio situație reală de a înscrie. Băieții lui Mihai Iosif au continuat prestația modestă și după ce Lorenzo Paramatti (62) a fost eliminat pentru lovire violentă cu cotul, fără să-și creeze o ocazie la poarta juniorului Enache. Până la final, tot oltenii au mai avut un șut periculos, prin Albu (83), din lovitură liberă de la 19 metri, însă Moldovan a respins din dreptul transversalei.

Eugen Trică, atac la arbitraj după meciul cu Rapid: ”Cred că e cineva care vrea să facă rău Craiovei”

După joc, antrenorul Craiovei, Eugen Trică, și-a îndreptat tot discursul împotriva arbitrajului lui Lucian Rusandu. Acesta îl voia ca arbitru la acest meci fie pe Ovidiu Hațegan, fie pe Istvan Kovacs, din punctul său de vedere, cei mai buni în acest moment în România.

”Este meritul în totalitate al jucătorilor. Vreau să-i felicit. Chiar mi-am scos pălăria în fața lor. În seara asta s-au comportat fantastic.

Nu prea mă simt bine. Îmi cer scuze tututor, dar eu înainte de meciul ăsta eu am atras atenția. Și am spus așa: «La un asemenea derby, dați arbitrul cel mai bun.» Și atunci am spus două nume, Hațegan sau Kovacs. Pe că ajungem iarăși să vină domnul Rusandu, căruia îi scapă… deci nu mai am cuvinte. Credeți-mă. Dă arbitrul cel mai bun din țară, ca să ne arbitreze cum trebuie. Că, altfel, dacă nu, stricăm jocurile, domnilor. Și cred că e cineva care vrea să facă rău Craiovei. Nu știu cine, dar eu spun doar atât: Dumnezeu e sus și le vede pe toate. S-ar putea să se răsfângă totul asupra lor, a lui sau cine mai știu eu, acele persoane sau, nu știu, spirite care vor vor răul Universității Craiova. Deci lucrul ăsta v-am cerut înainte de meci: «Dați-ne cel mai bun arbitru care este momentan în România. Pe domnul Hațegan sau pe domnul Kovacs.»

Nu am fost ascultat și ați văzut cum s-a stricat un meci. De aceea, băieții mei sunt admirabili. Ce au reușit ei azi, au reușit ceva fantastic. Am reușit, am revenit pe primul loc. Trebuie să rămânem concentrați în continuare, pentru că ne așteaptă iarăși o partidă foarte importantă, cu Călărașiul, care cu siguranță va avea alt ritm. Această echipă… și cam atât”, a comentat Eugen Trică la microfonul DigiSport.

Singura față controversată a meciului de pe ”Ion Oblemenco” s-a petrecut în minutul 62, când italianul Lorenzo Paramatti, fundașul Craiovei, a fost eliminat pentru lovire violentă cu cotul. Acesta, înainte de executarea unui corner, l-a lovit în piept pe Rareș Lazăr. Arbitrul a văzut și a acordat cartonaș roșu direct, fază îndelung contestată de jucătorii gazdă, dar și de la orficială de patronul Adrian Mititelu jr.

”FC U” Craiova, singură împotriva tuturor, în opinia lui Trică

Eugen Trică e de părere că Rapid este favorizată acum și că ”FC U” Craiovei i se potrivește ”sloganul” giuleștenilor: ”Singuri împotriva tuturor!”

”Ăsta era sloganul Rapidului pe vremuri. Singuri împotriva tuturor, tată! Văd că s-a schimbat acum. Acum este la noi. Deci noi suntem în momentul de față singuri împotriva tuturor. Nu se poate așa ceva”, a mai spus Trică.

”Delegarea acestui arbitru nu mi se pare o delegare inspirată. Cred că derby-ul Ligii a 2-a merită mult mai mult, pentru că a fost un derby. Merita un arbitru mai bun. Sunt arbitri printre arbitri la Liga 1. El este un arbitru, așa, mai cumsecade, ca să nu spun altfel”, a comentat și Ion Crăciunescu, în studioul DigiSport Special, delegarea arbitrului de Liga 1 Lucian Rusandu la jocul din Liga 2 dintre ”FC U” Craiova și Rapid.

  • ”FC U” Craiova în meciul cu Rapid (1-0): M. Enache – Gîț, Paramatti, D. Ispas, Huyghebaert – R. Negru, Baeten, Dr. Albu (cpt.), Rob. Răducanu – Cl. Bălan (Gugu 65′), Compagno. Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Val. Munteanu, Anghelina, Andr. Ciolacu, C. Cristea, Vl. Pop, Luboya, Blidar.

”FC U” Craiova revine pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, de această dată având un avans de trei puncte față de Rapid, 45 față de 42. În etapa a 5-a, oltenii joacă în data de 26 aprilie, de la ora 17:30, în deplasare la Dunărea Călărași (locul 4, 35 puncte).

Foto: Cătălin Ciupureanu și Remus Badea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 19 Apr. 2021, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă