Costel Enache vrea ca meciul cu Astra să se joace pe teren: ”Nu ne bucură cu nimic trei puncte date de regulament. Nouă ne trebuie jocuri”

Narcis POHOAȚĂ 09 Mar. 2022, 11:07 Liga 2
Costel Enache vrea ca meciul cu Astra să se joace pe teren: ”Nu ne bucură cu nimic trei puncte date de regulament. Nouă ne trebuie jocuri”

Poli Iași va încheia sezonul regular al Ligii 2 sâmbătă, pe teren propriu, în compania echipei Astra, clasată pe ultimul loc din cauza unei penalizări de 20 de puncte. Meciul este programat la ora 14:00 și cel puțin pentru moment nu au apărut informații noi legate de neprezentarea la Iași a echipei oaspete.

Costel Enache nu-și dorește trei puncte fără joc contra Astrei

După ce în ultimele zile au apărut voci care anunțau retragerea din campionat a Astrei după jocul din penultima etapă, cu Unirea Constanța, ceea ce ar implica automat neprezentarea echipei la Iași, antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a reacționat. Acesta a declarat că nu vrea să câștige acest meci la ”masa verde”, ci pe teren.

”Am văzut speculații în presă că s-ar putea să nu se joace, că nu s-ar putea. Dar ar fi o mare greșeală să cădem în plasa asta, să fim naivi și să ne relaxăm. Nu ăsta e obiectivul, să câștigăm fără joc. Obiectivul nostru este să jucăm și nouă ne trebuie jocuri. Avem nevoie de meciuri multe, pe care le putem folosi pentru a ne crește nivelul, să vedem realitatea despre noi și ce putem face în perspectivă. Nu ne bucură cu nimic trei puncte date de regulament, nu ăsta e obiectivul nostru. Asta chiar nu mai depinde noi, dar suntem pregătiți pentru joc”, a declarat Costel Enache pentru Liga2.ro.

Președintele Astrei, Marian Costea, a infirmat zvonurile apărute imediat după jocul cu Unirea Constanța, lansate de o parte din presă, cum că echipa sa s-ar retrage din campionat: ”Nu e adevărat! De la cine apar aceste vești? Nu e adevărat, nu ne retragem! Nu există așa ceva, respectăm… chiar dacă am fost loviți și pe drept și pe nedrept, respectăm competiția. Respectăm competiția, nu ne retragem!”

3 goluri încasate cu Steaua. ”Am primit prea ușor goluri”

Legat de meciul din etapa trecută, cu Steaua, pierdut de Poli cu 1-3, Enache s-a declarat nemulțumit de faptul că elevii săi au primit foarte ușor cele trei goluri. Și din faze fixe, momente lucrate intens la antrenamente.

”Sunt un pic dezamăgit, pentru că aveam o valoare și noi, ca echipă, primeam greu goluri. În ultimele șapte meciuri primiserăm doar două goluri, unul din penalty, și uite că acum într-o repriză am primit foarte ușor trei goluri. Asta e o problemă destul de mare, arată că încă suntem fluctuanți. Trei goluri sunt multe, deși în prima repriză nu am arătat că suntem vulnerabili defensiv. Ne-am apărat bine, organizat. Nu am pus probleme ofensiv, dar măcar partea defensivă, punctul nostru bun, a funcționat bine. Nu neapărat apărarea m-a nemulțumit, ci momentul de apărare, gestionarea lui. Modul în care ne-am apărat în prima repriză nu-mi arăta că în partea a doua vom fi așa de vulnerabili. Ca și cu Brașovul, am început bine și după ce am primit gol ne-am dereglat. Gestionăm prost momentele astea dintr-un joc, primirea unui gol. Sunt lucruri lucrate, dar e nevoie de mult mai mult decât câteva antrenamente. Nu mă așteptam să fim așa vulnerabili la fazele fixe, pentru că le-am repetat, le-am discutat”, a mai spus antrenorul Costel Enache, care a vorbit și despre schimbarea lui Aftanache în ambele jocuri din acest an, după ce l-a introdus pe parcursul reprizei secunde.

Poli Iași – Astra se joacă sâmbătă, de la ora 14:00

Meciul Poli Iași – Astra este programat sâmbătă, 12 martie, de la ora 14:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular. Apoi, pentru ambele echipe, urmează play-out-ul.

Poli ocupă locul 13, cu 22 de puncte, în timp ce Astra este pe ultimul loc, cu -1 punct, după mai multe depunctări primite. Dacă ar fi beneficiat de punctele câștigate pe teren în cele 18 etape disputate până acum, Astra ar fi fost pe locul 16, cu 21 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-din-ucraina-la-academia-poli-iasi-19222363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-aftanache-schimbat-in-ambele-meciuri-din-acest-an-dupa-ce-fusese-introdus-in-repriza-secunda-costel-enache-il-incurajeaza-la-fotbal-e-si-dulceata-de-cirese-amare-trebuie-sa-crea-19222325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-sezonului-regular-de-liga-2-si-meciurile-televizate-opt-partide-sunt-puse-sa-se-dispute-in-acelasi-timp-19222276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-a-marcat-dar-are-inima-franta-ucraineanul-plokhotnyuk-nu-s-a-putut-bucura-pe-deplin-de-primul-sau-gol-la-poli-iasi-plang-cand-vad-imaginile-din-ucraina-la-televizor-este-o-cata-19222251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-isi-indreapta-atentia-catre-liga-3-dupa-esecul-cu-unirea-constanta-marian-costea-resemnat-sansele-de-salvare-au-scazut-la-zero-presedintele-a-fost-iritat-de-o-intrebare-19221943

Narcis POHOAȚĂ 09 Mar. 2022, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă