Pas apăsat spre play-off făcut de Steaua după ce a învins clar Poli Iași. Mutările făcute de Oprița la pauză au decis meciul

Narcis POHOAȚĂ 04 Mar. 2022, 20:17 Liga 2

Steaua merge ceas în debutul acestui an. După 5-0 în deplasare cu Unirea Constanța, în runda trecută, echipa lui Daniel Oprița a trecut la pas și de Poli Iași, scor 3-1 (0-0), vineri, în Ghencea și a urcat pe locul 4 în clasamentul intermediar al ligii secunde.

După o primă repriză albă, fără ocazii mari, Steaua s-a dezlănțuit după pauză, când mutările făcute de Oprița la pauză au făcut diferența.

Posesie Steaua, dar fără ocazii

Steaua a dominat prima parte, a impus ritmul, a avut o posesie net superioară, însă nu a reușit să-și creeze prea multe ocazii. Asta și pentru că elevii lui Costel Enache au cedat deliberat terenul și au preferat să se apere grupat, renunțând la orice intenții ofensive.

În aceste condiții, Steaua a beneficiat de o singură ocazie clară, în minutul 24, când Chipirliu și Neacșu l-au evidențiat pe portarul Ianoș Brînză, în aceeași fază.

Mai întâi Chipirliu, bine găsit în careu, a șutat din 9 metri, dar portarul Iașiului a respins în lateral, faza a continuat, iar după numai câteva secunde Neacșu l-a găsit și el la post pe goalkeeperul oaspeților.

În rest, două șuturi necadrate în debut ale lui Bustea (minutul 4, șut peste poartă) și Chipirliu (6, șut alături), o posesie prelungită și cam atât.

Schimbările lui Oprița au deblocat meciul din Ghencea

Nemulțumit de atac în prima parte, Daniel Oprița a mutat ofensiv la pauză, i-a trimis în teren pe Adi Popa și Valentin Buhăescu, iar schimbările s-au dovedit a fi extrem de inspirate, cei doi contribuind decisiv la toate golurile Stelei.

În minutul 48, Adi Popa a centrat din corner de pe partea stângă, Buhăescu a prelungit cu capul, din șase metri, la bara a doua, de unde Chipirliu a împins balonul în plasă.

Nemaiavând ce apăra, Costel Enache a mutat și el ofensiv, în minutul 56, când a făcut o triplă schimbare și a schimbat sistemul, dar cei care au marcat au fost tot steliștii.

Buhăescu a făcut 2-0, în minutul 63, cu o lovitură de cap din careu, după o lovitură liberă bine bătută de Adi Popa, iar trei minute mai târziu Adi Popa a dus scorul la 3-0, după un șut al lui Buhăescu respins în bară de portarul Brînză.

La 3-0, iureșul ofensiv al gazdelor s-a mai calmat, ceea ce a permis Iașiului să înscrie golul unei palide consolări prin ucraineanul Plokhotnyuk (72), după o pasă a lui Muratovic.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, de remarcat fiind doar gestul incredibil al lui Costel Enache, care l-a schimbat din nou pe tânărul Aftanache după mai puțin de 20 de minute, la fel ca și în meciul trecut.

Steaua se poate califica matematic în play-off din această etapă. Așteaptă jocul rezultatelor

Steaua câștigă mai clar decât o arată scorul, 3-1, și își asigură într-o mare măsură locul în play-off. Trupa lui Daniel Oprița urcă pe locul 4 după acest succes, ia un avans de cinci puncte față de echipa de pe locul 7 (FK Miercurea Ciuc) și poate deveni matematic calificată în play-off încă din această rundă, prin jocul rezultatelor.În ultima etapă va întâlni în deplasare Metaloglobus București.

De cealaltă parte, dincolo de eșec, Poli arată rău tare și dacă antrenorul Costel Enache nu schimbă ceva din mers, ieșenii s-ar putea să aibă emoții în play-out. Poli suferă primul eșec după șase runde, rămâne fără victorie în ultimele cinci meciuri, iar disputa din ultima etapă a sezonului regular, cu Astra, ar putea fi decisivă pentru antrenorul Costel Enache.

Mesaj de pace în startul partidei

Fotbaliștii ambelor formații au ieșit pe teren cu tricouri speciale, cu ajutorul cărora au afișat mesaje de pace în țara vecină Ucraina, invadată de Rusia.

Steliștii au avut peste echipamentul de joc tricouri roșii și au afișat mesajul ”Peace”, în timp ce ieșenii s-au așezat la fotografia de grup în așa fel încât să formeze mesajul ”Stop War!”.

De asemenea, înaintea meciului s-a ținut un minut de reculegere în memoria celor opt militari români decedați miercuri seară, în județul Constanța.

La meci a asistat și Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev urmărind partida din loja Politehnicii Iași. Tot în acest sector au stat fostul președinte al Politehnicii, Florin Prunea, dar și atacantul Andrei Cristea.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

STEAUA BUCUREȘTI – POLITEHNICA IAȘI 3-1

Remus Chipirliu 48′, Vasile Buhăescu 63′, Adrian Popa 66′ / Mykhailo Plokhotnyuk 72′

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – St. Drăghici (Em. Pacionel 90′), Șt. Pacionel (Buhăescu 46′), Enceanu (Răsdan 80′), Val. Bărbulescu, Bustea (Ad. Popa 46′) – Chipirliu (Cl. Dragu 86′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ad. Ilie, Bactăr, Răducan
Antrenor: Daniel Oprița

Poli Iași: Brînză – Kouadio (Asăvoaei 83′), Fl. Plămadă, Ungurenașu, Serediuc – F. Cristea, Chatziterzoglou (Chiorean 57′) – Al. Stan (Aftanache 57′, Cană 75′), Muratovic, Mărieș (Plokhotnyuk 57′) – S. Camara
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Defta, Pelivan, Ad. I. Ilie
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: Steaua (București); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Alexandru Filip (Constanţa) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov); Rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele); Observatori: Marian Deaconu (Ploieşti) și Ciprian Prisăcaru (Târgovişte). 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 04 Mar. 2022, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă