Costel Enache vede părțile pozitive din eșecul de la Miercurea Ciuc: ”Exceptând greșelile de la fazele fixe, am văzut în jocul ce am gândit și ce am făcut la antrenament.” Ce spune despre demisie

Narcis POHOAȚĂ 15 Oct. 2021, 15:26 Liga 2

Politehnica Iași a suferit, joi, al doilea eșec consecutiv în campionat, 1-3 cu FK Csikszereda, în deplasare, în deschiderea etapei a 10-a a Ligii 2. A fost un meci în care echipa ieșeană s-a jucat cu ocaziile, elevii lui Costel Enache și-au bătut joc efectiv de unele situații clare, dar, în cele din urmă, oaspeții au plătit tribut neglijenței cu care au tratat fazele fixe în defensivă.

Fără să exceleze la construcție, ciucanii au speculat la maximum naivitatea defensivei gazdelor și au marcat de trei ori în urma unor momente fixe de joc. Au înscris Richard Jelena (23′), Attila Csuros (26′) și Botond Gergely (57′), în timp ce pentru ieșeni a trimis în poartă golul de onoare Jean Deretti (90+1′).

Costel Enache, mulțumit de jocul echipei sale

Antrenorul Politehnicii, Costel Enache, admite că echipa sa a suferit grav la fazele fixe, pe care le-a lucrat intens la antrenamente, dar spune că este mulțumit de jocul în ansamblu al echipei sale.

”E un eșec destul de greu de digerat, dar sunt și părți bune după eșecul de la Miercurea Ciuc. Lucruri care ne aduc din nou energie. E mult de muncă, știm lucrul acesta, dar acuma parcă vedem că avem pe ce lucra. Sunt dezamăgit de modul cum am tratat fazele fixe defensiv, dar în rest nu pot să fiu foarte dezamăgit sau foarte îngândurat. Pentru că văd o progresie în joc, de la joc la joc începem să avem o posesie mai clară, mai consistentă. Ca niciodată, am avut foarte multe ocazii de gol, foarte multe și foarte clare, doar în prima parte am avut 9 șuturi la poartă și toate din interiorul careului. Au fost și situații singur cu portarul, chiar am avut ocazii bine construite”, a declarat antrenorul Costel Enache.

”Am lucrat intens fazele fixe, dar am fost naivi”

Enache a precizat că lucrează intens la antrenamente fazele fixe și nu se aștepta ca elevii săi să facă atât de multe greșeli la momentele statice de joc.

”Chiar sunt foarte atent la fazele fixe, le lucrăm destul de des, le discutăm atent, le analizăm și nu mă așteptam să fim atât de naivi. La fel de adevărat este că și adversarul a avut o talie foarte mare și forță pentru jocul aerian, dar chiar și așa parcă am fost prea ușor depășiți. Eu am crezut că suntem foarte bine la fazele fixe și organizarea noastră o să ne țină în siguranță, dar ieri ne-am dezechilibrat total. Jocul a fost consistent la modul general, doar că ne-am dezechilibrat foarte grav pe momentele de la fazele fixe și asta ne-a costat foarte mult. Construim, ajungem la finalizare și pentru mine ăsta e un pas înainte”, a mai spus Enache, care nu este dezamăgit de atitudinea elevilor săi: ”Nu aș putea să spun că nu au avut atitudine. Ba chiar au comunicat, s-au încurajat și la pauză, spuneau că nu e timpul pierdut, putem recupera, hai să egalăm. I-am văzut implicați, au alergat până la capăt. În repriza a doua mi s-a părut chiar că am câștigat foarte multe mingi în jumătatea adversă, am făcut un pressing bun, am stat peste ei, nu i-am lăsat să iasă cu construcție, au ieșit doar cu mingi lungi. Și Csikszereda nu e o echipă slabă.”

  • Poli Iași în meciul cu FK Csikszereda: Laur. Popescu – Al. Stan, Charziterzoglou, Fl. Plămadă (cpt.), Defta – Cr. Pușcaș, Chiorean (Deretti 65′) – Stoenac (Asăvoaei 83′), Mărieș (Cană 65′), F. Cristea – S. Camara. Rezerve neutilizate: Brînză – Târșa, Aftanache, Corobuță, Pelivan, Al. Iul. Zaharia.

Ce spune despre o eventuală demisie

Costel Enache a vrut să demisioneze de la Poli după eșecul cu Metaloglobus, dar a fost întors din drum de către conducerea clubului. Și spune în continuare că este dispus să plece dacă oficialii îi vor cere acest lucru.

”La mine drumul e deschis non-stop, bariera e din partea celor care conduc clubul. În momentul în care cineva consideră că trebuie să facem o modificare, la mine calea e deschisă. Noi ne încărcăm cu lucrurile profesionale și am văzut în jocul de ieri ce am gândit și am făcut la antrenament. Dinamică bună, posesie, joc între linii, joc vertical, susținere, tranziție foarte bună, reacție atunci când am pierdut mingea. Lucrurile astea mie îmi dau energie. Rămâne rezultatul, dar rezultatele se construiesc cu ceva stabil. Dacă cineva consideră că e prioritar rezultatul, o să ia măsuri, iar eu sunt disponibil pentru orice fel de comunicare în cadrul clubului. Eu sunt om de club și pun interesul clubului pe primul plan, nu pe cel personal”, a conchis Enache.

Următorul meci pentru Poli Iași e cu Viitorul Pandurii

În urma eșecului cu FK Csikszereda, Poli Iași a fost egalată de echipa din Miercurea Ciuc, ambele având acum câte 12 puncte și situându-se pe locurile 9, respectiv 10, moldovenii deținând un golaveraj superior, 14-12, față de 13-18.

În etapa a 11-a, Poli Iași joacă sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 11:00, acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă care în această sâmbătă are meci la Târgu Jiu, de la ora 11:00, cu Unirea Constanța.

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-ingandurat-si-dupa-victoria-obtinuta-de-fk-csikszereda-cu-poli-iasi-nu-ma-intereseaza-cum-arata-clasamentul-trebuie-sa-luam-situatia-incetul-cu-incetul-ciucanii-in-19205264

https://liga2.prosport.ro/seria-1/panica-in-vestiarul-echipei-poli-iasi-dupa-meciul-cu-fk-csikszereda-un-membru-al-staffului-tehnic-si-a-pierdut-cunostinta-si-a-fost-dus-cu-ambulanta-la-spital-19205252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-umilita-la-miercurea-ciuc-fk-csikszereda-s-a-impus-cu-toate-golurile-marcate-in-urma-unor-faze-fixe-19205236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-deschiderea-etapei-a-10-a-a-ligii-2-ambele-echipe-inca-spera-la-play-off-19205174

Narcis POHOAȚĂ 15 Oct. 2021, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă