Costel Enache, realist după remiza obținută de Poli Iași pe terenul Ripensiei: ”Un joc mai mult de luptă, cu agitație mare, fără realizări”

Anda DELIU 20 Nov. 2021, 21:48 Liga 2

Poli Iași continuă să rămână în zona mediană a clasamentului Ligii 2 după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul de pe terenul Ripensiei.

Costel Enache a recunoscut că timișorenii au avut ocaziile mai mari și a spus că poate fi, măcar parțial, mulțumit cu rezultatul obținut, mai ales că ieșenii nu au șanse realiste de a prinde play-off-ul.

Poli nu merita victoria la Timișoara, cu Ripensia

Enache a recunoscut că, sub nicio formă, ieșenii nu meritau să câștige contra Ripensiei.

”Cred că au avut gazdele mai multe oportunități decât ale noastre. Sigur le-au avut pe cele mai clare. Jocul mi s-a părut încâlcit, din ambele tabere, un joc mai mult de luptă, cu agitație mare, fără realizări. Am văzut în schimb spirit de luptă la cele două echipe. Măcar cu partea aceasta, să vedem angajament și luptă. E și greu, nu e tocmai cel mai bun teren de a construit. Nici nu stim dacă suntem două echipe care construitm spectaculos, dar, până la urmă, după cum a decurs jocul, cred că cam asta meritam astăzi. Trebuie să mă mulțumesc cu ce am obținut. Nu neapărat să fiu mulțumit, dar nu cred că meritam mai mult astăzi”, a spus antrenorul moldovenilor.

Camara, absență importantă

Poli Iași a avut absențe importante, cea mai resimțită fiind a golgheterului Sekou Camara. Enache spune însă că la lotul de care dispune, nu se poate plânge așa mult despre acest aspect.

”Fotbalul e un sport de anduranță, o competiție lungă. Luăm în calcul lucrurile acestea întotdeauna când pregătim un lot. Da, poate la un moment dat îți lipsește un jucător care e într-o formă foarte bună, cum e Camara la noi, un jucător care înscrie constant. Dar lucrurile acestea s-au întâmplat și la adversari. Și ei au avut lipsuri azi. Probabil au contat pentru ambele tabere, deși, din punctul meu de vedere, cred căa vem soluții în cadrul lotului să acoperim orice absneță”, a mai spus Costel Enache.

Play-off-ul, misiune aproape imposibilă pentru Poli Iași

Iașiul s-a resimțit destul de mult după retrogradarea din Liga 1, iar șansele de a fi în primele șase în martie sunt tot mai reduse. Costel Enache recunoaște că nu își propunea asta realist, dar e bucuros că echipa sa nu a primit gol după mai multe etape.

”Sunt destul de realist. E distanță destul de mare. M-am uitat și la ce urmează. Și noi avem ceva meciuri grele, dar și adversarii au posibilitatea să mai facă puncte, cei din fața noastră. Poate azi era printre ultimele șanse de a acumula puncte pentru a-i ajunge pe cei dinaitea noastră. N-am reușit. Singura bucurie pentru mine e că după o lungă perioadă, am terminat un joc fără să primim gol. Poate fi un punct de plecare”, a conchis Enache.

Cu 19 puncte acumulate după 14 etape, Poli Iași ocupă poziția a 10-a în Liga 2. În runda următoare are meci pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Dej (locul 11, 18 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-ratat-incredibil-in-meciul-cu-poli-iasi-florin-fabian-ramane-neinvins-nu-sunt-multumit-deloc-19210738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Anda DELIU 20 Nov. 2021, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă