Ripensia a ratat incredibil în meciul cu Poli Iași. Florin Fabian rămâne neînvins: ”Nu sunt mulțumit deloc!”

Anda DELIU 20 Nov. 2021, 18:39 Liga 2

Ripensia Timișoara și Poli Iași au remizat la scorul de 0-0 în prima confruntare din istorie dintre cele două formații. Roș-galbenii au dominat destul de clar meciul din etapa a 14-a a Ligii 2, cu trei ocazii monumentale, faze la care execuția a lăsat foarte mult de dorit.

După joc, Florin Fabian a declarat că nu este deloc mulțumit cu acest punct obținut de echipă.

Lalic și Mitrov au ratat incredibil în prima repriză

De altfel, meciul a și început, practic, cu o ocazie mare a gazdelor. Lalic a trimis în bară în minutul 3, din câțiva metri. Poli Ia;i a fost periculoasă mai ales prin Stoenac, care a bătut puțin peste poartă o lovitură liberă din poziție bună. Regretele au rămas însă la gazde, căci în minutul 20 Mitrov a reluat foarte slab din câțiva metri, de lângă bară, o centrare bună. Tot Stoenac a avut și cel mai periculos șut la poarta lui Rus, deviat în corner. Ripensia a contat ofensiv și prin Ernest, care însă a trimis mingea în poartă din ofsaid, iar la altă ocazie nu l-a putut păcăli pe Ianoș Brînză.

Cele trei schimbări la pauză făcute de Costel Enache nu au schimbat raportul de forțe

La pauză, Costel Enache a plusat cu Târșa, Stan și Cristea, dar tot Ripensia a avut cele mai mari ocazii și în repriza a doua. Lalic a avut o reluare cu capul pe lângă poartă, în minutul 50, pentru un nou oftat de pe banca gazdelor.

Ieșenii nu prea au contat ofensiv, iar pe măsură ce timpul s-a scurs, nici Ripensia nu a mai fost așa de periculoasă ca în debutul partidei. Mitrov și Piftor au avut finalizări slăbuțe, dar gazdele puteau da lovitura la ultima fază a meciului. Mingea a fost trimisă din lovitură liberă în careu, dar Coulibaly a ratat întâlnirea cu balonul, care s-a scurs în aut.

Florin Fabian, nemulțumit de prestația roș-galbenilor

Florin Fabian nu și-a ascuns deloc nemulțumirea după meci. ”Nu sunt mulțumit deloc, nici de rezultat, consider că am pierdut două puncte, dar nici de aportul ofensiv pe care mi-l doresc. E adevărat, de o lună de zile sunt la echipă, dar 90 la sută din antrenamente le-am lucrat doar pe partea ofensivă, pe automatisme și aș vrea să înțeleagă jucătorii că fără creativitate și inspirație, ce le-am spus înainte de meci, nu o să reușim să fim echipa care să jucăm acasă, să avem ocazii. Mie mi-a plăcut perioada fotbalului romantic. E adevărat că trăim alte vremuri, dar vreau să jucăm, să creăm ocazii, să jucăm mai spectculos. Asta îmi doresc, sper să înțeleagă jucătorii și să nu-mi pun problema că e vroe lipsă de calitate. Nu vreau să cred asta. Prin natura antrenamentelor pe care le fac, vreau să jucăm ceea ce îmi propun. Asta vreau eu ca antrenor. Desigur, de la început am pus presiune, exact cum le-am cerut jucătorilor, am cerut să punem presiune pe adevrsar în primele 15 minute, ne-am creat ocazii din faze fixe, e adevărat, chiar în primele minute, când a fost o bară. Însă avem momente în care jucăm prea defensiv, adică ne apărăm prea jos și vreau să corectăm chestiile acestea. Factorul ofensiv, pentru filosofia mea, este foarte important”, a declarat antrenorul Ripensiei.

  • Ripensia în meciul cu Poli Iași: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic, Gladun – Vidrăsan (Coulibaly 59’), Stoi (cpt.) – Piftor, Golda (Mih. Ene 82’), Mitrov – Ernest (Sokovic 46’). Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Rz. Morariu, Rogac, Mih. Ion, Rob. Stoica, Pădurariu.

Fabrien vrea ca Ripensia să joace mai combinativ

Antrenorul spune că vrea ca în ultima treime, jucătorii să joace mai combinativ, exact așa cum a și pornit, ca și concepție de joc, proiectul Ripensia acum 9 ani.

”La construcție ne-am mai descurcat. Ne-a lipsit și Valerii Macrițchii, pe care eu îl apreciez foarte mult și nu l-am avut astăzi, pentru că el e un jucător care face foarte bine ambele faze. Vine, crează forță de joc, pătrunde. La construcție am avut unele probleme, după are le-am rezolvat după pauză, fiindcă am stat de vorbă cu ei. Dar în ultimii 30 de metri, în zona trei. Unde trebuie să decidem individual șii colectiv. Le-am cerut pe combinați scurte, nu neapărat pe mingi lungi și venit cu centrări. E și aceasta e o soluție, dar nu trebuie să abuzăm de așa ceva”, a explicat Fabian.

Recunoaște și Florin Fabian că poate își dorește prea mult

Antrenorul Ripensiei a apreciat că presiunea mai mare a echipei sale s-a văzut în repriza a doua, când ieșenii nu au mai stat grozav nici fizic, și admite că poate vrea prea mullte deodată de la echipa sa.

”În repriza a doua am fost mai aproape de gol, pentru că am dominat, practic, jocul. Majoritatea timpului. Puteam să decidem mai mult în repriza a doua jocul. Ne trebuie inspirație, creativitate, imaginație și asta sper să se întâmple în etapele viitoare. Mai sunt multe de pus la punct. Probabil îmi doresc eu prea mult. E prea mult față de ce pot da ei la momentul actual. Dacă cineva îmi spunea înainte de meci să mă mulțumesc cu un punct, eu nu eram mulțumit”, a mai spus Fabian.

Ripensia a ajuns la 18 puncte și ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2. Runda viitoare, a 15-a, se va deplasa la Metaloglobus București (sâmbătă, ora 11:00).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 20 Nov. 2021, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă