Costel Enache, pledoarie pentru fotbalul pragmatic înaintea ultimului joc al Iașiului în acest an, pe terenul minat de la Avrig: ”Putem câștiga și fără posesie. E ultima noastră șansă de a ne agăța de play-off”

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2021, 16:43 Liga 2
Costel Enache, pledoarie pentru fotbalul pragmatic înaintea ultimului joc al Iașiului în acest an, pe terenul minat de la Avrig: ”Putem câștiga și fără posesie. E ultima noastră șansă de a ne agăța de play-off”

Politehnica Iași dispută sâmbătă, de la ora 11:00, ultimul meci oficial al său în acest an, la Avrig, în compania nou-promovatei CS Comunal Șelimbăr. Un teren greu, pe care au cedat echipe de play-off precum Concordia Chiajna, ”U” Cluj sau FC Buzău în ultima perioadă, dar unde Iașiul trebuie să câștige pentru a rămâne cu șanse, fie ele și matematice, în cursa pentru play-off.

Costel Enache, înainte de jocul cu Șelimbăr: ”Este ultima noastră șansă de a ne mai agăța de play-off”

De altfel, înainte de plecarea spre Sibiu, antrenorul Costel Enache a punctat că își dorește victoria tocmai pentru ca Poli să se mai poată agăța de aceste speranțe la locul 6, ocupat acum de Steaua.

”Cred că este ultima noastră șansă de a ne mai agăța de play-off. E un joc important pentru noi, dar la fel de adevărat este că va fi un joc dificil, pe un teren greu, unde echipe importante din campionat au pierdut. Sper să găsim energiile și inteligența să ducem jocul la bun sfârșit și să venim cu un rezultat bun, pentru că ne-ar da multă liniște și emulație pentru ceea ce urmează. Vacanțele în fotbalul românesc sunt destul de lungi, pregătirile sunt destul de greoaie, terenurile greu de accesat, vremea nu e chiar prietenoasă, iar atunci o motivație bună ne-ar ajuta să trecem mai ușor peste aceste impedimente”, a declarat Costel Enache.

Antrenorul nemțean este convins că dacă elevii săi vor avea atitudinea din meciul cu Unirea Dej (scor 0-0), victoria nu are cum să le scape: ”E important să menținem ritmul de la ultimele meciuri, dar eu aș fi foarte bucuros dacă am avea intensitatea, angajamentul și dorința de la ultimul joc, cu Unirea Dej. Sunt convins că nu se poate termina la fel dacă avem aceeași atitudine.”

Pragmatici, nu spectaculoși. ”Putem câștiga meciuri și fără posesie”

Enache a vorbit și despre tactica Politehnicii, echipă care, în opinia sa, nu-și permite în acest moment să joace un fotbal spectaculos, bazat pe posesie, pentru că nu are calitatea necesară. Este de părere că Poli Iași poate obține victorii și fiind pragmatică.

”Noi jucăm fiecare meci la victorie. Dacă ne apărăm mai mult și facem contraatac, asta nu înseamnă că nu vrem să câștigăm. E doar o armă cu care vrei să câștigi meciul. La momentul acesta, nu suntem o echipă care poate adopta tactici diferite de la un meci la altul. Vorbim de o strategie pe care o aplicăm în funcție de abilitățile pe care le au jucătorii. Nu suntem așa de abili în acest moment încât să diversificăm. Încercăm să jucăm cu armele noastre, cu ceea ce am descoperit că putem face bine. Nu putem ține mingea mult, știm că nu suntem o echipă de posesie, o echipă care domină adversarul cu joc pozițional. Dar poți să câștigi meciuri și fără posesie. E frumos la ochi, e un joc care poate scoate în evidență jucătorii, dar noi trebuie să fim eficienți. Să fii eficient poate e mai simplu, înseamnă să fii mai pragmatic în joc. Un joc de posesie cere omogenitate și calitate foarte bună la jucătorii din atac. Ceea ce noi nu avem acum. Simplu!”, a punctat antrenorul echipei din Copou, care nu va conta în acest meci pe Cristian Pușcaș – accidentat, Andrei Istrate – exclus din lot și Ovidiu Mihalache, acesta urmând să-și rezilieze contractul.

Programul de pregătire, stabilit în funcție de rezultatul de la Avrig

Costel Enache a explicat că a creionat două variante pentru perioada de pregătire de anul viitor, programul urmând să fie ales în funcție de rezultatul meciului de la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr.

”Programul e schițat, în mare, o să discutăm în funcție de ultimul joc. Rezultatul de la Avrig ne arată cum abordăm anul viitor, sunt două moduri de abordare, două planuri diferite”, a spus Enache.

Ieșenii nu vor lua vacanță imediat după meci, ci joia viitoare, urmând să revină la antrenamente cel mai probabil pe 8 ianuarie. În primele zile ale săptămânii viitoare, elevii lui Costel Enache au programate mai multe acțiuni, între care și participarea la o campanie umanitară de donare de sânge.

Răzvan Onea: ”Micile detalii fac diferența”

Despre meciul cu CS Comunal Șelimbăr, dar și despre parcursul echipei în actualul sezon a vorbit și fundașul dreapta Răzvan Onea.

”Ne așteaptă un meci foarte dificil, vom juca pe un teren greu, dar abordăm meciul la victorie și avem nevoie de trei puncte pentru a intra în vacanță liniștiți și împăcați cu gândul că am terminat cum trebuie acest minisezon. Primul nostru gând este la victoria de sâmbătă, apoi, pe termen lung, dacă se poate, să prindem play-off-ul. Dar asta necesită victoria de sâmbătă. La cum am pornit în acest sezon și la câți jucători am fost, trei-patru la început, mă gândeam că nu o să fie ușor, dar pe parcurs lucrurile s-au mai reglat și dacă eram mai atenți la ultimele meciuri puteam să fim mai în față, cu siguranță. Liga a 2-a e foarte echilibrată, fiecare echipă poate să bată pe oricine. Micile detalii fac diferența și dacă nu ești focusat sută la sută pe un meci te poți încurca cu oricine, de asta apar multe surprize”, a declarat Răzvan Onea.

Înainte de debutul etapei a 16-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 12, cu 20 de puncte, iar CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 9-a, cu 22 de puncte.

În acest an se va mai juca o singură etapă din campionat, ultimele trei din sezonul regular urmând a avea anul viitor, 2022, în februarie – martie.

Declarațiile făcute de Costel Enache și Răzvan Onea înainte de CS Comunal Șelimbăr – Politehnica Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=hyvY4Umn5SM

Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pierdere-importanta-pentru-poli-iasi-ovidiu-mihalache-nu-s-a-mai-prezentat-in-ultimele-zile-la-antrenamente-si-isi-va-rezilia-contractul-mintea-lui-nu-mai-era-la-fotbal-19212712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/seful-clubului-poli-iasi-a-facut-anuntul-in-privinta-continuarii-sau-nu-cu-antrenorul-costel-enache-in-privinta-sa-nu-mai-conteaza-rezultatul-ultimului-meci-din-2021-19212272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/repetitie-pentru-play-off-trei-meciuri-de-foc-in-liga-2-in-ultima-etapa-din-2021-se-intalnesc-clasatele-pe-locurile-1-si-3-4-si-2-si-6-si-5-programul-rundei-si-partidele-televizate-19212462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-cu-tricolorul-la-antrenament-mesajul-golgeterului-sekou-camara-de-ziua-romanilor-19212438

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2021, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă