Costel Enache, optimist înaintea debutului în noul an, contra FC Brașov: ”Putem să terminăm acest campionat fără nicio înfrângere.” Antrenorul Politehnicii Iași a impus echipei patru obiective

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2022, 12:41 Liga 2
Costel Enache, optimist înaintea debutului în noul an, contra FC Brașov: ”Putem să terminăm acest campionat fără nicio înfrângere.” Antrenorul Politehnicii Iași a impus echipei patru obiective

Politehnica Iași și FC Brașov se întâlnesc, sâmbătă, în Copou, cu începere de la ora 11:00, în cadrul etapei a 17-a a Ligii 2, prima programată în acest an. Ambele formații au mare nevoie de puncte, fiind în partea a doua a clasamentului la debutul în nou an.

Gazdele ocupă locul 12, cu 21 de puncte și nu concep să nu câștige cele trei puncte în fața unui adversar aflat pe 16, cu doar 12 puncte, dar care s-a întărit în iarnă și dă semne că poate reveni.

Costel Enache, optimist că Poli Iași nu va mai pierde niciun meci până la final

Înaintea disputei cu FC Brașov, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, s-a declarat încrezător că echipa sa va arăta mai bine decât în prima parte a campionatului. Acesta și-a fixat și un obiectiv, acela de a nu mai pierde niciun meci din cele nouă rămase din acest sezon, trei în sezonul regular și șase în play-out.

”Sper să începem un an nou cu dreptul, e un an plin de provocări și de speranțe, de lucruri reașezate în clubul nostru. Suntem într-o oarecare transformare și în plan sportiv, am schimbat un pic în cadrul lotului, au venit jucători pe care îi așteptăm cu energii noi și cu un suflu nou. Cred că suntem pregătiți pentru început, deși în față avem un adversar incomod, o echipă de tradiție, cu orgoliul rănit. Știu că ne așteaptă un meci greu, dar eu sunt pozitiv, optimist și sper într-o victorie. A fost o perioadă bună de pregătire, văd la jucătorii mei emulație, dorință și implicare mult mai mare decât în prima parte a campionatului. Sper să regăsesc asta în joc, pentru că consider că avem calitate să fim o pretendentă la un loc de primele 6. Eu sper doar în rezultate pozitive și sâmbătă va trebui să vină primul. Ne-am fixat un target, eu cred că putem să terminăm acest campionat fără nicio înfrângere”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Legat de adversarul de sâmbătă, Enache a punctat: ”Brașovul este genul de echipă rănită, cu obiective îndrăznețe la începutul campionatului, cu schimbri în această perioadă de iarnă. O văd schimbată în bine. Am urmărit evoluția lor, au soluții destul de bune și cred că e greu să-și aleagă un prim 11. Și mie mi-e greu să anticipez un prim 11 al adversarului.”

Patru obiective în cele nouă meciuri rămase

Antrenorul Iașiului a explicat și care sunt obiectivele echipei în cele nouă meciuri rămase din acest sezon. Pe lângă ascensiunea în clasament și risipirea cât mai rapid a emoțiilor legate de retrogradare, ieșenii se axează pe promovarea tinelor și formarea unei echipe pentru sezonul viitor, când va fi atacată promovarea cu toate forțele.

”Am rămas la aceeași strategie, de a aborda pas cu pas lucrurile, pentru că încă suntem în transformare. E clar că obiectivele generale pentru acest retur sunt consolidarea poziției în clasament, formarea unui nucleu de bază, promovarea tinerilor jucători din cadrul clubului. Sunt lucruri de bază pentru obiectivul nostru. În plus, ar fi ideal dacă putem pregăti anul următor, dar fără să ne luăm atenția de la campionat”, a mai spus Enache, care nu simte nicio presiune privind retrogradarea: ”Nu simțim nicio presiune privind clasamentul, noi ne-am uitat în sus, nu în jos. Am încercat să vedem pe cine putem ajunge din fața noastră, nu ne-am uitat în jos și cred că așa trebuie abordată treaba. Sigur, s-au văzut multe în fotbal, dar trebuie să fim pozitivi și să aducem energie pozitivă. Nu suntem delăsători, dar prefer să fim pozitivi și optimiști.”

Enache nu va conta în acest meci pe Cristian Pușcaș și Floriano Vanzo. Primul se pregătește normal de scurt timp cu echipa și mai are nevoie de timp pentru a ajunge la un nivel optim, în timp ce Vanzo, abia revenit în Copou, este și el în urmă cu pregătirea fizică, dar și în așteptarea documentelor.

În schimb, Florin Plămadă și Sekou Camara, care au acuzat probleme medicale în ultimele meciuri amicale, sunt apți de joc.

Dragoș Ungurenașu, înainte de meciul cu FC Brașov: ”Suntem pregătiți”

La conferința de presă care a prefațat debutul în noul an, vestiarul a fost reprezentat de tânărul Dragoș Ungurenașu, un stoper de doar 17 ani provenit din propria academie. Vădit emoționat la primul contact cu mass-media, tânărul jucător despre care oficialii ieșeni sunt siguri că se va vorbi la superlativ în viitor a declarat că Poli este pregătită să câștige cu Brașovul.

”Va fi un meci foarte greu pentru noi, dar simt că suntem pregătiți. Am avut un cantonament foarte bun, cu meciuri foarte bune și sunt sigur că vom lua cele trei puncte. Nu știu dacă voi juca, rămâne la decizia lui Mister. Dar dacă voi fi pe teren, voi da totul pentru această echipă”, a declarat Dragoș Ungurenașu, care primește zilnic sfaturi de la colegii mai experimentați din lot: ”Pentru noi, jucătorii tineri, această regulă Under este o șansă să acumulăm jocuri, minute, să demonstrăm. Mă înțeleg foarte bine cu colegii mei, mi-au explicat toți ce trebuie să fac, mă ajută la antrenamente. Și Plămadă, și Serediuc, Cană, toți colegii mă ajută. Este o diferență mare la seniori față de juniori, de aceea trebuie să muncim și să demonstrăm că merităm să ajungem aici, sus.”

Conferința de presă în care Costel Enache și Dragoș Ungurenașu au vorbit despre meciul cu FC Brașov:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-singurul-fotbalist-ucrainean-din-romania-mesaj-de-pace-de-la-iasi-mykhaylo-plokhotnyuk-imi-fac-griji-pentru-familia-mea-pentru-ucraineni-sunt-un-patriot-al-ucrainei-ramaneti-19220477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-incepe-batalia-pentru-evitarea-retrogradarii-cu-un-meci-dificil-in-deplasare-cu-poli-iasi-calin-moldovan-un-are-piperul-la-el-pentru-jocul-din-copou-insa-surprinde-cu-a-19220591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-ravasit-dupa-izbucnirea-razboiului-in-ucraina-mesajul-tulburator-primit-din-partea-mamei-sale-care-a-trait-pe-viu-al-doilea-razboi-mondial-19220468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-cere-rabdare-si-promite-transparenta-in-cheltuirea-bugetului-politehnicii-iasi-sa-aveti-incredere-ca-banii-vor-fi-foarte-bine-gestionati-si-cei-ai-iesenilor-dar-si-cei-priva-19220441

Narcis POHOAȚĂ 25 Feb. 2022, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă