FC Brașov începe bătălia pentru evitarea retrogradării cu un meci dificil, în deplasare, cu Poli Iași. Călin Moldovan nu are ”Piperul” la el pentru jocul din Copou, însă surprinde cu alte mutări în lot

Adi MARICA 25 Feb. 2022, 12:18 Liga 2
FC Brașov începe bătălia pentru evitarea retrogradării cu un meci dificil, în deplasare, cu Poli Iași. Călin Moldovan nu are ”Piperul” la el pentru jocul din Copou, însă surprinde cu alte mutări în lot

La aproape trei luni distanță de la ultimul joc oficial, elevii lui Călin Moldovan se pregătesc să reia cursa pentru evitarea retrogradării în Liga 3. Primul meci oficial din 2022 al echipei FC Brașov este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Poli Iași, stadionul ”Emil Alexandrescu”.

Deplasare cu escală la Piatra Neamț pentru FC Brașov

Cum la Brașov terenurile sunt impracticabile în această perioadă, brașovenii s-au antrenat în ultimele zile la Prejmer. Ieri, la prânz, delegația brașoveană a plecat la Piatra Neamț, unde astăzi va face un antrenament, după care își va continua deplasarea la Iași.

”Cei de la FC Brașov se vor antrena la baza noastră de pregătire. E normal să ne ajutăm între noi”, a spus Florentin Petre, antrenorul echipei CSM Ceahlăul, fost ”secund” la FC Brașov în mandatul lui Cornel Țălnar.

Fără Piper la Iași. Surprize în lotul lui Călin Moldovan

Pentru meciul de la Iași, Bogdan Piper, mijlocaș transferat de la Concordia Chiajna, este suspendat, Boția și Voicu sunt accidentați, iar Mitroi, Gârniță și Toderașcu nu au făcut deplasarea.

Surprinzător, Cheleș și Iorga au prins lotul pentru meciul de la Iași deși primul nu a fost în cantonamentul din Antalya, fiind depistat pozitiv cu covid, iar al doilea doar s-a antrenat în Turcia, unde a început practic recuperarea după o accidentare.

Și Vasile Constantin a prins lotul pentru prima etapă din acest an, deși este abia refăcut după o accidentare care l-a împiedicat să joace în ultimele jocuri de pregătire.

Dacă fotbaliștii celor de la Poli Iași sunt cu banii la zi înaintea primului meci oficial, brașovenii au o lună întârziere și vor mai avea de așteptat salariul pe luna ianuarie până ce bugetul de la Consiliul Local va fi aprobat.

Gata de luptă. Călin Moldovan: ”Vă garantez că echipa va lupta pentru fiecare palmă de teren”

Călin Moldovan este optimist și spune că echipa poate evita chiar și barajul de menținere în Liga a 2-a, pentru asta trebuie să depășească Viitorul Pandurii și Poli Timișoara, echipe care au opt puncte în plus în acest moment.

Antrenorul trupei brașovene este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, singura problemă fiind omogenitatea, mai ales că majoritatea transferurilor s-au făcut târziu.

”Ceea ce vă pot garanta este că echipa va lupta pentru fiecare palmă de teren şi nu va ceda sub nicio formă în niciun meci pe care-l va disputa de acum încolo. Jucătorii care au venit sunt cei de care aveam nevoie şi nu ne mai dorim alți fotbaliști. Suntem mulțumiți cu ceea ce avem. Cu jucătorii pe care-i avem mergem la luptă. Avem mare încredere în băieți că împreună vom reuşi să scoatem echipa din situația în care este. Este clar că avem probleme de omogenitate. Mă refer la jucătorii noi, care sunt de puțin timp cu noi. Dar mă bazez pe valoarea lor individuală, pe experiența lor, pe caracterul lor. Sunt convins, însă, că împreună cu jucătorii care au rămas din perioada de toamnă vom reuși să facem o echipă puternică. Prin dăruire şi spirit de sacrificiu sunt sigur că putem avea rezultate bune. Cât de mult spectacol vom face asta nu ştiu, dar suntem motivați să dăm totul pe teren pentru puncte”, a spus Moldovan, care s-a declarat mulțumit de faptul că echipa a beneficiat de cele două cantonamente, la Târgu Secuiesc și Antalya: ”Venim după o perioadă lungă de șapte săptămâni de pregătire în care băieții s-au pregătit foarte bine. Am văzut o implicare totală din partea lor, în tot ceea ce am făcut până acum.”

Cere spirit de sacrificiu

Referitor la meciul cu Poli Iași, primul oficial din acest an pentru ambele echipe, Moldovan promite că jucătorii săi vor da totul pe teren.

”Toate meciurile vor fi de foc pentru noi în situația în care suntem în clasament. Va trebui să scoatem din orice meci maximum posibil. Cu Iaşiul este primul meci oficial al anului şi mereu prima partidă este dificilă. Avem date despre ei, dar important este să mergem la Iași să ne luptăm pentru fiecare metru de teren. Cu spirit de sacrificiu sunt convins că vom face un rezultat favorabil nouă”, a spus Călin Moldovan.

Radu Leonte, mulțumit de organizare

Căpitanul echipei FC Brașov, Radu Leonte, nu este tipul de jucător care să iasă în față cu declarații pompoase înaintea jocurilor. Experimentatul fotbalist brașovean consideră că marele câștig al echipei în această perioadă de pregătire este cel legat de organizarea jocului.

”Important este să vorbim pe teren. Acolo contează cel mai mult. Vreau să subliniez un singur lucru, cred că în această iarnă că am progresat la capitolul organizare. Acest aspect o să ne fie de mare ajutor în meciurile care urmează. Suntem uniți, dar vreau să văd acest lucru pe teren și atunci nu vor fi probleme. Nu pot să spun eu dacă valoarea lotului este superioară față de anul trecut, pot spune doar că eu mă simt bine. Chiar am încredere mare în echipă. Noi ne batem cu fiecare echipă, nu doar cu Poli Iași”, a transmis Radu Leonte.

Luka Maric: ”Important este să demonstrăm pe teren și să punem umărul cu toții la salvarea echipei de la retrogradare”

Fundașul central Luka Maric are șanse mari să debuteze în tricoul Brașovului în meciul de la Iași.

”Am fost primit foarte bine de toată lumea de la FC Brașov. Am făcut o pregătire bună Antalya, unde am avut condiții foarte bune. Eu spun că avem o echipă bună, cu jucători cu caracter și sunt convins că putem face lucruri bune împreună. Brașovul este un oraș frumos, dar eu am venit aici pentru fotbal, nu pentru distracție. Pentru mine este un avantaj că mai am doi colegi croați, Fustar și Tesija. Important este să demonstrăm pe teren și să punem umărul cu toții la salvarea echipei de la retrogradare”, a spus Maric, fost jucător în România la Dinamo și Campionii FC Argeș.

Meciul Poli Iași – FC Brașov, contând pentru etapa a 17-a a Ligii 2, prima programată în 2022, respectiv antepenultima a sezonului regular, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou. Poli ocupă locul 12, cu 21 de puncte, în timp ce Brașovul are doar 12 puncte și se află pe poziția a 16-a.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ping-pong-la-comisiile-frf-cu-cazul-ilie-stan-demis-de-la-fc-brasov-19220436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-singurul-fotbalist-ucrainean-din-romania-mesaj-de-pace-de-la-iasi-mykhaylo-plokhotnyuk-imi-fac-griji-pentru-familia-mea-pentru-ucraineni-sunt-un-patriot-al-ucrainei-ramaneti-19220477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-cere-rabdare-si-promite-transparenta-in-cheltuirea-bugetului-politehnicii-iasi-sa-aveti-incredere-ca-banii-vor-fi-foarte-bine-gestionati-si-cei-ai-iesenilor-dar-si-cei-priva-19220441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nucleul-de-baza-la-fc-brasov-format-din-croatii-maric-fustar-si-tesija-calin-moldovan-despre-lotul-de-care-dispune-acum-in-urma-achizitiilor-facute-19220346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-politehnicii-iasi-incep-meciurile-oficiale-din-2022-cu-banii-la-zi-florin-briaur-cuvinte-mari-pentru-noul-sponsor-al-echipei-19220358

Adi MARICA 25 Feb. 2022, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă