Costel Enache, nemulțumit după remiza de la Avrig cu Șelimbăr: ”Un 0-0 nu e chiar pozitiv, aveam nevoie de cu totul altceva”

Narcis POHOAȚĂ 05 Dec. 2021, 14:34 Liga 2

Politehnica Iași a încheiat anul 2021 cu o remiză la Avrig, 0-0 cu CS Comunal Șelimbăr, un rezultat corect după raportul din teren, dar care îi nemulțumește pe moldoveni.

Ieșenii au anunțat că merg să câștige la Avrig, acesta era obiectivul fixat de către conducere, însă la cum au jucat elevii lui Costel Enache nu meritau mai mult de un punct. Și dintr-o echipă cu aspirații la primele șase, la play-off, Politehnica a încheiat anul la un singur punct de o virtuală prezență la barajul de menținere.

Costel Enache, după egalul de la Avrig cu Șelimbăr: ”Aveam nevoie de cu totul altceva”

La finalul partidei, antrenorul Costel Enache a admis că rezultatul este just, dar spune că a avea așteptări mai mari de la acest joc contra nou-promovatei.

”Nu e chiar pozitiv un 0-0, pentru că aveam nevoie de cu totul altceva. Cred că a fost un joc echilibrat și rezultatul arată cam ce s-a desfășurat pe teren. Un teren greu, un meci de luptă, cu puține ocazii. Ne-am apărat bine, suntem la al treilea meci consecutiv fără gol primit, avem un singur gol primit în ultimele cinci meciuri, dar din păcate încă nu avem forță ofensivă. Acolo cred că este problema noastră cea mai mare”, a declarat Costel Enache după remiza cu CS Comunal Șelimbăr.

  • Pentru Poli Iași, acest 0-0 este al treilea înregistrat în ultimele trei etape, după cel de la Timișoara cu Ripensia și cel de acasă cu Unirea Dej. Acestea sunt și singurele remize obținute în acest sezon, în rest înregistrând șase victorii și șapte înfrângeri.

Unde s-a greșit în prima parte a campionatului

Antrenorul Politehnicii s-a referit pe scurt la prima parte a campionatului și spune că regretă faptul că a gestionat prost câteva meciuri pe teren propriu, care ar fi putut aduce mai mult puncte grupării ieșene.

  • În acest sezon, Poli Iași a pierdut acasă cu Concordia Chiajna (0-1), FC Buzău (0-1), Metaloglobus (0-1), Viitorul Pandurii (1-3) și s-a remizat cu Unirea Dej (0-0), iar victorii au fost obținute cu ”U” Cluj (2-0) și Unirea Slobozia (3-1).

”Această primă parte a campionatului a fost exact așa cum am anticipat-o, foarte fluctuantă. Iar continuitate și o echipă bine așezată am văzut doar spre partea finală, cu cinci meciuri în care nu am pierdut și am primit foarte puține goluri. Asta arată că abia acum am regăsit și am descoperit cam care sunt aptitudinile noastre, cam ce ar trebui să facem în timpul jocului. Am avut fluctuații foarte mari și le anticipam pentru că știm cum am pornit. Însă puteam face mai mult și am mare regret pentru 2-3 meciuri jucate în această parte. Din păcate, am gestionat prost unele meciuri de acasă, acolo cred că am suferit mai mult, unde a trebuit să construim mai mult, să dominăm adversarul. Relațiile de joc nu au fost puse la punct, nu am avut omogenitate și asta ne-a ținut un pic pe loc. Locurile din clasament sunt oarecum relative, numărul de puncte arată am ceea ce am putut noi”, a punctat Costel Enache.

  • Poli Iași în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Brînză – Onea, Chatziterzoglou (Cană 59), Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc (Aftanache 76), Chiorean (Târșa 87), F. Cristea, Al. Stan, Stoenac (Asăvoaei 59), Defta (Pelivan 59), S. Camara. Rezerve neutilizate: T. Axinte – Ungurenașu, Deretti, Mărieș.

Poli Iași, mai aproape de retrogradare decât de promovare

După 16 etape din Liga 2, Politehnica Iași ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Ripensia, care o poate depăși dacă obține mâine cel puțin un punct cu FK Csikszereda. Imediat în fața sa sunt Unirea Dej și Metaloglobus, ambele cu câte 22 de puncte, iar imediat sub se află Poli Timișoara și Viitorul Pandurii, ambele cu câte 20 de puncte.

În ultimele trei meciuri ale sezonului regular, programate în 2022, Poli Iași va întâlni FC Brașov (acasă, 26 februarie), Steaua (deplasare, 5 martie) și Astra (acasă, 12 martie). Ulterior urmează play-off-ul și play-out-ul, echipa din Copou având șanse miniscule de a mai printre play-off-ul, ultimele două clasate în Top 6 fiind FC Buzău și Steaua, amândouă cu câte 28 de puncte.

Declarațiile lui Costel Enache de la finalul meciului CS Comunal Șelimbăr – Poli Iași 0-0:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 05 Dec. 2021, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă