Cum pregătește Poli Iași ”finala” din play-out, cu Metaloglobus! Moldovenii pot scăpa aproape definitiv de emoțiile retrogradării dacă vor câștiga meciul din deplasare cu echipa fraților Herea

Narcis POHOAȚĂ 05 Apr. 2022, 14:32 Liga 2
Cum pregătește Poli Iași ”finala” din play-out, cu Metaloglobus! Moldovenii pot scăpa aproape definitiv de emoțiile retrogradării dacă vor câștiga meciul din deplasare cu echipa fraților Herea

Victoria obținută în Copou, cu Dacia Unirea Brăila (1-0) și eșecul suferit de Poli Timișoara la Miercurea Ciuc (0-3), în etapa a 2-a din play-out, au făcut ca Politehnica Iași să aibă un avans ceva mai liniștitor față de locul de baraj (5), înaintea etapei a 3-a.

Situată pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 29 de puncte, echipa din Copou are acum un avans de două puncte față de CS Comunal Șelimbăr (27 de puncte) și s-a distanțat la cinci lungimi față de Poli Timișoara (24).

O victorie la Metaloglobus ar risipi emoțiile în Copou

La adăpostul celor cinci puncte, elevii lui Costel Enache pot risipi aproape definitiv emoțiile legate de baraj dacă obțin victoria sâmbătă, în deplasare, cu Metaloglobus (locul 2, 32 puncte), în etapa a 3-a a Grupei A din play-out. În cazul unui succes, ieșenii s-ar distanța la 8 puncte față de Poli Timișoara, care va sta în această rundă, ecart greu de refăcut pentru bănățeni în ultimele patru etape de campionat.

Chiar și în condițiile în care ieșenii vor sta la rândul lor, în runda a 4-a. Echipa lui Costel Enache este avantajată de faptul că în etapa în care va sta, Poli Timișoara și CS Comunal Șelimbăr vor juca meci direct, iar la cum arată acum clasamentul moldovenii ar fi avantajați de orice rezultat în afara victoriei bănățeanilor. În plus, după runda în care vor sta, ieșenii au un meci facil pe teren propriu cu deja retrogradata Dunărea Călărași.

Ieșenii pregătesc doar pe sintetic meciul de la București

Ieșenii au declarat în repetate rânduri că nu vor să joace un meci ”decisiv” cu Poli Timișoara, pentru evitarea barajului, în ultima etapă. Pentru a scăpa de emoții, elevii lui Costel Enache trebuie să-și câștige meciurile de pe teren propriu și să câștige un meci din cele două rămase în deplasare, cu Metaloglobus și FK Miercurea Ciuc. Ori să obțină două remize.

Ieșenii iau în calcul și un egal cu echipa fraților Herea, sâmbătă, dar sunt deciși să dea totul pentru a obține victoria care să-i scape de emoții.

Pentru a pregăti cât mai bine meciul, care se va disputa pe o suprafață sintetică, antrenorul Costel Enache a decis să efectueze toate antrenamentele din această săptămână doar pe teren sintetic.

”La momentul actual, meciul cu Metaloglobus e finala play-out-ului pentru noi. Este cel mai important meci, pentru că dacă obținem victoria putem scăpa într-o mare măsură de griji. Sigur, mai sunt meciuri, dar cu o victorie la Metaloglobus ne-am duce la opt puncte de baraj. Nu va fi ușor, pentru că jucăm pe sintetic. Va fi o deplasare grea, jucăm la ora 11:00 și dacă va fi cald e o mică problemă jucând pe sintetic. Dar trebuie să ne adaptăm la toate situațiile și să obținem un rezultat bun. Vom face și noi antrenamente pe sintetic în această săptămână, pentru a ne obișnui cât mai mult cu această suprafață. Sigur, și un rezultat de egalitate ar fi bun, dar noi mergem să câștigăm”, a declarat team-managerul Politehnicii Iași, Marius Onofraș.

  • În sezonul regular, Poli Iași a pierdut cu scorul de 0-1 meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus. Jocul a avut loc în etapa a 9-a și a fost decis de golul marcat de Claudiu Herea în minutul 79.

Poli Timișoara – CS Comunal Șelimbăr poate fi meciul ”cheie”

Până la finalul sezonului, ambele Politehnici mai au de disputat câte patru meciuri în cinci etape. Poli Timișoara mai are de jucat cu Șelimbăr (acasă), Brăila (deplasare), Metaloglobus (acasă) și Poli Iași (deplasare), în timp ce ieșenii vor juca cu Metaloglobus (deplasare), Călărași (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și Poli Timișoara (acasă).

Nici nou-promovata CS Comunal Șelimbăr nu este scutită încă de griji, deși a arătat o formă bună în acest start de play-out, în care a remizat cu Poli Iași și a învins la scor (5-0) la Călărași. Sibienii mai au de jucat cu FK Miercurea Ciuc (acasă), Poli Timișoara (deplasare), Brăila (acasă) și Metaloglobus (deplasare), duelul direct cu bănățenii părând decisiv în economia luptei pentru evitarea barajului.

Barajul pentru determinarea ultimei echipe din cele cinci care retrogradează în Liga 3 la finalul acestui sezon se joacă între clasatele pe locurile 5 din cele două grupe de play-out din Liga 2. În Grupa A lupta se dă între Poli Timișoara și CS Comunal Șelimbăr, iar în Grupa B între FC Brașov și Unirea Constanța. Acest baraj își va pierde valoare în cazul în care cel puțin una dintre cele două retrogradate din Liga 1 nu se înscrie în noul sezon de Liga 2, lucru foarte posibil având în vedere situația financiara dezastruoasă prin care trec Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 05 Apr. 2022, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă