Pierdere importantă pentru Poli Iași. Alexandru Stan, sezon posibil încheiat după meciul cu Brăila. Plămadă și Serediuc au primit și ei diagnostic

Narcis POHOAȚĂ 04 Apr. 2022, 21:46 Liga 2
Pierdere importantă pentru Poli Iași. Alexandru Stan, sezon posibil încheiat după meciul cu Brăila. Plămadă și Serediuc au primit și ei diagnostic

Antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a avut la dispoziție întregul lot de jucători pentru meciul cu Dacia Unirea Brăila (scor 1-0), o raritate până acum, însă situația nu se va mai repeta.

Satisfacția antrenorului clubului din Copou a fost de scurtă durată, întrucât Poli a pierdut în finalul disputei cu ”lanterna” ligii secunde unul dintre jucătorii de bază. Alexandru Stan (33 de ani), cel mai experimentat fotbalist al Iașiului, dar și cel mai bine plătit, a suferit o accidentare destul de serioasă și sunt șanse mari ca sezonul să se fi încheiat pentru acesta în urma meciului de sâmbătă.

Falangă fisurată pentru Alexandru Stan, aproape o lună de pauză

Înlocuit în minutul 77 al partidei cu Dacia Unirea Brăila, cu Mărieș, Alexandru Stan a primit o veste cruntă din partea medicilor. Diagnosticul preliminar a evidențiat o fisură a unei falange la un deget de la piciorul drept, accidentare ce necesită un repaus total între două și patru săptămâni.

Cum play-out-ul se încheie pe 7 mai, adică peste o lună, sunt șanse minime ca Stan să mai joace în acest sezon. O pierdere importantă pentru antrenorul Costel Enache, care s-a plâns încă din debutul acestui an că are foarte puține soluții în bandă, la mijlocul terenului.

”Din păcate, Alex Stan s-a accidentat și va trebui să ia o pauză. Primul diagnostic este fisură proximală falangă deget cinci drept, iar prognosticul inițial este între două și patru săptămâni de pauză. Alex va pleca la București, la Spitalul Monza, pentru un consult amănunțit și după aceea vom afla cu exactitate cât va trebui să stea”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul echipei ieșene, Florin Briaur.

Accidentarea nu necesită operație, ci un repaus total, perioadă în care mijlocașul Politehnicii va trebui să stea cu degetul afectat imobilizat într-o atelă.

Florin Plămadă, apt de joc

Vestea bună în tabăra ieșeană este că stoperul Florin Plămadă, și el înlocuit în finalul meciului cu Brăila, tot din cauza unei accidentări, ar putea fi apt până la următorul meci.

Accidentarea acestuia nu a fost una serioasă, iar căpitanul lui Poli are șanse mari să se refacă în totalitate până sâmbătă, la meciul cu Metaloglobus.

Fundașul central în vârstă de 29 de ani a suferit o contuzie, iar luni dimineață s-a antrenat normal, astfel că stafful lui Poli speră ca purtătorul banderolei de căpitan să fie pe teren în partida de sâmbătă, din Capitală, cu Metaloglobus.

De asemenea, Tiberiu Serediuc a acuzat și el unele probleme medicale, dar sunt șanse mari ca fundașul lui Poli să fie apt de joc cu Metaloglobus.

  • 17 meciuri (1199 minute) și un gol în Liga 2 în tricoul Politehnicii Iași are Alexandru Stan în acest sezon, în timp ce Florin Plămadă a evoluat în 20 de meciuri (1781 minute) din totalul de 21, în toate fiind titular și doar în două fiind înlocuit.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 04 Apr. 2022, 21:46 Liga 2
Pe aceeași temă