Costel Enache: ”Defensiv suntem vulnerabili. Pe partea ofensivă e prea puțin. Suntem greoi.” Concluziile antrenorului lui ”U” Cluj după a doua înfrângere consecutivă, acum cu Rapid

Vlad MĂCICĂȘAN 19 Nov. 2020, 23:13 Liga 2

Neînvinsă cu Costel Enache pe bancă, înainte ca aproape tot lotul să se infecteze cu COVID-19, ”U” Cluj a pierdut ambele meciuri după revenirea din izolare. După eșecul de la CSM Reșița (scor 1-2), echipa ardeleană a pierdut și cu Rapid, la Buftea, cu 1-0.

Antrenorul clujenilor a scos în evidență vulnerabilitatea din defensivă, dar și problemele din atac, după eșecul cu Rapid.

”Nu am făcut un meci neapărat slab. Nu mi s-a părut că am fost sub adversar astăzi. Cred că au fost multe momentele în care noi am controlat jocul, am încercat să construim. În schimb, am gestionat mult mai prost situațiile importante. Nu am avut luciditate în ultima treime a terenului, unde nu am găsit soluții mai bune de a pătrunde sau ajunge la finalizare. Defensiv suntem foarte vulnerabili și luăm prea ușor goluri în ultima perioadă, iar pentru momentul ofensiv, cele trei-patru ocazii ar fi trebuit să le transformăm cumva, însă le-am tratat lejer. Dar oricum e puțin pentru partea ofensivă, pentru că ajungem greoi în fața porții. Parcă nu avem forță ofensivă”, a spus Enache.

Costel Enache: ”Lucrurile nu se pot corecta în ritmul ăsta de joc”

Antrenorul Universității Cluj s-a plâns de programul deosebit de încărcat, din următoarele săptămâni.

”Este foarte greu de gestionat, pentru că nici măcar nu putem corecta din antrenamente. Noi jucăm la trei zile. Mâine vom pleca spre casă, luni avem meci, joi avem meci, duminică, meci, miercuri, meci. Lucrurile nu se prea pot corecta în ritmul ăsta de joc. După două săptămâni, să joci în ritmul ăsta, e clar că o să trebuiască să căutăm soluții să le dăm jucătorilor alternativ minute de joc, pentru că este clar că nu sunt pregătiți pentru un joc de 90 de minute la intensitate maximă. E greu de gestionat, încercăm să găsim soluțiile inedite”, a declarat Enache după meciul în care ”U” Cluj l-a pierdut pe Robert Neciu: ”Bănuim o ruptură de menisc, dar e un diagnostic pus în viteză, fără nicio certitudine în acest moment. E în drum spre spitalul Floreasca acum și probabil o să primim vești mai sigure de acolo. Până nu facem un RMN, eu zic să rămânem pozitivi, totuși.”

Matei Moraru, debut la ”U” Cluj la 15 ani și 3 luni

La meciul cu Rapid, Costel Enache a titularizat un tânăr mijlocaș, de doar 15 ani și 3 luni. Matei Leonard Moraru a debutat pentru prima echipă a ”U” Cluj în Liga 2 și a fost ținut pe teren până în minutul 68, când a fost înlocuit cu Denis Mâneran.

”Se vede că este tânăr, dar eu sunt mulțumit, așa, de modul în care a gestionat situația. E un copil de 15 ani, are un viitor frumos. Poate în momentul ăsta mai e nevoie de puțină răbdare, dar conjunctura ne-a făcut să ajungem în momentele astea și e o șansă pentru copiii să poată crește rapid și să promova mai rapid decât într-un alt context”, a spus Costel Enache despre debutul lui Moraru la ”U” Cluj.

”U” Cluj rămâne cu 17 puncte după 11 partide desfășurate în 12 etape și e pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu Petrolul, CS Mioveni și Farul. În runda a 13-a ar trebui să joace luni, de la ora 16:30, pe teren propriu, cu Ripensia, însă timișorenii au în continuare probleme cu COVID-ul și ar putea cere amânarea întâlnirii.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Carmen Mandiș

Vlad MĂCICĂȘAN 19 Nov. 2020, 23:13 Liga 2
Pe aceeași temă