Costel Enache a apreciat evoluția jucătorilor săi în meciul cu Concordia Chiajna: ”Încep să îmi dau seama de calitatea lor. Nu numai de cea fotbalistică, ci și de cea umană.” Plusurile scoase în evidență de antrenorul lui ”U” Cluj și cum vede lupta la play-off

Andrei PASCU 16 Oct. 2020, 21:54 Liga 2
Costel Enache a apreciat evoluția jucătorilor săi în meciul cu Concordia Chiajna: ”Încep să îmi dau seama de calitatea lor. Nu numai de cea fotbalistică, ci și de cea umană.” Plusurile scoase în evidență de antrenorul lui ”U” Cluj și cum vede lupta la play-off

Universitatea Cluj a ajuns la cinci meciuri consecutive fără eșec în Liga 2, lucru care îl bucură pe Costel Enache. Antrenorul ardelenilor a declarat la finalul partidei de vineri seară cu Concordia Chiajna (1-1), că jocul arată din în ce în ce mai bine. Filozofia sa despre fotbal începe să se vadă mai mult în exprimarea echipei, e de părere fostul principal al Petrolului.

Costel Enache: ”Azi am avut în față și un adversar bine organizat, care a știut să gestioneze faza de atac” 

Egalul obținut cu echipa din Chiajna nu l-a nemulțumit pe Costel Enache, ba din contră. I-a felicitat pe jucători pentru modul în care s-au prezentat, considerând că remiza e cât se poate de corectă. În opinia sa, formația pregătită de Florin Bratu e una puternică, iar asta s-a văzut vineri seară pe Cluj Arena, pentru că Universitatea Cluj a avut anumite probleme.

”Îmi cunosc bine jucătorii. Îi văd zi de zi și încep să îmi dau seama de calitatea lor. Nu numai de cea fotbalistică, ci și de cea umană. Sunt niște băieți minunați, sunt atenți, implicați, încearcă să facă ceea ce noi discutăm și acestea sunt argumente extrem de importante pentru mine, pentru a construi o echipă. E vorba de fotbal și nu întotdeauna lucrurile merg așa cum ne dorim.

Azi am avut în față și un adversar bine organizat, care a știut să gestioneze faza de atac. Azi nu am avut așa de multe ocazii. Cred că rezultatul e echitabail, așa e când se întâlnesc două echipe echilibrate, două echipe bune. Mergem înainte, e un câștig pentru noi. Nu vreau să pun presiune pe jucători, pentru că au luptat pentru acest rezultat. Sunt lucruri de pus la punct, sunt lucruri de corectat, pentru că fotbalul nu se termină niciodată din învățat”, a declarat Costel Enache la microfonul DigiSport.

Azdren Llullaku a deschis scorul pentru Concordia Chiajna în minutul 52, iar Denis Mâneran a egalat pentru ”U” Cluj în minutul 72.

Costel Enache: ”Avem o echipă bună, orice jucător ar intra poate aduce un plus și poate să fie decisiv” 

Costel Enache a fost lăudat la finalul partidei pentru schimbările pe care le-a făcut vineri, dar și în meciurile precedente. Și atunci antrenorul i-a lăudat pe jucători, pentru faptul că în momentul când intră, chiar dacă din primul minut, chiar dacă pe parcursul meciului, încearcă să aducă un plus.

”Fac schimbări bune, dar nu e meritul meu, e meritul jucătorilor. Am spus de mai multe ori că lotul nostru e unul echilibrat. Sunt în situația în care îmi e greu să fac un prim 11 sau să aleg jucătorii din lot. Avem o echipă bună, orice jucător ar intra poate aduce un plus și poate să fie decisiv. Așa că e meritul lor”, a mai afirmat Enache, care a vorbit și despre lupta la promovare.

Costel Enache, despre lupta la promovare: ”Nu putem face analiză acum. Eu spun cum văd lucrurile, nu cum ar vrea lumea să fie” 

Antrenorul echipei ”U” Cluj crede că lupta va fi una foarte aprigă și are emoții în privința clasării pe unul din primele șase locuri în sezonul regular. Este însă optimist că echipa va arăta și mai bine în rundele următoare.

”Trebuie să vedem lucrurile într-un cadru mult mai larg. Nu ne putem raporta la un singur meci. Nu putem face analiză acum. Eu spun cum văd lucrurile, nu cum ar vrea lumea să fie. Eu vreau să câștigăm meci de meci, dar sunt sigur că toți adversarii luptă. Sunt multe cluburi bine organizate la Liga 2, iar noi suntem unul dintre ele. E un punct pe care l-am luat. Eu vreau să rămân optimist, pentru că jucătorii poate văd interviurile mele.

Vreau să rămână cu un mesaj pozitiv mereu. Dacă avem ceva să ne spunem, ne spunem în vestiar ca niște bărbați. Le acceptăm, le corectăm, dar mergem înainte. Nu vreau să ne ascundem de adevăr, dar acum cred că suntem pe un drum lung. Lucrurile nu pot fi schimbate radical în două săptămâni. Eu aș scoate în evidență partea de caracter, partea umană. Au luptat până la capăt, au vrut victoria, iar asta îmi place. Jocul mai suferă, dar să-mi spuneți cine din România face spectacol”, a încheiat Costel Enache.

”U” Cluj, pe locul 2 după egalul cu Concordia Chiajna 

Cu punctul obținut împotriva Concordiei Chiajna, Universitatea Cluj s-a menținut pe locul 2 în clasament, cu 14 puncte. Liderul ierarhiei este U Craiova 1948 SA, 17 puncte, iar pe locul 3 și 4 se află Metaloglobus și Rapid, ambele cu 13 puncte.

”U” Cluj are următorul meci programat pentru ziua de marți, la Viitorul Șelimbăr, în turul 4 al Cupei României, însă partida are șanse mari să nu se dispute și să fie câștigată la ”masa verde” de clujeni. În campionat, în etapa a 9-a, echipa lui Costel Enache joacă tocmai pe 26 octombrie, de la ora 18:00, la CS Mioveni.

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tamas-decisiv-in-u-cluj-chiajna-1-1-enache-ramane-neinvins-de-cand-i-a-preluat-pe-ardeleni-19152778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-concordia-chiajna-de-la-ora-1800-ardelenii-intalnesc-o-echipa-care-in-ultimele-trei-etape-n-a-obtinut-un-punct-19152719

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-bratu-nemultumit-dar-si-multumit-dupa-remiza-concordiei-la-u-cluj-chiar-daca-am-luat-un-punct-poate-fi-un-inceput-am-luat-un-gol-din-nimic-ce-a-remarca-19152790

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/exclusiv-u-cluj-se-califica-din-oficiu-in-16-imile-cupei-romaniei-decizia-pe-care-frf-trebuie-sa-o-ia-19152697

Andrei PASCU 16 Oct. 2020, 21:54 Liga 2
Pe aceeași temă