Tamaș, decisiv în ”U” Cluj – Chiajna 1-1. Enache rămâne neînvins de când i-a preluat pe ardeleni

Vlad MĂCICĂȘAN 16 Oct. 2020, 20:14 Liga 2
Tamaș, decisiv în ”U” Cluj - Chiajna 1-1. Enache rămâne neînvins de când i-a preluat pe ardeleni

A fost meci cu iz de Liga 1 pe Cluj Arena, între ”U” Cluj și Concordia Chiajna. Mulți jucători cu nume, Bratu și Enache antrenori, obișnuiți și ei mai mult cu Liga 1 și, în general, două echipe cu stabilitate. Și cum toate acestea însumate obligă la promovare, Liga 1 era evident și obiectivul comun pentru Universitatea și Concordia. Enache avea parte de începutul perfect, fără înfrângere și după un succes ce denotă forță, pe terenul lui Turris. Florin Bratu, în schimb, venea după trei înfrângeri consecutive și simțea că încă un eșec l-ar fi ”zdruncinat” prea tare.

În prima repriză, meciul n-a fost unul care să-i facă pe suporteri să regrete că nu pot fi pe stadion, la 14 grade. Un teren greu, multă agresivitate în dueluri, dar puține faze de fotbal calitativ. ”U” Cluj a avut o șansă de gol prin Pîrvulescu (18), pentru ca apoi aproape să nu mai conteze în atac, iar Concordia a fost periculoasă doar la fazele fixe. Intzidis (20) a avut un gol anulat pentru offside, dintr-o astfel de fază, tot grecul nu l-a putut învinge pe Muțiu (40) și Llullaku (33) n-a ajuns la o minge în careu, în condițiile în care fusese scăpat din marcaj.

Defensiva lui ”U” Cluj, învinsă la viteză

”U” Cluj a început cu Andrei Mureșan, Gabi Tamaș și Laurențiu Rus pe linia de fund, oameni care însumau aproape 1100 de partide oficiale, dar și 106 ani.

Dacă Tamaș a jucat perfect, dominându-și adversarii doar din plasament și experiență, Andrei Mureșan avea să fie depășit și lipsa de viteză din defensiva clujenilor să fie penalizată. Nsiah a fost prea rapid pentru Mureșan și pasa lui a fost trimisă în poartă de Llullaku (53).

5 schimbări care au schimbat jocul Universității

A urmat momentul în care Enache a reacționat și cele cinci schimbări ale sale au modificat și jocul. ”U” Cluj a reușit să pună presiune, a avut mai multă viteză și a venit și golul pentru gazde, din faza creată de două rezerve. Puștiul Mâneran (72) a marcat din pasa lui Barbu, după o preluare perfectă, dar un șut ezitant, însă bine plasat, iar ultimele minute din meci aveau să salveze impresia totală a partidei.

Punctul salvat de Tamaș

”U” Cluj a pus presiune, iar Bratu a mutat cu Hergheligiu și Arnăutu, sperând la un contraatac câștigător. Barbu (77) și Novac (84) au avut ocazii bune de a face 2-1 pentru clujeni, pentru ca Tamaș să fie salvator pe final, cu o minge scoasă din fața porții, după greșeala portarului Muțiu (87).

S-a terminat 1-1 într-un derby de promovare, care îl menține neînvins pe Costel Enache și îi oferă un punct lui Florin Bratu, după trei etape de zero.

UNIVERSITATEA CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA  1-1

Denis Mâneran 72′ / Azdren Llullaku 52′

”U” Cluj: Muțiu – Laur. Rus, Andr. Mureșan (Al. Pop 59′), Gab. Tamaș (cpt.), Neciu – Novac, Telcean – Meșter (Mâneran 59′), Negrean (Bg. Barbu 70′), Nic. Pîrvulescu (Ștefănescu 70′) – Gavra (Goga 59′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Luchin, I. Filip, Taub
Antrenor: Costel Enache

Concordia: Chesneau – Stănică, Marc (cpt.), Intzidis, Oanea – Al. Lazăr (Hergheligiu 82′), Biceanu (90+1′) – Safsaf (Kanda 70′), M. Mihalcea, Llullaku – Nsiah (Arnăutu 82′)
Rezerve neutilizate: Cezar Lungu – Cherecheș, Vișan, Piper, Cocoș
Antrenor: Florin Bratu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Fără spectatori; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Romică Bîrdeş (Piteşti) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și Teodor Biriş (Hunedoara).

Cu 14 puncte acumulate în opt meciuri, ”U” Cluj se menține momentan pe locul 2, însă ar putea fi devansată. Concordia Chiajna face 9 puncte și rămâne, momentan, pe locul 12.

”U” Cluj are următorul meci programat pentru ziua de marți, la Viitorul Șelimbăr, în turul 4 al Cupei României, însă partida are șanse mari să nu se dispute și să fie câștigată la ”masa verde” de clujeni. În campionat, în etapa a 9-a, echipa lui Costel Enache joacă tocmai pe 26 octombrie, de la ora 18:00, la CS Mioveni.

Concordia joacă în turul 4 al Cupei României miercuri, pe teren propriu, cu CS Mioveni. În etapa a 9-a, echipa din Ilfov joacă tot acasă, sâmbătă, de la ora 11:30, cu Farul Constanța.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-concordia-chiajna-de-la-ora-1800-ardelenii-intalnesc-o-echipa-care-in-ultimele-trei-etape-n-a-obtinut-un-punct-19152719

Vlad MĂCICĂȘAN 16 Oct. 2020, 20:14 Liga 2
Pe aceeași temă