Cosmin Stan, predicție sumbră pentru primăvara lui 2023! ”E foarte greu de crezut că toate cele trei echipe din Timiș se vor salva de la retrogradare”

Anda DELIU 15 Dec. 2022, 15:56 Liga 2
Cosmin Stan, predicție sumbră pentru primăvara lui 2023! ”E foarte greu de crezut că toate cele trei echipe din Timiș se vor salva de la retrogradare”

Antrenorul nou-promovatei CSC Dumbrăvița, Cosmin Stan, a tras concluziile la final de an fotbalistic 2022.

Foarte realist, el a vorbit că este aproape imposibil ca toate cele trei formații timișene aflate acum în Liga 2 să se salveze de la retrogradare.

Timișenele, toate în ultima treime de clasament în Liga 2

În acest moment, după 16 etape din sezonul regulat, formațiile din Timiș nu stau grozav. Poli e pe locul 19, Ripensia ocupă poziția a 15-a, iar CSC Dumbrăvița se află pe 14.

Alb-verzii stau cel mai bine acum, dar, la un moment dat, căzuseră și pe locul 18, iar Ripensia îi luase fața. Cosmin Stan e mulțumit, dar e realist și știe că e aproape imposibil ca toate cele trei timișene să se salveze de la retrogradarea sportivă. Mai ales că, în paranteză fie spus, Ripensia nici nu pare să-și dorească asta, deoarece au plecat deja șapte jucători și vor mai urma.

”În cea mai mare parte a sezonul, s-a întâmplat acest lucru. Cred că doar în două sau trei etape am fost inferiori Ripensiei în clasament. Nu știu cât de mult înseamnă acest aspect. La începutul sezonului, vedeam lotul Ripensiei drept cel mai bun dintre cele trei, iar pe al nostru cel mai modest, pentru că nu aveam jucători cu experiență. Dar uite că am reușit să ne clasăm înaintea celor două echipe din Timișoara și sper ca la fel să fie situația până la final. E foarte greu de crezut că toate cele trei echipe din Timiș se vor salva de la retrogradare. Eu mi-aș dorit mult acest lucru, dar cred că e imposibil, pentru că, din păcate, ne luptăm între noi”, a precizat Stan într-un interviu de final de an acordat site-ului clubului.

Cosmin Stan, foarte mulțumiți de 2022

Altfel, Stan e foarte mulțumit și spune că obiectivul echipei sale este să mai joace în eșalonul secund cel puțin încă un sezon.

”Parcursul din Liga 2 îl consider unul bun spre foarte bun, având în vedere că eram o echipă fără experiență la acest nivel și ne-am păstrat în mare parte nucleul de jucători din Liga 3, nu am adus jucători cu nume sau cu mare experiență. Cu atât mai mult, putem spune că tot anul 2022 a fost unul excepțional, atât pentru mine, cât și pentru club. nici nu știu ce ar putea să fie mai bine în 2023 decât în 2022! Eu zic că o menținere în Liga 2 la finalul acestui sezon ar fi într-un echilibru perfect cu promovarea din vara trecută. Ar fi, cred, o bucurie la fel de mare precum promovarea. Altfel, nu știu ce altceva ne-am putea dori, din punctul de vedere al rezultatelor!”, a mai punctat Stan în interviu.ă

Se caută și noi jucători. Nu vor fi multe plecări de la CSC Dumbrăvița

Dacă Ripensia și Poli Timișoara au anunțat deja plecări, ei bine, nu va fi cazul la CSC Dumbrăvița până se termină acest an. Clubul va rezilia unele contracte în funcție și de ceea ce reușește să aducă. Despărțirile vor avea loc însă din ianuarie încolo. Stan ar vrea un atacant de tip pivot.

”Ceea ce căutăm noi mai departe e într-adevăr un atacant, unul masiv, de careu. Nu neapărat un marcator, dar un atacant masiv. Cred că ne lipsește tipul acesta de jucător. Pe lângă el, ne mai dorim să aducem un fundaș central și un mijlocaș central. Deci, în total ar fi trei jucători cu experiență pe care vrem să îi aducem, care să întărească axul central”, a punctate antrenorul despre transferuri.

Cu 19 puncte acumulate în primele 16 etape, CSC Dumbrăvița e pe locul 14. La reluarea sezonului, în ultimul weekend din luna februarie, va fi gazdă la derby-ul local cu Poli Timișoara. Ulterior, în ultimele două runde din sezonul regular va mai întâlni Progresul Spartac (deplasare) și SC Oțelul Galați (acasă). Apoi va mai avea șase jocuri în play-off pentru a-și asigura menținerea în Liga 2.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-stabilit-programul-de-amicale-din-perioada-iernii-nu-va-intalni-niciun-adversar-mai-bine-clasat-decat-ea-19256493

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-reprezentante-ale-ligii-2-si-ligii-3-in-cupa-romaniei-au-fost-eliminate-in-faza-grupelor-au-fost-stabilite-meciurile-din-sferturile-de-finala-19256258

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-cea-mai-bine-clasata-echipa-timiseana-la-final-de-2022-cosmin-stan-dupa-victoria-cu-selimbar-ne-pare-rau-ca-luam-pauza-am-facut-cel-mai-bun-joc-din-acest-campionat-19255864

Anda DELIU 15 Dec. 2022, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă