O eliminare controversată și un autogol au adus victoria pentru ACSM Reșița. Flavius Stoican și-a lăudat jucătorii pentru prestația de la Mioveni, dar nu a spus nimic despre ”roșul” adversarilor

Andrei PASCU 05 Oct. 2024, 17:48 Liga 2

ACSM Reșița arată bine în acest campionat, într-o întrecere în care are drept obiectiv prinderea play-off-ului Ligii 2, să fie în primele șase echipe la finalul stagiunii regulare. Antrenorul Flavius Stoican a pus la punct partea sportivă, toate detaliile, iar acum echipa din Reșița a mai obținut o victorie, în etapa a 9-a.

Formația din Valea Domanului a plecat de la Mioveni cu trei puncte, reușind să termine cu victorie întâlnirea cu echipa din localitate, de sâmbătă. Elevii lui Flavius Stoican au învins la limită însă, cu 1-0.

ACSM Reșița, victorie cu Mioveni după o eliminare controversată

Victoria a fost semnată de ACSM Reșița și datorită unei faze foarte importante petrecute în minutul 60, când un jucător din tabăra Mioveniului a fost eliminat. A văzut roșu după două galbene la rând, la aceeași fază, Ionuț Șerban, în urma protestelor prelungite. El a fost nemulțumit de faptul că adversarii au primit un fault dictat total eronat de arbitrul central Vladimir Andrei Nagy.

Apoi, în minutul 85 alt moment important și decisiv a fost golul marcat de ACSM Reșița. Și-a marcat în propria poartă Ionuț Nadolu, la un corner la care mingea l-a lovit în cap și a intrat în poartă. El se afla în duel cu Rimovecz, jucătorul Reșiței avea prim-planul, dar a dat pe lângă balon. Noroc cu respingerea fericită pentru trupa lui Stoican, care s-a întors acasă cu cele trei puncte.

  • ACSM Reșița, contra CS Mioveni: Dincă – Chera, Dudea (cpt.), Elton da Silva, Cioiu (Tucaliuc 73′), Fota (Al. Negru 50′), Rimovecz, Haită, Dolghi (M. Angelov 73′), Doană, Samake
    Rezerve neutilizate: Mat. Goga – D. Fărăgău, Gurin, Jerdea, Andr. Burlacu, Lascu

Flavius Stoican, nimic despre faza în urma căreia Reșița a obținut superioritate

Mulțumit de succes, Stoican nu a declarat absolut nimic despre faza eliminării, precizând doar că speră ca ACSM Reșița să continue parcursul pozitiv din campionat și după pauza competițională.

Vreau să felicit ambele echipe pentru că au jucat un fotbal bun. Mioveni a fost o echipă greu de bătut și am câștigat această partidă cu foarte multă muncă. În ceea ce privește jocul propriu-zis, în prima repriză am controlat ostilitățile, am fost echipa care a presat și care și-a creat ocazii.

Din păcate, în prima repriză n-am băgat-o în poartă, cu toate acestea nu am cedat. Am știu că fotbalul ne va răsplăti pentru că am vrut să jucăm, ne-am creat situații și am vrut să marcăm. Până la urmă, fotbalul ne-a răsplătit cu acel gol și îl felicit pe Rimovecz (n.r. – nu a marcat el, ci a fost vorba de un autogol).

A fost un gol pentru moralul lui și care ne-a adus nouă trei puncte. Acest gol ne-a făcut fericiți și suntem în clasament acolo sus, mai exact în primele șase. Vine această pauză competițională și încercăm să punem la punct unele lucruri. Oricum, echipa a jucat bine și vreau să felicit jucătorii pentru că au crezut în șansa lor până la final.

Indiferent de echipa pe care o întâlnim, ne dorim să ne implementăm jocul nostru și la asta am muncit până acum. Vrem să ne creăm un stil al nostru de joc cu posesie, progresie și situații de poartă. Vorba unui prieten de-al meu de la CFC Argeș este aceea că mingea râde atunci când o aveam noi în posesie. Sunt echipe care atunci când au posesie mingea plânge.

Reșița este o echipă căreia îi place posesia mingii și îi place să joace fotbal. Am mai făcut și greșeli când am fost prinși pe contraatac, iar adversarii ne-au taxat în partidele precedente. Încercăm să continuăm această formă bună a echipei. Suntem pe drumul cel bun și acest lucru îl vedem în rezultate.

Mă bucur că nu mai tratăm cu teamă sau cu frică meciurile din deplasare”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, citat de Caraș Online. Impresiile partidei de la Mioveni le-a împărtășit și Alin Chița.

ACSM Reșița stă bine în clasament

În Liga 2, în ultimele șase meciuri, ACSM Reșița are patru victorii (1-0 cu CSM Focșani, 3-2 cu FC Bihor, 3-1 cu Concordia Chiajna și 1-0 cu CS Mioveni) și două eșecuri (2-3 cu FK Miercurea Ciuc și 0-4 cu CSM Slatina).

Este pe locul 5 în clasament trupa lui Stoican, cu 17 puncte, la egalitate cu locul 4, Steaua, dar la un punct de locurile 3 și 2, Metaloglobus și CSM Slatina. În același timp, are un avans de un punct de următoarele două clasate sub ea, CS Afumați și Corvinul, dar ambele formații au un meci mai puțin, având un meci restant între ele.

În etapa a 10-a, ACSM Reșița va avea un meci cu Corvinul Hunedoara, în etapa a 10-a.

Foto: CS Mioveni

Andrei PASCU 05 Oct. 2024, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă