ASTA NU mai e bine! Corvinul a pierdut turul cu Astana, după ce a condus

Ionuț MARIN 09 Aug. 2024, 00:10 Liga 2

Corvinul Hunedoara a pierdut cu Astana, 1-2 la Sibiu, în prima manșă a Turului 3 preliminar din Conference League.

Echipa antrenată de Florin Maxim a făcut două reprize diametral opuse. A condus la pauză, 1-0, după reușita lui Antoniu Manolache (37), mitan dominat serios de români. Inexplicabil, Corvinul s-a tăiat după odihnă. Ba chiar a avut minute bune în care nu a atins mingea.

Astana a profitat de căderea Corvinului și a penalizat-o suficient să o învingă

În aceste condiții, Astana s-a prăvălit efectiv către careul lui Ștefan Lefter. Iar ocaziile au curs la poarta Corvinului. Camara (62) a egalat, pentru ca Geoffrey (80) să închidă tabela.

Hunedorenii nu au mai contat pe final, fie obosiți, fie resemnați, fie pur și simplu neputincioși. Până la urmă, Corvinul e doar o echipă de Liga a 2-a, în dreptul căreia nu poți avea așteptări mai mari, pe plan european, după ce a bifat deja trei duble la un nivel la care nici nu visa până de curând.

Florin Maxim: ”Am fost slabi în repriza a doua”

Antreorul Corvinului, Florin Maxim, a apărut detașat la flash-interviuri. Atitudinea omului care a reușit tot ce putea gândi vreodată un antrenor din poziția sa, și asta într-un interval relativ scurt.

”Am jucat bine prima repriză, dar am căzut după pauză. Am pierdut o minge la 80 de metri, ne retragem aiurea, ca și cu FCSB, și am primit gol. Mergem să ne jucăm șansa, nimic nu e pierdut. Nu e o echipă de speriat, am simțit și eu la fel ca și fanii noștri”, a declarat antrenorul Corvinului, marea surpriză a verii.

Doar 6000 de spectatori

La meciul de la Sibiu au venit doar puțin peste 6.000 de oameni. A fost cea mai redusă asistență dintre cele înregistrate la cele trei meciuri jucate de Corvinul în Europa.

Nici în centrul orașului nu a fost mai animat, chiar dacă clubul anunțase că la ora 18:30 va avea loc întâlnirea suporterilor. Pâlcuri-pâlcuri, hunedorenii s-au dus direct spre stadion, fără a mai poposi la terasele din Piața Mare.

Altfel, Astana a avut 10 suporteri, dintre care două tinere domnișoare care au captat atenția la lojă.

  • Returul are loc cu o zi mai devreme, miercurea următoare, nu joi, cum sunt programate jocurile din Conference League, iar meciul se joacă la Almatî, nu la Astana.

CORVINUL HUNEDOARA – FC ASTANA 1-2

Antoniu Manolache 37′ / Ousmane Camara 62′, Charles Geoffrey 80′

Corvinul Hunedoara: Lefter – Bradu, Lică, Ant. Manolache, Roger Junio (Cărăruș 85′) – I. Pop (Velisar 67′), Hrezdac (Chukwu 85′) – Al. Neacșa (cpt.), Ubbink (Gîrbiță 67′), Nic. Pîrvulescu – Lupu (Câmpan 79′)
Rezerve neutilizate: Blaga – Flv. Iacob, Hergheligiu, Predică, D. Grigore, T. Mitran
Antrenor: Florin Maxim

Astana: Condric – Kazukolovas, Marochkin, Amanovic – Bartolec, Ebong, Gripshi (Kalaica 89′), Vorogovskiy – Tomasov (cpt.), Geoffrey (Karimov 84′), O. Camara (Ahanonu 86′)
Rezerve neutilizate: Zarutski, Seisen – Bystrov, Kuat, Beysebekov, Osei, Astanov, Dosmagambetov, Basmanov,
Antrenor: Grigoriy Babayan

Stadion: Municipal (Sibiu – România). Arbitru: Ishmael Barbara. Asistenți: Roberto Vella și James Muscat. Rezervă: Trustin Farrugia Cann (toți patru din Malta). VAR: Chris Kavanagh. AVAR: Lee Betts (ambii din Anglia).

Foto: Marius Tudor

Ionuț MARIN 09 Aug. 2024, 00:10 Liga 2
Pe aceeași temă