Cornel Stănilă, deloc surprins de greșelile de arbitraj ale lui Cristian Moldoveanu în Șelimbăr – Slobozia: ”La fiecare meci la care ne-a arbitrat au fost erori. O delegare nefericită.” Șeful sibienilor, ironic cu FRF și CCA: ”Rolul nostru este, probabil, doar să plătim baremuri, taxe, vize, cartonașe”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Oct. 2023, 11:36 Liga 2

CSC Șelimbăr a pierdut primul joc în acest sezon în etapa a 9-a a Ligii 2 și, totodată, locul 1 în clasament după șapte runde consecutive în care s-a aflat acolo.

Eșecul cu Unirea Slobozia, scor 0-1, meci disputat duminică la Cisnădie, nu a fost însă lipsit de probleme de arbitraj. Cea mai mare a avut-o arbitrul central Cristian Moldoveanu în minutul 18, când l-a eliminat pe fundașul Nestorly Lumbu, de la Șelimbăr, pentru două cartonașe galbene gratuite arătate în decurs de două minute! Eliminarea a venit după ce ialomițenii deschiseseră scorul, iar sibienii nu au avut forța, în 10 jucători, să poate egala.

Directorul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, spune că nu mai este surprins că se fac greșeli de arbitraj împotriva echipei sale.

Cornel Stănilă, despre arbitrajul din meciul CSC Șelimbăr – Unirea Slobozia: ”Că au fost probleme de arbitraj nu mă surprinde”

Conducătorul echipei sibiene e de părere că delegarea arbitrului Cristian Moldoveanu la derby-ul de clasament al Ligii 2 din etapa a 9-a a fost una total neinspirată a Comisiei Centrale a Arbitrilor, fiindcă centralul din Sfântu Gheorghe a produs probleme la fiecare joc al Șelimbărului.

Stănilă a avut și un mesaj ironic la adresa CCA. ”Rolul nostru este, probabil, doar să plătim baremuri, taxe, vize, cartonașe. Probabil, doar acesta este rolul nostru”, a spus directorul general al echipei din Șelimbăr.

”Nu e treaba mea să stau mereu să fac memorii la Comisia Centrală de Arbitri, jocul a fost televizat, dacă arbitrul a greșit, atunci să se ia măsuri, dacă nu, eu nu am nicio problemă. Că au fost probleme de arbitraj nu mă surprinde, la fiecare meci la care ne-a arbitrat au fost erori, la Ploiești, Iași, Chiajna, doar în defavoarea noastră. Cred că a fost nefericită delegarea centralului, pentru mine ridică mari semne de întrebare modul cum arbitrează, dar dacă el apreciază că a luat deciziile corecte, nu am eu nicio problemă, nu stau să fac scandal la fiecare meci.

Greșeli sunt peste tot, trebuie văzut dacă sunt cu intenție sau sunt repetabile și nu se iau măsuri, dar, dacă un arbitru greșește meci de meci, nu are ce căuta la un derby. Au fost probleme și la meciul nostru cu Chiajna, a fost scandal mare la meciul Steaua – Metaloglobus, avea doar două meciuri arbitrate la Liga 2 în acest sezon, cred că a fost nefericită delegarea lui.

Dar, dacă așa a considerat Comisia de arbitri, el și-a făcut treaba așa cum a știut, dacă au rezultat erori, comisia să se autosesizeze. Rolul nostru este, probabil, doar să plătim baremuri, taxe, vize, cartonașe. Probabil, doar acesta este rolul nostru”, a spus Cornel Stănilă.

Dacă Stănilă contestă delegarea făcută de CCA, neprecizând vreo decizie de arbitraj pe care o consideră greșită, în schimb, antrenorul Claudiu Niculescu s-a mulțumit să fie împăcuitor și de această dată.

  • CSC Șelimbăr a făcut memoriu către FRF și CCA după jocul din etapa 6 a Ligii 2, când a remizat la Slatina, scor 0-0. Sibienii au reproșat atunci că arbitrul Eduard Ioniță nu le-a acordat cel puțin două penalty-uri. De la acel joc și până acum, Ioniță, arbitru din locul de Liga 2, a primit trei delegări în Liga 3, una la Cupa României Fotbal Feminin și alta la Campionatul Național U19.

CSC Șelimbăr are amical cu FC Hermannstadt până la meciul din campionat cu Ceahlăul

CSC Șelimbăr a încasat prima înfrângere din acest sezon, a rămas cu 20 de puncte și a picat pe locul 2 în Liga 2 după șapte etape consecutive în care a fost lider.

În etapa a 10-a, programată peste două weekend-uri, va evolua în deplasare la Ceahlăul Piatra Neamț (locul 7, 14 puncte).

Până atunci, CSC Șelimbăr joacă sâmbătă, la Sibiu, un amical cu prim-divizionara FC Hermannstadt, iar Ceahluăl are un amical cu SC Oțelul, vineri, pe teren propriu.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-amicale-stabilite-de-echipele-din-liga-2-19288436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csc-selimbar-unirea-slobozia-0-1-19288175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-unirea-slobozia-derby-de-clasament-in-liga-2-19288093

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Oct. 2023, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă