CSC Șelimbăr face scandal după ce a pierdut primele puncte în acest sezon. Acuză neacordarea a două penalty-uri și spune de ce a căzut transmisia Slatinei. ”Așa ceva nu am văzut până acum! Întreaga brigadă a fost coordonată de pe margine”

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 17 Sep. 2023, 00:50 Liga 2
CSC Șelimbăr face scandal după ce a pierdut primele puncte în acest sezon. Acuză neacordarea a două penalty-uri și spune de ce a căzut transmisia Slatinei. ”Așa ceva nu am văzut până acum! Întreaga brigadă a fost coordonată de pe margine”

Conducătorul CSC Șelimbăr Cornel Stănilă era extrem de supărat la finalul meciului de la Slatina, desfășurat sâmbătă și terminat la egalitate, scor 0-0, în care echipa lui Claudiu Niculescu a pierdut primele puncte în acest sezon de Liga 2, în etapa a 6-a.

Cornel Stănilă acuză două penalty-uri neprimite de CSC Șelimbăr la Slatina

Directorul general al grupării din județul Sibiu a acuzat că echipa sa a fost dezavantajată clar de brigada de arbitri condusă de Eduard Ioniță, care i-a refuzat două penalty-uri în acest joc.

”Ne așteptam să apară și astfel de arbitraje, dar nu îmi imaginam în 2023 o astfel de manieră. La Slatina am avut două penalty-uri, dar nu ni s-a dat niciunul. În prima repriză, faultul asupra lui Monea, din minutul 21, a fost în interiorul careului, se vede clar pe înregistrare, nu există niciun dubiu. Arbitrul a indicat din primul moment punctul cu var, apoi a scos faultul în afara careului, a dat lovitură liberă de pe 16 metri, la indicațiile arbitrului asistent (n.r. -Ionuț Traian Neacșu). Întrebat, la final, de ce a luat această decizie, în loc să acorde penalty, centralul s-a încurcat în explicații. Mai întâi a zis că faultul a fost fix pe linie, apoi că faultul a fost în afara careului, deși se afla foarte bine plasat, la 10 metri de fază. Apoi, pe la jumătatea reprizei secunde, portarul Dincă l-a lovit pe Rodri Hernando cu pumnii în cap, dar nici de data asta nu s-a dat nimic. Antrenorii l-au oprit pe jucătorul nostru să mai protesteze pentru că avea un cartonaș galben din finalul primei reprize”, a declarat Stănilă (foto, în dreapta).

”Brigada a fost pe toată durata partidei coordonată de pe margine de arbitrul de rezervă”

Cornel Stănilă nu se oprește aici și spune că până acum nu i-a fost dat să vadă cum arbitrii au fost aplaudați, la pauza jocului, de suporterii echipei gazdă.

”Așa ceva nu am văzut până acum! Practic, întreaga brigadă a fost pe toată durata partidei coordonată de pe margine de arbitrul de rezervă (n.r. Ionuț Cătălin Ilie), mi-au spus cei de pe margine că tot timpul le dădea indicații, ce decizii să ia, prin cască”, a adăugat oficialul Șelimbărului.

Transmisia live a meciului Slatina – Șelimbăr ”a picat” la pauză și nu a mai fost refăcută! 

Conducătorul echipei antrenată de Claudiu Niculescu a mai spus că va face apel în urma manierei de arbitraj a trioului Ioniță – Dumitru – Neacșu.

”Vom sesiza CCA cu privire la maniera de arbitraj și sunt convins că observatorul de arbitri al meciului (n.r. – Iulian Spătaru) și-a notat în raport aceste derapaje grave ale brigăzii de arbitri. În prima repriză, gazdele au transmis meciul pe rețelele de socializare, avem filmarea, am făcut stop-cadru cu momentul faultului făcut în careu asupra lui Monea, a fost penalty clar, infracțiunea s-a produs la jumătate de metru în interiorul careului. Apoi, la pauză, când le-am spus oficialilor gazdelor că se vede clar pe filmare că trebuia dat 11 metri, pur și simplu au întrerupt transmisia live a meciului și nu au mai dat și repriza a doua, ștergând și prima repriză”, a mai afirmat Stănilă.

Clubul oltean oferă suporterilor săi care nu pot veni la stadion posibilitatea de a le vedea meciurile live pe contul său de YouTube, atât la jocurile de acasă, cât și la cele disputate în deplasare, însă numai pe parcursul desfășurării lor. La scurt timp după ce partida se încheie, se întrerupe și transmisia, iar filmarea nu mai este apoi disponibilă, fiind ștearsă.

De această dată, în meciul cu CSC Șelimbăr, Slatina a întrerupt transmisia la pauză, iar apoi nu a mai reluat-o. Posibilul motiv tocmai l-a spus Stănilă, cel al cărui club nu mai oferă suporterilor săi de mult timp tranmisii live ale jocurilor sale, așa cum obișnuia la un moment dat, în primul sezon și jumătate petrecut în Liga 2, atât cu partidele de acasă, cât și cu cele din deplasare.

Meciul desfășurat sâmbătă la Slatina, pe stadionul 1 Mai, a fost arbitrată de la centru de Eduard Ioniță (Tulcea), iar de la cele două tușe de arbitrii asistenți Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă a fost Ionuț Cătălin Ilie (Bucureşti), care ar fi coordonat toată brigada, potrivit spuselor lui Stănilă. Observator de arbitri a fost Iulian Spătaru (Timişoara), iar delegat de joc a fost Cristian Petrean (Hunedoara).

 

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csm-slatina-selimbar-0-0-19285154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprescu-dupa-ce-csm-slatina-a-remizat-cu-csc-selimbar-19285027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 17 Sep. 2023, 00:50 Liga 2
Pe aceeași temă