Cornel Șfaițer, nemulțumit de rezultatul cu FC Brașov: ”Indiferent cu ce echipă jucam, meciul trebuia câștigat.” Ce l-a nemulțumit pe președintele Politehnicii Iași și ce spune despre viitorul antrenorului Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 28 Feb. 2022, 14:00 Liga 2
Cornel Șfaițer, nemulțumit de rezultatul cu FC Brașov: ”Indiferent cu ce echipă jucam, meciul trebuia câștigat.” Ce l-a nemulțumit pe președintele Politehnicii Iași și ce spune despre viitorul antrenorului Costel Enache

Politehnica Iași a debutat cu stângul în noul an, obținând doar o remiză pe teren propriu, 1-1 cu FC Brașov, o echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu această remiză, Iașiul a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie, dar nici nu a pierdut în ultimele șase jocuri, un bilanț foarte slab, în condițiile în care adversarii întâlniți în ultimele runde au fost din partea inferioară a clasamentului.

Cornel Șfaițer: ”Un punct cu FC Brașov e foarte puțin”

Președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, s-a declarat dezamăgit de rezultatul unui meci pe care, spune el, Poli ar fi trebuit să-l câștige indiferent de adversar.

Domnule președinte, dezamăgit după semieșecul cu Brașovul?
E clar că speram într-o victorie. Era un meci pe care îl așteptam cu toții, un prim joc oficial în acest an, pe teren propriu, după o perioadă în care am încercat să ne reașezăm, să ne reorganizăm din toate punctele de vedere. A fost un joc în care eu îmi puneam mari speranțe după partida de la Ploiești, unde echipa a arătat destulă implicare, atitudine, omogenitate în joc. Știam că avem probleme pe bancă, nu ascundem acest lucru. Avem foarte mulți tineri jucători care au fost în pregătire în acest stagiu de iarnă, dar ne-am asumat aceste lucruri pentru cele 8 etape rămase, că vom duce până la final campionatul. Suntem în reconstrucție, suntem conștienți cu toții că în vară Politehnica are nevoie de întăriri masive în toate compartimentele pentru a promova. Știu ce trebuie la echipă, dar pentru acest sezon ne-am asumat anumite lucruri vizavi de lot, pentru a nu genera cheltuieli.

Nu e puțin un punct cu Brașovul pe teren propriu?
E foarte puțin, cum să nu? Chiar dacă jucam cu Steaua sau cu Petrolul, tot puțin era. Noi aveam nevoie de victorie, indiferent cu ce adversar jucam acasă. Putea să fie orice altă echipă, Hermannstadt sau Steaua, noi trebuia să învingem acasă într-un prim meci din acest an. Dar, chiar dacă se spune despre Brașov că este un adversar inferior, s-au întărit și ei, au adus jucători buni și care au salarii bune.

”La 1-0 trebuie să mergem peste ei, să-i sufocăm”

Ce v-a nemulțumit la echipa dumneavoastră?
Faptul că la 1-0 ne-am retras. Asta e o boală a fotbalului românesc. În condițiile în care ai avut niște momente bune la 1-0, trebuia să mergi peste adversar, să-l sufoci, să faci pressing, să-ți creezi ocazii, ca să ai liniște. La fotbal trebuie să fii în permanență foarte atent, bine organizat. Mai avem 8 jocuri. Pentru meciul cu Steaua nu știu ce să mai facem să-i motivăm pe jucători. Ce a depins de noi, de mine personal, am făcut. Am așezat lucrurile din punct de vedere financiar, ca să aibă liniște. E o deplasare în care le-am asigurat toate condițiile la București, joacă pe un stadion ultramodern, cred că sunt motivați din toate punctele de vedere să facă un joc bun. E adevărat, niciun meci nu seamănă cu altul. Întâlnim Steaua, o echipă care a arătat că joacă fotbal. Vom vedea ce vom face la Steaua, după care vine Astra la Iași, un meci la fel de dificil. Să nu credeți că meciul cu Astra va fi mai ușor și că va fi la discreția noastră! Orice joc va fi greu, nu ne rămâne decât să credem că putem urca în clasament.

Credit total pentru Costel Enache

Un coleg din Consiliul Director, Vlad Ciobanu, a cerut sancționarea antrenorului Costel Enache. Cum comentați?
Pe Costel Enache îl cunoaștem cu toții. Pe antrenorii români îi cunoaștem. Sunt momente cu tensiuni în timpul unui meci. Și el își dorea la fel de mult ca noi să câștigăm, poate mai mult, pentru că el a pregătit echipa. Costel a venit într-un moment greu la Iași, e sub presiune și el, dar trebuie să ne comportăm civilizat, asta e clar. Nu sunt de acord nici eu cu ieșiri din acestea necontrolate. E o chestiune pe care aș vrea să o discutăm noi, în Consiliul Director, după care vom avea o reacție publică. Nu trebuie să vorbim la cald, așa văd eu lucrurile.

E în pericol postul lui Costel Enache? Sunt patru meciuri consecutive fără victorie.
Ne-am asumat cu toții să mergem cu Costel Enache la drum până la final de sezon. Eu cred că jocul echipei se poate îmbunătăți. Important este să avem rezultate. E clar că tot timpul tehnicienii sunt puși sub presiune, pentru că rezultatul te ține în post. Asta știm foarte bine. Îi dăm credit total lui Costel, pentru a pregăti în liniște jocul de la București, după care jocul de acasă cu Astra. Eu personal și toți cei din club ne-am manifestat dorința de a continua cu Costel, care are toată susținerea noastră. Cel mai important este să creștem de la joc la joc, iar jucătorii să ne dea speranțe că merită să rămână cu adevărat în lotul echipei, pentru a continua împreună. Eu personal și colegii mei nu ne-am gândit nicio clipă să nu continuăm cu Costel Enache. Am făcut împreună strategia la jucătorii sub 21 de ani, la cei noi. Eu consider că cei nou-veniți au arătat ceva. Nu am greșit cu ei.

Schimbarea lui Aftanache cum o comentați?
E clar că nu e ușor pentru el. Și eu am crezut, atunci când l-a introdus în teren, că va avea un joc bun. El a mărit avantajul la Ploiești, a avut o prestație bună atunci. Dar din păcate e greu și pentru el, un joc cu presiune. Dar e un tânăr jucător și sunt sigur că va avea șanse de a juca în continuare și o va face mult mai bine. Trebuie să-l încurajăm.

Readucerea lui Floriano Vanzo a picat

Care este situația lui Vanzo? Mai semnează cu Poli?
Vanzo nu mai intră în vederile noastre. Agentul lui ne-a transmis ceva, dar el încă nu este jucător liber și nu putem să-l luăm.

Mai vin alți jucători?
Politehnica mai are nevoie de întăriri. Nu vă ascund faptul că vom încerca să mai aducem un jucător, dacă vom primi un fotbalist interesant, care să vină cu plus, chiar dacă a început campionatul.

  • În această campanie de transferuri de iarnă, Poli Iași i-a adus pe Christ Kouadio, Belmin Muratovic, Mykhailo Plokhotnyuk și Adrian Ionuț Ilie (împrumut de la CFR Cluj).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-membru-al-conducerii-politehnicii-iasi-cere-sanctionarea-lui-costel-enache-comportamentul-dumnealui-este-nedemn-de-un-oras-european-al-sportului-19221109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-trimis-autocarul-echipei-la-vama-siret-pentru-a-prelua-refugiatii-din-ucraina-sotia-atacantului-plokhotnyuk-a-ajuns-la-iasi-insa-jucatorul-isi-face-griji-pentru-parintii-si-bunicii-rama-19221023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-semiesecul-din-copou-cu-fc-brasov-nu-am-stiut-sa-gestionam-avantajul-rezultatul-nu-ne-multumeste-ce-parti-pozitive-a-gasit-antrenorul-echipei-poli-iasi-19220909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-poli-iasi-s-a-impiedicat-pe-teren-propriu-de-fc-brasov-in-primul-meci-oficial-al-anului-oaspetii-au-ratat-marile-ocazii-ale-partidei-19220772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-un-punct-important-obtinut-la-iasi-calin-moldovan-a-inceput-meciul-cu-cinci-noutati-in-primul-11-si-are-motive-de-optimism-19221006

Narcis POHOAȚĂ 28 Feb. 2022, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă