Cornel Dinu regretă soarta Progresului: ”E păcat că moare o tradiție!”

07 Apr. 2009, 15:54 Liga 2
Cornel Dinu regretă soarta Progresului: **

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat că este păcat că o echipă de tradiție precum Progresul București va ajunge să evolueze în Liga a III-a, considerând, totodată, că aceasta nu va mai reveni vreodată în elita fotbalului românesc.

 

"Este grav că Progresul a ajuns în Liga a III-a. Trebuie să dea de gândit în primul rând pentru că există un protocol în care BNR nu trebuie să schimbe destinația bazei și să întrețină Clubul Sportiv, din care putea face și echipa de fotbal. Dar, din păcate, probabil că s-au schimbat regulamentele Consiliului de Administrație al BNR, iar aceasta nu mai sponsorizează activitățile sportive. E păcat pentru că moare o tradiție, pentru că această echipă a fost legată tot timpul de bănci și nu de frizeri așa cum li s-a mai spus", a spus Dinu.

 

Cornel Dinu nu crede că Progresul va reveni în prim planul fotbalului din România. "Nu cred că își vor mai reveni, pentru că nu văd cine o să mai poată să vină. În primul rând depinde de niște persoane și nu de o bancă cum a fost de-a lungul timpului", a subliniat Dinu.

 

Cornel Dinu a ocupat postul de președinte al clubului Progresul, devenit ulterior FC Național, în perioada iunie 1993- decembrie 1994.

 

Patronul clubului Progresul, Marian Dodu, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că activitatea grupării bucureștene va fi oprită ca urmare a evacuării din Cotroceni, aceasta urmând să fie retrogradată în Liga a III-a, dar a menționat că speră într-o revenire în elită a echipei precum Pasărea Phoenix.

Progresul București nu va fi programată pentru a doua oară în acest sezon ca urmare a datoriilor pe care le are la portarul bulgar Radostin Stanev, din cauza cărora a și primit o penalizare de trei puncte. Conform regulamentelor în vigoare, gruparea bucureșteană va fi retrogradată.

Ca urmare a retrogradării grupării bancare și a retragerii din campionat a echipelor Forex Brașov și Prefab Modelu, la finalul sezonului 2008/2009 al Ligii a II-a, seria I, o singură formație va mai retrograda.

 

Sursa: MEDIAFAX

07 Apr. 2009, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă