Conducerea clubului Poli Timișoara reacționează foarte târziu după ce echipa a fost dată afară de pe ”Dan Păltinișanu”. Momentan nu are nicio soluție unde să joace meciurile de acasă!

Anda DELIU 27 Feb. 2022, 13:45 Liga 2
Conducerea clubului Poli Timișoara reacționează foarte târziu după ce echipa a fost dată afară de pe ”Dan Păltinișanu”. Momentan nu are nicio soluție unde să joace meciurile de acasă!

Joi seara, Poli Timișoara n-a putut termina meciul cu Petrolul Ploiești, din etapa a 17-a a Ligii 2, din cauza cedării de două ori a nocturnei de pe ”Dan Păltinișanu”, astfel că va pierde cu 0-3 la ”masa verde” prima partidă oficială din 2022. Peste 24 de ore de la evenimentul care a făcut de râs Timișoara, Consiliul Județean Timiș, proprietarul arenei, a anunțat că nu va mai deschide stadionul pentru niciun eveniment, transformându-l, astfel, într-o ruină neutilizată în mijlocul orașului.

Conducerea clubului Politehnica a avut o reacție oficială aproape nepermis de întârziată, în condițiile în care clubul se vrea a fi unul cu pretenții, și fără vreo soluție concretă.

Poli Timișoara caută soluții unde să joace meciurile de acasă, după închiderea stadionului ”Dan Păltinișanu”

Ei bine, abia duminică dimineața clubul timișorean a dat un comunicat. În acest moment, Poli nu știe unde va organiza meciul de peste două săptămâni cu FC Hermannstadt și caută soluții, pe care le va comunica abia la sfârșitul săptămânii următoare.

”Am primit evenimentul de joi seară cu întristare, la fel ca orice alt timișorean pasionat de fotbal. De asemenea am simțit cu toții frustrare și neputință, deoarece oricât de mult am munci și oricâte ambiții am avea, ne vom lovi mereu de aceeași problemă mult prea complicată a infrastructurii sportive deplorabile din Timișoara.
Fotbalul timișorean are nevoie de unitate la nivel decizional și de acțiuni urgente și concrete, nu de planuri și promisiuni. Am efectuat demersurile necesare pentru a avea o serie de întâlniri cu autoritățile locale și județene în perioada următoare, pentru a identifica soluții rapide pentru deblocarea situației ingrate în care ne aflăm, ca și oraș. Rezultatele acestor întâlniri vor fi comunicate public suporterilor și reprezentanților mass-media într-o conferință pe care dorim să o organizăm la sfârșitul săptămânii viitoare”
, spune clubul aflat pe locul 15 în Liga 2 după 17 etape, pe loc de baraj de evitare a retrogradării.

Reamintim că președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica a fost criticat dur de fanii poliști după ce nocturna a căzut. Decizia CJ pare a fi mai degrabă o răzbunare personală a lui Nica, întrucât, nu este exclus ca defecțiunea nocturnei să poată fi remediată, și, chiar și așa, ”Dan Păltinișanu” se putea utiliza pe timp de zi.

Stadionul Știința poate fi o problemă!

Ceea ce clubul nu are curaj să spună cu subiect și predicat, mai ales că acum există o conducere-mamut, nu toată și asumată la modul serios, este că Poli e în mare dificiltate.

Arena ”Știința”, unde echipa și-a desfășurat în trecut inclusiv meciurile din Liga 2, nu prea mai corespunde criteriilor de omologare, pe care oricum o trecea la limită. De aceea, e interesant de văzut ce se va întâmpla mai departe, unde va evolua Poli pe teren propriu dacă stadionul ”Dan Păltinișanu” va rămâne în continuare închis.

”Facem pe această cale apel către autorități pentru a evalua situația cu maximă responsabilitate și a găsi soluții. Ne arătăm toată disponibilitatea de a coopera pe orice plan pentru găsirea unor astfel de soluții rapide și creative ce pot fi implementate, astfel încât Politehnica să își poată desfășura partidele de pe teren propriu în condiții decente pentru un oraș de talia Timișoarei”, se mai arată în comunicat.

O posibilă soluție a putea fi arena Electrica, actuală casă a Ripensiei, dacă e să analizăm la rece variantele!

Despre conducerea clubului mai menționăm că s-a creat o situație caraghioasă cu impresarul Florin Iacob. Ziarul Fotbal Vest a scris că acesta ar avea oficial funcție în club, dar, întrebați de reporterul Liga2.ro, cei care se ocupă de comunicare la Poli au spus că Iacob nu are calitate oficială. Ulterior, Iacob s-a autointitulat ”administrator delegat” al clubului, într-o intervenție la DigiSport, după meciul cu Petrolul. Încă din vară, reporterul Liga2.ro îl telefona pe Iacob, știind că trage multe sfori în club. Impresarul a negat și atunci ca are funcție, și a spus că se va anunța, când e cazul.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

Anda DELIU 27 Feb. 2022, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă