Jucătorii Dunării nu se dau bătuți, în ciuda restanțelor nenumărate. Cristian Pustai, după victoria cu Rapid: ”Chiar dacă suntem mercenari, până la urmă am venit să facem treabă. Este o mare realizare”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 May. 2021, 01:04 Liga 2

Dunărea Călărași face ce face și reușește, în ciuda marilor probleme financiare pe care le are, să continue lupta pentru promovarea în Liga 1, chiar și de pe un loc care duce direct în elită. Așa a obținut calificarea în play-off.

După ce în precedentele două jocuri cu Rapid din acest sezon a primit câte patru goluri pe meci și a marcat doar unul, Dunărea a reușit să învingă formația giuleșteană în meciul retur din play-off și să rămână cu șanse inclusiv la locul 2.

Trupa lui Pustai a fost condusă încă din secunda 52 pe teren propriu, după reușita lui Rareș Ilie, însă a revenit spectaculos în repriza a doua. Valentin Alexandru (48) și George Tudoran (51) au întors scorul în favoarea Dunării, Bogdan Barbu (66) a dat din nou speranțe când a egalat pentru Rapid, însă Alexandru (73) a înscris din nou, dintr-un penalty scos de Kanda, și finalul a consemnat o victorie cu 3-2 pentru galben-albaștrii neplătiți în acest an.

Cristian Pustai și ”mercenarii” Dunării neplătiți în acest an: ”Este o mare realizare a jucătorilor”

Inevitabil, rezultatul obținut de Dunărea contra Rapidului nu avea cum să nu-l aducă pe antrenorul Cristian Pustai în situația de a evidenția, pe bună dreptate, performanța jucătorilor săi în condițiile precare pe care le au la Călărași.

”Tot ce se întâmplă la Călărași îmi face inima puternică, nu doar acest meci. Acest meci a arătat că noi, chiar dacă suntem mercenari, chiar dacă am venit din alte părţi, războiele s-au câştigat şi cu mercenari, și până la urmă noi am venit să facem treabă. Încercăm să ne facem treaba. Problema sportivă s-o rezolvăm cât mai bine, chiar astăzi ați văzut o echipă care, deși cu probleme mari, condusă din minutul 1, a reușit să revină. Ăsta este lucrul cel mai important din acest meci. Ideea de a reveni, în condiţiile în care suntem noi aici, este o mare realizare a jucătorilor. Pentru că, intri în vestiar, aproape ai lacrimi în ochi când vorbeşti cu ei despre situaţie. E foarte greu. Sunt jucători care au venit în iarnă şi care nu au primit niciun ban la Călăraşi. Și joacă”, a spus Cristian Pustai la microfonul DigiSport.

”Suntem o echipă pe care multe cluburi ar dori să o aibă, cu performanțele sportive”

Antrenorul Dunării a vorbit și despre protestul de la Timișoara, dar și cum poate să-i mai motiveze pe jucători, în contextul restanțelor salariale de luni bune.

(n.r. – întrebat ce-i spune conducerea, când merge la ea să vorbească despre restanțe) N-aș vrea să jignesc pe nimeni, să zic: «La care conducere?», dar în momentul ăsta e… Am tras un semnal de alarmă la Timișoara, am încercat o formă de protest. Astăzi le-am zis să facem o altă formă de protest, pentru că aia, să implici adversarul… așa au dorit ei, atunci, la Timișoara. Am stat un minut, un minut și jumătate, acolo, cu toții, pentru că ne permite regulamentul. Noi tot atragem atenția. Suntem în play-off, suntem pe locul 4, suntem o echipă pe care multe cluburi ar dori să o aibă, cu performanțele sportive. Sunt atâtea cluburi care nu au prins să joace în elita Ligii a 2-a, că, până la urmă, play-off-ul ăsta e elita Ligii a 2-a. Sunt cluburi mari, cluburi care au buget frumos și nu au ajuns aici”, a declarat Pustai.

Pustai: ”Le-am zis în pauză jucătorilor că ar fi păcat să pierdem acest joc”

Cristian Pustai e explicat și modul în care a reușit să schimbe din mers strategia și să revigoreze Dunărea, după ce încasase o serie de goluri care părea să fi pus echipa la pământ.

”Bine, am primit nouă goluri în trei zile, în două jocuri, deci după acel episod pot să spun că noi un pic ne-am mai revenit cu problemele din defensivă. Suntem o echipă care am dat gol aproape în toate jocurile. Ăsta este un lucru, pentru mine, bun, frumos. Că am și primit multe goluri, v-am zis, a fost o problemă pe care am încercat să o remediem schimbând sistemul, să jucăm cu trei fundași centrali. Parțial am reușit, am revenit iarăși astăzi la acel 4-2-3-1. Am fost conduși din primul minut, e foarte greu, dar, așa cum a decurs jocul, am simțit că putem. Le-am și zis în pauză jucătorilor că ar fi păcat să pierdem acest joc”, a explicat Pustai.

După rezultatele din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, Dunărea Călărași ocupă locul 4, poziție care duce la baraj de promovare, cu 42 de puncte, la un punct în spatele Mioveniului și la patru de Rapid, care e pe loc direct promovabil.

În ultimele trei etape, Dunărea mai are de jucat meciuri cu CS Mioveni (12 mai, ora 17:30, deplasare), FK Csikszereda (acasă) și U Craiova 1948 SA (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 May. 2021, 01:04 Liga 2
Pe aceeași temă