Fiul lui Laszlo Balint lasă FK Miercurea Ciuc pentru un alt club cu echipă în Liga 2. ”A sosit momentul să fac următorul pas în carieră”

Adi MARICA 18 Jun. 2024, 22:59 Liga 2
Fiul lui Laszlo Balint lasă FK Miercurea Ciuc pentru un alt club cu echipă în Liga 2. ”A sosit momentul să fac următorul pas în carieră”

Eric Balint, fiul antrenorului brașovean Laszlo Balint (45 de ani), se va prezenta joi la startul pregătirilor celor de la Concordia Chiajna, echipă din Liga 2 antrenată de Ilie Poenaru.

În ultimii doi ani, Balint junior a jucat la grupele U16 și U17 a celor de FK Miercurea Ciuc.

Eric Balint trece de la FK Miercurea Ciuc la Concordia Chiajna

În aceasta vară, puștiul antrenorului Balint, care luna viitoare va împlini 17 ani, a atras atenția cluburilor brașovene din Liga 3, Olimpic Zărnești, Olimpic Cetate Râșnov și Kids Tâmpa Brașov, dar cei de la Concordia Chiajna au fost mai insistenți, iar jucătorul vrea să joace în Liga 2.

Eric Balint poate evolua ca fundaș stânga și fundaș dreapta, iar regula FRF cu juniori pe teren face ca cluburile să caute soluții.

”Le mulțumesc celor de la FK Miercurea Ciuc pentru că aici m-am dezvoltat pe plan fotbalistic, dar și uman. Cred că a sosit momentul să fac următorul pas în carieră”, a spus Eric Balint.

Concordia, următorul pas în cariera lui Balint jr.

Laszlo Balint, antrenor liber de contract după despărțirea din aceasta vară de Petrolul, spune că pentru fiul său trecerea la Chiajna ”este un pas firesc în carieră. Este o oportunitate venită cu această regulă FRF, iar pentru juniorii U17 și U18 este un mare avantaj”.

Dacă Balint jr. va semna contractul cu Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc și Kids Tâmpa Brașov vor păstra procente dintr-un eventual transfer.

A început fotbalul la Kids Tâmpa Brașov

Eric Balint a început fotbalul la Brașov, la vârsta de 5 ani, iar primul antrenor al său a fost Ciprian Anghel. Apoi, grupa a fost preluată de Cristian Cristea, iar acesta a reușit să construiască o echipă redutabilă la nivel național.

Dacă Laszlo Balint a jucat în Liga 1 preponderent fundaș dreapta și apoi fundaș central, Eric a început fotbalul ca fundaș central!

”Eric a început fotbalul la noi, la Kids Tâmpa. Are în ADN cultura fotbalistică și îl moștenește pe tatăl său la ambiție. Este un copil inteligent, extrem de serios și are capacitate mare de efort. Are un viitor frumos în fotbal”, spunea Cristea, fost coleg cu Laszlo Balint la tineretul FC Brașov.

”Eric lovește mingea cu ambele picioare, are liniște în joc, e mereu cu capul sus și cred că m-a moștenit pe partea de ambiție. E important să crească în evoluții și sper să mă depășească în cariera de fotbalist”
Laszlo Balint, despre fiul său Erik Balint

Adi MARICA 18 Jun. 2024, 22:59 Liga 2
Pe aceeași temă