Florin Maxim a remarcat că fotbalul e nedrept după remiza cu CSC Șelimbăr și înțeapă liderul, echipa pe care a promovat-o în Liga 2: ”Joacă mult mingea a doua, e greu să te surprindă”

Călin MNERIE 26 Nov. 2023, 18:45 Liga 2

Corvinul Hunedoara avea patru victorii la rând în campionatul Ligii 2 înaintea derby-ului de primul loc cu CSC Șelimbăr, 2-1 cu Chindia Târgoviște, 2-1 la Metaloglobus, 4-0 cu Unirea Dej și 2-0 la CSM Alexandria, și dorea să o bifeze și pe a cincea. În plus, chiar dacă susținea că nu e un meci special pentru el, Florin Maxim ținea mult să-și învingă fosta echipă, pe care a promovat-o în anti-camera SuperLigii în vara anului 2021, dar unde nu a mai apucat să antreneze.

Miza era și locul 1 la finele rundei a 14-a, ce îi rămâne însă trupei lui Claudiu Niculescu după scorul de 0-0 înregistrat astăzi la Hunedoara. ”Corbii” rămân pe poziția secundă, la trei puncte în spatele sibienilor, însă pot ajunge pe locul 3 dacă Unirea Slobozia câștigă marți la Chiajna.

Florin Maxim, după remiza cu CSC Șelimbăr: ”La fotbal e pe goluri, echipa noastră a propus fotbal chiar și pe un teren ca acesta”

Corvinul poate invoca lipsa de inspirație la finalizare a jucătorilor săi, Coman, Iacob sau Bradu, ocaziile venind în special în repriza secundă.

”La fotbal e pe goluri, nu am reușit să marcăm deși am avut câteva situații clare. Îmbucurător este faptul că nu am primit gol, echipa noastră a propus fotbal chiar și pe un teren ca acesta, eu zic că mai ales în repriza a doua și ca posesie și ca situații am fost clar peste ei. În afara a doua geșeli ale noastre în care ne-au prins pe două contre și două lovituri laterale, nu-mi aduc aminte ca adversarul să fi avut ceva. Câteodată fotbalul e nedrept, cumva era momentul nostru, dar mai sunt atâtea etape până la sfârșit și sperăm să ajungem acolo unde ne propunem”, a spus Florin Maxim după confruntarea de pe arena ”Michael Klein”.

Corvinul, în remiza cu CSC Șelimbăr: Blaga – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu (Nic. Pîrvulescu 88′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(M. Chindriș 86′), Seb. Ion (T. Mitran 65′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: D. Roman – D. Pop, Elton da Silva, Antonov, Ad. Nicolae, Hergheligiu.

”Șelimbărul e o echipă reactivă, dar e strategia lor, nu mă bag”

Întrebat dacă formația sibiană putea să surprindă cu ceva echipa sa, fostul fundaș de la Steaua, Farul sau Sportul Studențesc a remarcat următoarele: ”Șelimbărul joacă mult mingea a doua, e o echipă foarte reactivă. Știu ce au de făcut, e strategia lor, nu mă bag. E greu să te surprindă, totuși. Dacă și echipa ta înțelege și noi am asta am făcut… nu cred că ne-a surprins cu vreo minge în spatele fundașilor noștri sau cu acele schimbări ale mijlocașilor lor centrali. Dar nu prea îmi place să vorbesc despre echipa adversă.”

”Câte puncte sunt, înseamnă că atâtea merităm”

Având 28 de puncte în clasament după 14 runde, lui ”Max” i-a fost simplu să facă media pentru zestrea Corvinului: ”Ca și punctul de astăzi și restul le-am obținut cu muncă, băieții se pregătesc în fiecare zi. Câte puncte sunt, înseamnă că atâtea merităm. E și simplu calculul acum pentru noi, avem o medie de exact două puncte pe meci. Eu zic că e bine, poate se putea și mai bine, dar e ok.”

Corvinul încheie anul în Liga 2 în Ghencea: ”Va fi la fel, tot două echipe fără drept de promovare”

Ca și Șelimbărul, Corvinul joacă joi, 30 noiembrie, dar de la ora 17:30, în Ghencea, în ultima etapă a anului în Liga a 2-a. Apoi, pentru hunedoreni mai urmează și meciul de Cupa României, cu Progresul Pecica, de la Oradea.

”E un meci în deplasare, jucăm joi, după care mai avem meciul de Cupă, după exact o săptămână. Împotriva lui CSA Steaua va fi la fel. Suntem două echipe fără drept de promovare, care propun fotbal. S-a văzut că Steaua în etapa asta a marcat șase goluri, au jucători de calitate și un antrenor foarte bun cu care am și lucrat”, a încheiat Florin Maxim.

  • Pentru Corvinul a fost al 17-lea punct cucerit în acest sezon din opt meciuri disputate pe teren propriu.

Antoniu Manolache: ”Am dominat de la un cap la altul, dar mingea nu a vrut să intre în poartă”

Antoniu Manolache putea avea un ”assist” la meciul cu CSC Șelimbăr, dacă reluarea lui Coman nu ar fi fost respinsă din fața porții de Palmeș.

Altfel, fundașul împrumutat de la Petrolul a pus umărul la cel de-al treilea meci consecutiv al echipei sale fără gol încasat. ”A jucat locul 1 cu locul 2, eu zic că a fost un meci foarte frumos. Am dominat de la un cap la altul, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. La fiecare meci ne concentrăm, trebuie să dăm siguranță în defensivă, ca să putem să obținem rezultate bune. Din păcate, azi s-a terminat doar 0-0, dar mergem să batem la Steaua. Va fi și acela un meci foarte important pentru noi, va fi o atmosferă frumoasă, pe un stadion nou, mergem să luăm cele trei puncte”, a punctat fotbalistul de 23 de ani al Corvinului.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-corvinul-csc-selimbar-0-0-19294274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-remizat-pe-teren-propriu-cu-csc-selimbar-19294216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-plecat-invinsa-de-pe-terenul-formatiei-fk-miercurea-ciuc-scor-0-1-in-etapa-a-14-a-din-liga-2-19294224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-meciul-de-la-severin-cu-unirea-dej-19294223

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-in-liga-2-viitorul-pandurii-unirea-dej-si-corvinul-csc-selimbar-19294106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Călin MNERIE 26 Nov. 2023, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă