Ianis Zicu i-a răspuns pe teren lui Diego Longo, dar și după jocul terminat la egalitate la Târgoviște: ”Nu știu de unde a fost această încredere. Trebuie să fim mai echilibrați”

Bogdan ISTRATE 26 Feb. 2024, 12:15 Liga 2

Metaloglobus a încurcat-o, sâmbătă, pe Chindia chiar pe stadionul din Târgoviște, scor 0-0 în primul lor joc oficial din 2024, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2, remiză care le complică și mai mult calculele dâmbovițenilor pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2.

Metaloglobus, remiză cu Chindia la primul meci oficial în 2024

Bucureștenii au avut câteva ocazii, în timp ce Chindia a ajuns cu greu spre careul echipei lui Ianis Zicu.

”A fost o partidă echilibrată, nu și un joc frumos, nu au fost ocazii mari. Cred că am avut un 10 la sută în plus față de Chindia, atât 11 contra 11, cât și în superioritate numerică. Noi suntem într-o situație dificilă, am venit cu gândul să câștigăm. Am încercat mereu să respect fotbalul”, a declarat antrenorul echipei Metaloglobus la conferința de presă.

Târgovișteanul Georgian Honciu, căpitanul Metaloglobusului, și coechipierii săi ocupă locul 15 în clasamentul Ligii 2, cu 19 puncte după 16 etape, dar pot încheia etapa a 16-a o poziție mai jos, dacă CFC Argeș câștigă astăzi meciul de la Miercurea Ciuc.

Zicu i-a răspuns lui Diego Longo: ”Să fim mai echilibrați în declarații. Nu știu de unde atâta încredere la Diego!”

Altfel, înainte de meci, antrenorul Chindiei, Diego Longo, era sigur de victoria echipei sale, aspect menționat și la conferința de presă, dar și în vestiarul dâmbovițenilor. ”Vă invit la o cafea după ce batem”, a transmis Longo jurnaliștilor joi dimineață, la finalul conferinței de dinaintea partidei cu Metaloglobus.

Două zile mai târziu, în finalul întâlnirii cu jurnaliștii, după remizat de pe stadionul ”Eugen Popescu”, Ianis Zicu i-a răspuns lui Longo, pe care spune că îl cunoaște din vremea când era jucător. ”A fost și aroganță în declarații înainte de această partidă, că vor câștiga sigur. Nu știu de unde a fost această încredere. Poate a încercat Diego să transmită încredere public jucătorilor. Trebuie să fim mai echilibrați în declarații, pentru că nu știm niciodată ce se va întâmpla. În momentul acesta, Chindia nu arată ca o echipă care să promoveze”, a comentat Zicu, care a avut un mesaj ironic către jurnaliștii invitați la cafea de către Longo, după victorie: ”Să aveți poftă la cafea, după victorie! Am văzut că v-a invitat antrenorul Chindiei, încă de la conferința de presă.”

Târgoviștenii Honciu și Manolache, titulari contra Chindiei. Urmează meciul cu Concordia

În meciul cu Chindia, Ianis Zicu l-a utilizat în primul 11 pe Luca Manolache, mijlocaș de 18 ani la care Diego Longo a renunțat în această iarnă și pe care Metaloglobus l-a legitimat. Titular și căpitan a fost și Georgian Honciu, fotbalist tot din Târgoviște și care a evoluat pentru Chindia în două rânduri, ultima dată în sezonul 2017/18.

Altfel, Zicu a început partida cu Chindia cu doi jucători noi în formula de start: portarul George Gavrilaș, revenit după jumătate de an la Petrolul, și Luca Manolache, fost la Chindia. Pe acesta din urmă l-a înlocuit în minutul 80.

Metaloglobus, în egalul cu Chindia: Gavrilaș – Kouadio, Diallo, Caramalău, Rob. Neacșu – L. Manolache (Gab. Pătrașcu 80′), Honciu (cpt.), Issah, Vl. Bogdan (Liș 64′) – Zukanovic, Huiban (Al. Gheorghe 74′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Mihăilă, Ad. Sîrbu, Milea, Cazan, Al. Iacob.

Pentru Metaloglobus urmează meciul cu Concordia Chiajna, la Clinceni, sâmbătă, de la ora 11:00, iar apoi, până la finalul sezonului regular, va mai întâlni Unirea Dej, tot acasă, și CSM Alexandria, în deplasare. Aceste două jocuri din urmă sunt contra unor contracandidate în lupta pentru menținerea în Liga 2.

Foto: Marius Tudor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/explicatiile-lui-diego-longo-dupa-egalul-chindiei-cu-metaloglobus-19300775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-niculescu-dupa-victoria-selimbarului-la-targu-jiu-19300876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-victoria-corvinului-cu-slatina-19300872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Bogdan ISTRATE 26 Feb. 2024, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă