Flavius Stoican, uluit de golul primit de Reșița la Dumbrăvița: ”Vreau să-l felicit pe jucătorul gazdelor. Astfel de execuții vezi mai rar”

Anda DELIU 06 Apr. 2024, 21:01 Liga 2

CSM Reșița a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 0-1 în deplasare la CSC Dumbrăvița, în etapa a 2-a play-out-ului Ligii 2, datorită unui gol de la peste 40 de metri marcat de Dragan Paulevici la câteva minute după revenirea de la vestiare.

În rest, cele două formații bănățene din Liga 2 nu au fost cu mult superioare vreuna celeilalte.

Altfel, Flavius Stoican a precizat că sezonul viitor, clubul din Valea Domanului vrea să fie mult mai sus în clasament.

Execuția din minutul 48 a tranșat destinația punctelor în meciul CSC Dumbrăvița – CSM Reșița

Stoican a precizat că lobul lui Dragan Paulevici (video) aproape de la mijocul terenului, peste Ionuț Rus, a făcut diferența. A apreciat golul timișenilor despre unul senzaționat și l-a felicitat de atacantul Dumbrăviței.

”O execuție senzațională. Vreau să-l felicit pe jucătorul gazdelor. Astfel de execuții vezi mai rar. Un meci pe care l-am controlat, așa, fără foarte multe ocazii de a marca, iar pe cele pe care le-am avut, le-am ratat. Nu anunța nimic acest gol, să simțim așa o presiune, doar că a fost acea execuție senzațională. Una peste alta, vreau să felicit gazdele, pentru dorință, pentru determinare, pentru dăruire. Ne doream să câștigăm această partidă, nu am reușit. Au avut șansă jucătorii care au jucat mai puțin. Dar păcat că plecăm fără punct sau puncte. Un joc pe care  nu meritam să-l pierdem, dar aceasta este fotbalul. Ne recunoaștem învinși, până la urmă vorbește tabela. Chiar dacă a fost o execuție, senzațională, trebuia să o evităm”, a spus antrenorul Reșiței despre meci.

El a precizat că echipa sa și-a revenit după golul primit, dar a fost greu să desfacă apărarea gazdelor. ”Am văzut un pic de blocaj imediat după gol, 10-15 minute, după aia am încercat. Am pus presiune, am mai fost prezenți în fața porții, dar fără ocazii clare. Am întâlnit și o echipă care s-a apărat destul de aglomerat în fața propriului careu și ne-a fost destul de greu să desfacem. Până la urmă, rămâne rezultatul, nu contează că ai fost tu echipa care ai încercat să msrchezi. Au marcat gazdele și s-a terminat 1-0”, a mai adăugat Flavius Stoican.

Reșița vrea în play-off în sezonul viitor. Poate inclusiv cu drept de promovare

Stoican a explicat de ce a utilizat jucători ce au evoluat mai puțin. Se construiește deja lotul pentru sezonul viitor, cu toate că echipa încă nu și-a asigurat matematic menținerea.

”Îmi doresc mult mai mult de la fiecare dintre ei, pentru că anul viitor va fi un an ne dorim mult mai mult ca anul acesta, când obiectivul a fost rămânerea în Liga 2. Anul viitor vrem mult mai mult, să ne batem pentru un loc de play-off. Iar eu trebuie să decid și să iau decizii corecte în ceea ce înseamnă primul 11, lotul de 20, pentru că vreau să fim echipa care controlăm jocul și să mai dăm cadouri. Astăzi am dat un astfel de gol cadou. Uite așa trec meciurile și noi rămânem fără puncte. Îi felicit pe jucătorii pe care îi antrenez, pentru că au reușit să acumuleze 28 de puncte, ceea ce ne dă o liniște pentru Liga 2. Încă nu suntem matematic salvați, dar aproape. De aceea, le dau mai mute și celor care au jucat mai puțin. Vor mai avea șansă, pentru că uni dintre ei chiar au avut ritm și determinare”, a precizat antrenorul Reșiței.

Acesta a mai spus că se muncește și la schimbarea formei de organizare. CSM Reșița este un club de drept public și nu poate promova. ”Se lucrează la lucrul acesta și avem șanse mari să avem drept de promovare anul viitor. Nu este încă 100%, dar se lucrează și sunt șanse mari”, a mai spus Stoican.

CSM Reșița, în eșecul cu CSC Dumbrăvița: I. Rus – Gomboș (Doană 59′), Erico da Silva (Mensah 81′), Al. Sabău, Dolghi (Szijj 72′), Chera – Dudea (cpt.), Napoleone (Drăghiceanu 46′) – Lascu (Cip. Rus 59′), Fr. Cristea, Al. Neagu. Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Bărboianu, Rimovecz, Dam. Isac.

CSM Reșița a avut galerie în meciul de la Dumbrăvița: Foto: Andrei Ursache / CSC Dumbrăvița

CSM Reșița încă nu și-a asigurat menținerea în Liga 2

CSM Reșița ocupă locul 3 în Grupa A din play-out-ul Ligii 2 după două etape, cu 28 de puncte, cu un avans de 14 puncte față de Unirea Dej, ocupante celui de-al doilea loc retrogradabil, echipă care are, însă, un meci mai puțin disputat. Din acest motiv, reșițenii mai au de așteptat cel puțin o etapă pentru a-și asigura matematic rămânerea în Liga 2 din punct de vedere sportiv.

În etapa a 3-a, CSM Reșița joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloblogus București, clasata pe locul 2, cu 30 de puncte.

Declarațiile lui Cosmin Stan și Flavius Stoican după CSC Dumbrăvița – CSM Reșița 1-0:

Foto: Andrei Ursache / CSC Dumbrăvița
Video: CSM Reșița și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-csm-resita-19305353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-oficial-in-liga-3-19305316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-nu-a-invins-la-csm-slatina-19305376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-doar-remiza-contra-cs-tunari-19305358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-resitei-s-au-asociat-in-toti-pentru-metalul-resita-19304609

Anda DELIU 06 Apr. 2024, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă