Gură de aer primăvăratic pentru CSC Dumbrăvița, odată cu victoria cu CSM Reșița. Golul de generic al lui Paulevici a decis meciul. Cosmin Stan: ”N-am făcut noi un meci senzațional, dar am făcut un meci inteligent”

Anda DELIU 06 Apr. 2024, 16:54 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 1-0 în derby-ul bănățean din Grupa A din play-out-ul Ligii 2, cu CSM Reșița.

Cel mai probabil, ar fi fost un rezultat de egalitate în jocul din etapa 2, însă execuția de manual a lui Dragan Paulevici, aproape de la centrul terenului, a făcut diferența, într-un context în care alb-verzii au avut multe probleme de lot, aspect punctat și de ”principalul” Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița, mai puțin activă în prima repriză a meciului cu Reșița

În prima repriză, Reșița a avut ocazii mai importante. La Dumbrăvița, Paulevici a avut o șansă bună în minutul 14, dar a tras slab, pe Rus.

După ocaziile irosite de Cristea, în minutul 30, Toroc a blocat incursiunea în viteză în careu a lui Negru, iar portarul gazdelor a blocat și un șut foarte bun al lui Dudea, de la semi-distanță.

Pe final de repriză, Chera a centrat periculos, dar în careu nu se mai afla niciun alt coleg, la o fază la care portarul Toroc ar fi fost bătut. Înainte de intrarea la vestiare, Dumbrăvița a mai încercat poartă, dar cu o reluare slabă a lui Olaru.

Golul de manual a lui Dragan Paulevici a făcut diferența pe stadionul ”Ștefan Dobay”

Într-un moment destul de liniștit al jocului, Dragan Paulevici (video) a văzut că portarul Ionuț Rus, probabil și el prea relaxat, a ieșit dintre buturi, și a tras de la 40 de metri, lob, iar mingea a căzut frumos, unde trebuie.

Cu 1-0, alb-verzii au mai avut două ocazii, prin Paulevici și Nortey. În schimb, cărășenii, deși au sperat măcar la un egal, au făcut puține pentru a mai modifica scorul. Rus a avut un șut peste buturi, în minutul 77, după care gazdele au mai avut o minge expediată în poartă, dar dintr-un ofsaid a lui Paulevici.

Pe final, Drăghiceanu, care inițial trebuia să fie titular, dar a fost înlocuit cu Nepoleone, iar la pauză a intrat chiar în locul belgianului, a tras periculos din lovitură liberă, însă insuficient de bine pentru a-l păcăli pe același portar Toroc.

Laude pentru Paulevici, dar și pentru toată echipa

Din cauza problemelor de lot, Cosmin Stan nu l-a lăudat doar pe atacantul care a decis soarta partidei cu golul său, ci pe toți din echipă, pentru că au respectat foarte bine tactica, după o săptămână cu sincope.

”Cred că e cam al cincilea. El e de trei ani de zile cu mine aici. Cred că e al cincilea pe care îl dă de la mijlocul terenului sau de la distanță foarte mare, execuție cu șiretul plin, portarul ieșit din poartă. Foarte inspirat! Am avut o săptămână groaznică, o săptămână în care la fiecare antrenament, cu excepția celui de luni, făcut la sala de forță, în timpul antrenamentului mi s-au accidentat jucători. Foarte dificil de pregătit meciul în condițiile acestea pentru că aveam un plan pentru meciul de astăzi, care a fost total dat peste cap din cauza accidentărilor. Până și ieri, când am făcut doar încălzirea și fazele fixe, am avut surpriza neplăcută să avem un jucător accidentat, care nu a mai intrat nici în lot, Răuță. O zi unul făcea, ieșea, a doua zi reintra, ieșea iar cu dureri. Ghinescu nu s-a antrenat, l-am băgat, s-a cerut afară de la pauză, că-l doare. O săptămână chinuitoare! De aia mă bucur cu atât mai mult de rezultatul acesta și de victorie. N-am făcut noi un meci senzațional, dar am făcut un meci inteligent din punct de vedere tactic. Am schimbat sistemul de joc pentru acest meci și jucătorii au respectat aproape de perfecțiune ceea ce am discutat înainte de joc. Merită super-apreciați pentru acest lucru. Toți au făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic”, a declarat Cosmin Stan despre meci.

Antrenorul timișenilor a apreciat că victoria poate fi cea mai importantă a sezonului. ”Având în vedere contextul, că aveam nevoie de victoria asta ca să stăm liniștiți pe final de sezon, putem spune lucrul acesta. Mai ales că am întâlnit și o echipă bună a campionatului. Poate fi cea mai importantă din campionatul acsta”, a mai precizat Stan despre rezultat.

CSC Dumbrăvița, în victoria cu CSM Reșița: P. Toroc – Rz. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Băluțoiu (Bg. Sima 67′), Andr. Olaru, Horcea (Gavra 85′), Martinov, Ghinescu (Sofran 73′) – B. Nortey, Paulevici. Rezerve neutilizate: Trifon – Moțiu, Jorz, Neag, Paleacu, Cip. Dan.

Stan și-a lăudat tinerii jucători. ”La urma urmei, la Liga 2, consider că e important să fie și tineri în echipe”

Pe lângă Paulevici, Stan a lăudat și un fundaș central și a explicat strategia de debut al copiilor de la echipa U17.

”Am văzut astăzi un Horcea impecabil din punct de vedere tactic. Am văzut un junior Sima la debut. La 17 ani, la primul lui meci, a intrat cu foarte mult curaj. Apoi, am văzut un Bruce în atac foarte disponibil la efort. Băluțoiu, care, față de meciul de la Alexandria, a fost total schimbat în bine ca atitudine, ca dorință. Am văzut câțiva jucători care îmi dau încredere pe mai departe. Debutăm și juniori. La Alexandria, 30 de minute a fost debutul lui Neag. El nu are încă 17 ani. Astăzi, Sima, și el destul de mult. Pe bancă au fost Dan, Jorz, Paleacu, care a mai jucat. Cred că e un lucru bun. La urma urmei, la Liga 2, consider că e important să fie și tineri în echipe. Nu doar jucători cu experiență, cu salarii mari, jucători mercenari. Contează să rămână în urma ta, după ce ai plecat, niște tineri care au fost promovați la ligile superioare de la ligile inferioare… La Liga 2 și Liga 3 trebuie să dăm mai mult credit jucătorilor tineri decât celor consacrați, care ar trebui să joace la prima ligă”, a mai declarat antrenorul Dumbrăviței.

CSC Dumbrăvița are un avans important față de Unirea Dej, chiar următorul adversar din play-out

Cu 26 de puncte, CSC Dumbrăvița este pe locul 5 în Grupa A de play-out după două runde și este ca și menținută în Liga 2 pentru un al treilea sezon.

Timișenii au 13 puncte pentru CSM Alexandria, retrogradată matematic din acest weekend, și 12 puncte peste Unirea Dej, care a stat în această rundă și s-ar putea apropia la cel mult 9 puncte.

Săptămâna viitoare, în etapa 3, echipa lui Cosmin Stan va juca sâmbătă, de la ora 11:00, chiar la Dej. Cu o victorie acolo, Dumbrăvița se va salva matematic.

Declarațiile lui Cosmin Stan și Flavius Stoican după CSC Dumbrăvița – CSM Reșița 1-0:

Foto: Andrei Ursache / CSC Dumbrăvița
Video: CSM Reșița și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-flavius-stoican-dupa-csc-dumbravita-csm-resita-1-0-19305421

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-succes-clar-in-partida-cu-acsm-ceahlaul-19305326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-si-corvinul-au-remizat-in-etapa-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-lui-neagoe-a-dat-de-pamant-cu-ceahlaul-lui-pustai-19305319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-oficial-in-liga-3-19305316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

Anda DELIU 06 Apr. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă