Argeșul a înscris contra Unirii Dej cât reușise în precedentele cinci jocuri din acest sezon de Liga 2. Eugen Beza, după primul succes cu alb-violeții: ”Era un meci crucial pentru noi”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2023, 20:17 Liga 2

Campionii FC Argeș a bifat contra Unirii Dej, în etapa a 6-a a Ligii 2, prima victorie în acest sezon, la scorul de 2-0. A fost reușită în al doilea joc din campionat în care echipa a fost condusă de fostul secund din scurtul mandat al lui Alexandru Pelici, Euzen Beza, numit de către club interimar și posibil noul antrenor principal.

Eugen Beza, după ce Argeșul a câștigat cu Unirea Dej: ”E un moment important și pentru mine, dar cred că mai important era meciul pentru jucători”

Golurile au fost marcate în prima repriză de către Milcho Angelov (6′), golgheterul echipei, și Bogdan Rusu (35′ – foto text, la minge).

Eugen Beza a vorbit după joc despre un meci crucial pentru echipă, probabil referindu-se la lupta pentru play-off. Un meci important inclusiv pentru el, pentru a primit în continuare credit din partea conducerii să continue în postura de antrenor principal.

”Felicit jucătorii, pentru că au dat dovadă de mare sacrificiu, astăzi. Era un meci crucial pentru noi. Nu am câștigat de când s-a început campionatul. Jucătorii au avut o atitudine bună, am făcut o primă repriză foarte bună, zic eu, cu mici probleme inerente. Din păcate, a doua repriză nu am mai ținut nivelul ridicat și am suferit pe anumite momente de joc.

E un moment important și pentru mine, era un meci important pentru mine, dar cred că mai important era meciul pentru jucători, pentru că… Și cei de pe bancă, și cei din teren, parcă nimeni nu mai știe să se bucure. Este o victorie meritată și mă bucur pentru ei”, a spus Beza, care transmite public către jucătorii săi că nu au realizat nimic în ciuda acestui succes: ”Aștept de la băieți nu neapărat descătușarea. Vreau să conștientizeze că nu am realizat nimic, doar că am adus trei puncte și că se poate. Dar drumul e lung și dacă nu avem continuitate în victorii nu am realizat nimic.”

Beza vorbește despre mulți jucători în lotul său: ”Vor apărea nemulțumiri, să-și lase egoul personal acasă”

Următoarea întrebare pentru Beza a fost ce impresie i-a lăsat Mario Mitoi după ce l-a utilizat în acest meci pentru prima dată de când a revenit la club în urma împrumutului din sezonul trecut la SC Oțelul Galați, echipă cu care a reușit promovarea în prima ligă, însă cu care nu a continuat.

Antrenorul echipei piteștene a mai transmis că are mulți jucători în lot și că aceștia ar trebui să-și lase nemulțumirile acasă atunci când vin la antrenament sau la meci.

”Nu i-am dat șanse (n.r. – întrebat cum i s-a părut Mitoi în cele 30 de minute în care a fost utilizat după ce i-a dat șanse să joace). Nu am venit aici să resuscitez pe cineva, nu am venit să dau șanse nimănui, nu mă interesează că jucătorii sunt împrumutați, nu sunt, cum sunt discuțiile pe aici. Am considerat după antrenamentele pe care le-am avut în ultimele două săptămâni că ne va ajuta când va intra. Este un copil, este și Yanis Pîrvu. Toată lumea trebuie să aibă mare răbdare cu ei, pentru că sunt copii buni. Mai este și Dulcea. Sunt copii buni, trebuie să avem răbdare, cu toate că trebuie să ținem cont de un aspect: că sunt foarte mulți jucători. Vor apărea nemulțumiri, dar, cum le-a spus și lor, e foarte important egoul personal, să-l lase acasă, iar când venim la antrenament și meci să ne dedicăm total”, a transmis fostul antrenor principal al CSC Șelimbăr, de unde a fost demis la finalul anului trecut.

Campionii FC Argeș în meciul cu Unirea Dej: Andr. Bucur – Tofan (Buhăcianu 60′), Turda (cpt.), M. Tudose, Rizzi – Al. Răuță, Andr. Panait – Rădescu, Haită (Mitoi 60′), Bg. Rusu (Babin 88′) – M. Angelov (Y. Pîrvu 78′). Rezerve neutilizate: Straton – Scarlatache, Balaur, D. Bujor, Dulcea.

Jucătorii Argeșului joacă mai mult cu sufletul decât cu mintea!

După ce au condus meciul în marea sa parte, jucătorii Argeșului au fost dominați pe final, însă adversarul nu a avut vreo ocazie importantă de a reduce măcar din diferență. Eugen Beza pune această retragere a echipei sale pe tactica pe care le-a comunicat-o la pauză elevilor săi, cea a contraatacului. Nu este, însă, mulțumit de cum s-a finalizat în situațiile create.

”Nu vreau să vorbesc despre probleme fizice. Așa am pregătit jocul, să începem foarte tare, am avut șansa să înscriem repede, după care am făcut 2-0 până la pauză. Am jucat foarte mult pe tranziții, jucătorii aveau adrenalină, am jucat mult contraatac pentru că știam că adversarul lasă anumite spații. Așa am pregătit jocul. Din păcate, de cele mai multe ori nu finalizam. Mai puteam înscrie și cred că lucrurile erau mai ușoare în a doua repriză. Bineînțeles, în a doua repriză, consumând foarte multă energie, le-am cerut la pauză jucătorilor să jucăm un pic și cu mintea, pentru că în prima repriză am jucat mult cu sufletul și cred că de acolo, spre final, au apărut și probleme. Ne-am lăsat dominați, la un moment dat, pentru că voiam să-i prindem mai ales prin introducerea lui Buhăcianu. Am sperat că-i prindem pe contraatac, i-am prins de câteva ori, dar, din păcate, acolo, în față, nu am avut luciditate și acolo mai avem mult de lucrat”, a spus antrenorul echipei Campionii FC Argeș.

Beza spune că e obișnuit cu ratările și le pune exclusiv în cârca jucătorilor

În partea secundă a jocului, unica mare ocazie de gol a aparținut tot alb-violeților. În minutul 72, Buhăcianu a traversat prin careu și a tras din dreapta pe centrul porții, Rareș Pop a parat în față, iar Milcho Angelov a ratat incredibil din 5 metri, trimițând mult peste, dintr-o poziție ideală.

”Sunt obișnuit cu astfel de ratări. De când am început campionatul sunt foarte multe ratări. Este un jucător important, un marcator, astăzi a înscris. Acolo nu mai ține de noi, ca antrenori, să înscriem”, a spus Beza despre acest lucru și despre Angelov, golgheterul echipei cu trei din cele patru goluri marcate în șase meciuri de Campionii FC Argeș.

Campionii FC Argeș, la egalitate cu Steaua, CS Mioveni și Viitorul Pandurii

Cu 7 puncte, Campionii FC Argeș a urcat pe locul 10 și este la egalitate cu Steaua, CS Mioveni și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

În etapa a 7-a, Argeșul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la CSM Alexandria, ocupanta locului 17, cu 4 puncte. Meciul nu va fi televizat, spre deosebire, de exemplu, Unirea Dej – Unirea Slobozia, programat pentru duminică.

Declarațiile lui Eugen Beza după Campionii FC Argeș – Unirea Dej 2-0:

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 6 a Ligii 2

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-unirea-dej-se-joaca-acum-in-etapa-a-6-a-a-ligii-2-pitestenii-in-cautarea-primului-succes-in-acest-sezon-19285371

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-demolarea-stadionului-nicolae-dobrin-actiunea-marcata-cu-un-eveniment-la-care-au-luat-parte-juniorii-seniorii-legendele-si-suporterii-clubului-iti-multumim-b-19285247

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-a-ramas-fara-dinti-19285334

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-a-jucat-pentru-sr-brasov-la-varsta-de-53-de-ani-19285333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-nu-mai-este-antrenorul-echipei-cs-tunari-19285327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Marius ANGHEL 18 Sep. 2023, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă