Concluziile lui Dragoș Militaru, după amicalul Unirii Dej cu CFR Cluj. Antrenorul e mândru de jucătorii săi: ”Cam aici trebuie să tindă să ajungă în perioada următoare”

Răzvan STÎNGĂ 15 Nov. 2021, 14:55 Liga 2

Unirea Dej a făcut o impresie frumoasă în amicalul cu CFR Cluj din perspectiva scorului, chiar dacă meciul nu a fost transmis. A pierdut la un gol diferență, cu 0-1, iar antrenorul Dragoș Militaru a remarcat la finalul întâlnirii de la Cluj că a văzut anumite aspecte pozitive în jocul echipei, comparativ cu etapele precedente.

Dragoș Militaru: ”Am încercat să reglăm anumite lucruri față de meciurile anterioare” 

Dragoș Militaru a analizat cum se raportează Unirea Dej la nivelul unei formații de Liga 1 și chiar dacă formația pusă în teren de Dan Petrescu nu a fost chiar cea standard, antrenorul clubului din Liga 2 a scos în evidență faptul că lucrurile sunt bune pentru elevii săi, majoritatea foarte tânără.

  • Unirea Dej, cu CFR Cluj: Railean – Roș, Kereki, Burdeț, Rus, Cocian, Cătinean, Adr. Pop, Manole, Blaj, Alex. Pop. Au mai intrat: D. Pop, Chira, Frăsineanu, P. Popescu, Meszaroș.

Deși dejenii nu sunt nici pe departe printre cele mai bune formații din Liga 1, Militaru e convins să fotbaliștii au prins încredere și au văzut că diferența față de anumiți jucători ai CFR-ului nu e una atât de mare. Aspectul a fost scos în față în interviul de la finalul amicalului, precum și concluziile per total.

Un amical util pentru noi în această pauză competițională, am tratat meciul ca pe unul de campionat și sunt foarte mulțumit de cum s-au prezentat băieții azi, în ideea a ce am lucrat. Am încercat să reglăm anumite lucruri față de meciurile anterioare.

Rezultatul era pe planul doi, pentru că era clar că întâlnim o echipă de nivel superior, atât al competiției cât și la nivel individual. E campioana României, joacă în competiții europene, noi avem doar de învățat din acest joc.

Probabil că astfel de meciuri le dă încredere jucătorilor, le arată că diferența nu e chiar atât de mare precum credeau ei acum un an-doi ani. Se pot bate de la egal la egal cândva cu orice echipă și le arată unde trebuie să ajungă ei ca nivel al pregătirii, al intensității jocului. Cam aici ar trebui să tindă să ajungă jucătorii în perioada următoare.

(N.r. – Despre dialogul cu Dan Petrescu de la finalul amicalului) Pur și simplu am avut o discuție cu dânsul, sunt chestii care mă interesau strict pe mine, eu îl apreciez foarte mult. A câștigat multe campionate, un fost jucător mare al României. Atât băieții cât și eu avem de învățat de la oameni care au făcut performanță”, a spus Dragoș Militaru.

Dragoș Militaru, despre partida cu Unirea Constanța: ”E o echipă incomodă cu jucători cu calitate individuală foarte bună” 

Pentru Unirea Dej urmează primul meci oficial după pauza Ligii a 2-a, cu Unirea Constanța, pe teren propriu. Militaru a văzut câteva partide cu formația de la malul mării și a remarcat calitatea individuală.

Sper ca până marți, miercuri, pentru că sunt ceva mici accidentări după meciul de azi, să fie toată lumea aptă. Am văzut echipa adversă, e o echipă incomodă cu jucători cu calitate individuală foarte bună. E echipa a doua a unei echipe foarte bune din Liga 1 (n.r. – FCSB), cu jucători care tind să ajungă la prima echipă în viitorul apropiat.

Nu o să fie ușor din mai multe puncte de vedere, dar trebuie să fim pregătiți pentru meci”, a mai punctat Dragoș Militaru.

Unirea Dej – Unirea Constanța, sâmbătă de la 11:00 

Partida dintre Unirea Dej și Unirea Constanța, din etapa a 14-a, va avea loc sâmbătă de la ora 11:00 și face parte dintr-un calup de alte patru partide care vor avea loc la ora respectivă. Etapa e deschisă cu duelul de joi, de la ora 20:30, dintre Petrolul și Concordia Chiajna.

Unirea Dej e în jumătatea inferioară a clasamentului Ligii 2, pe poziția a 13-a, cu 15 puncte. Unirea Constanța se clasează pe locul 17, cu 7 puncte.

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures) și Victor Șerban
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ar-putea-juca-un-amical-de-lux-cu-dinamo-kiev-19209990

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pierdut-la-limita-amicalul-cu-universitatea-craiova-la-debutul-cu-alexandru-ciobanu-antrenor-principal-19209982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-tras-linie-dupa-amicalul-cu-dinamo-jucatorii-cu-minute-putine-sunt-departe-de-titulari-antrenorul-buzaului-a-conturat-lista-transferurilor-din-iarna-19209973

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-si-fc-hermannstadt-egale-intr-un-amical-disputat-la-medias-fiecare-echipa-a-avut-cate-o-repriza-19209942

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Nov. 2021, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă