Daniel Oprița, deranjat de un alt lucru după meciul cu CFC Argeș, nu neapărat de remiză. ”Nu vreau să se supere cineva pe mine, dar nu ştiu de ce s-a prezentat aşa”

Marius ANGHEL 07 Aug. 2024, 16:59 Liga 2

Steaua a început al patrulea sezon de Liga 2, de când a ajuns în acest campionat, cu o remiză pe teren propriu. Marți, 6 august, trupa bucureșteană a terminat la egalitate, scor 0-0, în Ghencea, cu Campionii FC Argeș, din nou una dintre candidatele la promovarea în prima ligă, schimbată mult în această vară după un sezon trecut rușinos.

Partida derby a primei etape a fost una atractică, cu un joc deschis, a produs fotbal și multe ocazii de gol, mai ales din partea steliștilor, însă tabela nu s-a modificat deloc.

După meci, Daniel Oprița, antrenorul Stelei pentru al șaselea sezon la rând, a apreciat că echipa sa a pierdut două puncte, dar e mulțumit și cu egalul.

Steaua, mai periculoasă cu Argeșul. Daniel Oprița spune că s-au pierdut două puncte, dar e mulțumit de egal și joc!

Exceptând o ocazie mare de gol în prelungiri, avută prin Briceag, care putea decide soarta partidei, CFC Argeș nu a mai avut nicio altă mare ocazie de gol, deși șuturi spre poartă, unele chiar spectaculoase, ale lui Petrescu, au mai fost, dar doar pe lângă țintă. Au fost la finalizare Vlăduț Morar (11, 29), Petrișor Petrescu (21, 33) și Briceag (90+1).

De partea cealaltă, majoritatea șuturilor steliștilor au fost pe poartă, ba chiar pe portarul Oncescu, astfel că acesta a putut para fără mari probleme. Dani Iglesias, cu două șuturi în minutul 7, primul în bară, Bogdan Chipirliu (16, 38), debutantul David Păcuraru (24), David Matei (71) și Adi Popa (73) ai trimis pe poartă, iar Dani Iglesias (79) a avut un șut pe lângă.

În prima repriză, arbitrul Adrian Cojocaru a judecat și două faze pro CFC Argeș. Yanis Pîrvu a rămas nesancționat nici măcar cu cartonaș galben, în minutul 37, pentru un cot în față dat lui Enceanu, iar la duelul dintre Esteban Orozco și Nacho Heras, la care stelistul a fost cel pus la pâmânt și putea scăpa singur spre poartă, a fost dat fault invers!

”Sunt două puncte pierdute. Ocaziile se răzbună şi puteam pierde în ultimul minut. Am avut ocazii mari şi multe, dar la finalizare n-am gestionat bine. Pentru faptul că am dominat FC Argeş, o echipă bună… mă mulţumesc cu egalul şi sunt mulţumit de joc”, a spus, citat de Orange Sport, Daniel Oprița.

Oprița, deranjat de modul în care a arătat gazonul stadionului Steaua!

Antrenorul Stelei s-a arătat surprins de calitatea gazonului, de mărimea ierbii, în condițiile în care își petrece zilnic timpul în Complexul Sportiv Steaua și putea să vadă aceste lucruri cel puțin cu o zi înainte de joc! Ori Oprița nu a transmis dorința sa, ori aceasta nu a fost îndeplinită!

”Jucăm fotbal, azi am arătat, dar pe un teren care nu ne-a ajutat, un gazon care nu ştiu de ce e în situaţia asta. Nu vreau să se supere cineva pe mine, dar nu ştiu de ce s-a prezentat aşa, cu iarba mare. Nu am înţeles de ce s-a lăsat gazonul aşa mare. Dacă totuşi suntem echipa clubului, ar fi trebuit să arate altfel, să fie tuns. A arătat neîngrijit, se pot supăra pe mine, dar trebuia să arate altfel. Voiam să fie tuns mai scurt, că voiam să pasăm”, a declarat Opriţa.

Steaua, în egalul cu CFC Argeș: Frănculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Dav. Păcuraru (Dav. Matei 60′), Dani Iglesias, Rober Sierra, Enceanu (Ad. Popa 60′) – Nacho Heras (Răsdan 84′), Chipirliu (Dane 84′). Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Nedelea, Kereki, Ad. Pop, Raicu.

Steaua țintește, pentru început, calificarea în grupele Cupei României

Acesta a vorbit și despre obiectivele pe care le are în acest sezon, unul în care Steaua joacă din nou fără să aibă drept de promovare în prima ligă, deoarece conducerea nu a rezolvat nici acum problema care nu-i aduce licența pentru SuperLigă.

”Obiectivul e să ne clasăm cât mai sus, să încercăm să prindem play-off-ul şi un parcurs cât mai lung în Cupa României, dar prima dată să ajungem în grupele Cupei României”, a spus antrenorul Stelei.

”Mi-aş fi dorit, dar ştiam, asta e… Îmi place să fiu lăsat să lucrez, să-mi fac treaba, dar ofertele pe care le-am avut nu m-au făcut să plec de la Steaua. Am zis să-mi fac treaba de antrenor aici, că aici sunt lăsat, cu condiţii bune de antrenament. Totul e în regulă aici, de asta am rămas. Sunt de mulţi ani la Steaua, te legi de echipă, de suporteri, galeria vine meci de meci şi e o motivaţie pentru noi”, a mai spus Daniel Opriţa, legat de interdicția la promovare a clubului și de motivele care l-au făcut să semneze prelungirea contractului chiar și în aceste condiții.

Steaua joacă la Buzău, cu nou-promovata Metalul, în etapa 2 a Ligii 2

În afară de Steaua și CFC Argeș, după prima etapă au ieșit cu un punct și alte șase echipe, CSM Slatina, FC Voluntari, Unirea Ungheni, FC Bihor Oradea, Viitorul Pandurii Târgu și CS Mioveni. În plus, meciul Corvinul – CSC Șelimbăr încă nu s-a disputat, el fiind amânat de FRF.

În etapa a 2-a a Ligii 2, Steaua joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Metalul Buzău, echipă care în prima rundă a cedat în deplasare la CSC Dumbrăvița, scor 1-3. Metalul se numără printre cele opt echipe din Liga 2 care vor juca miercuri, 7 august, în Turul 2 din Cupa României.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: Antonio Vasile / Sport Pictures

Marius ANGHEL 07 Aug. 2024, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă